کد خبر: 2615818
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۸

واکنش علمای مصر به فتوای ضدقرآنی جواز شرب خمر

گروه بین‌الملل: اندیشمندان مسلمان مصر، صدور فتوای جواز شرب خمر توسط خطیب مسجد «سیدنی» در استرالیا را به‌شدت مورد انتقاد قرار داده و در رد آن با استناد به صحیح بخاری در مقام پاسخ برآمدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌الملل قرآنی(ایکنا)، به نقل از روزنامه «الیوم السابع» مصر، «مصطفی راشد» از شیوخ مصری و خطیب کنونی مسجد سیدنی در استرالیا، در تازه‌ترین مباحثات تلویزیونی خود مدعی شد: قرآن تنها مستی را حرام می‌داند و آیه‌ای در کلام‌الله مبنی بر حرام بودن شراب وجود ندارد!
سخنان این خطیب مورد انتقاد شدید علما و اندیشمندان مصری قرار گرفت، چنانچه «محمد الشحات الجندی»، عضو انجمن پژوهش‌های اسلامی، در رد سخنان این خطیب مصری‌الاصل تصریح کرد: آیات متعددی در قرآن پیرامون حرام بودن شراب نازل شده است، با توجه به آیه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَیْسِرُ وَ الْأَنْصابُ وَ الْأَزْلامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّیْطانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ: اى کسانى که ایمان آورده‌‏اید، شراب و قمار و بت‌ها و ازلام [نوعى بخت‏‌آزمایى‏]، پلید و از عمل شیطان است، از آنها دوری کنید تا رستگار شوید»(المائده – 90) و با استناد به کتاب «صحیح بخاری»(از کتب تفسیری موثق اهل‌ تسنن) بدیهی است وقتی «فلاح و رستگاری» منوط به اجتناب از شراب، قمار، بت‌پرستی و ازلام است، پس ترک آن لازم و مؤکد است.
در همین راستا، «مظهر شاهین»، امام و خطیب مسجد «عمر» در قاهره، فتوای ضدقرآنی مصطفی راشد را در راستای اهداف معارضانی که درصدد مشوه ساختن چهره اسلام با استفاده از خود اسلام هستند، دانست و گفت: صدور این فتوا به معنای انکار کتب تفاسیر همچون صحیح بخاری است.
وی افزود: این افراد برای کسب شهرت و جلب توجه رسانه‌ها به خود از اینگونه آیاتی که بُعد اخلاقی دارند، سوء استفاده کرده و سعی در شبهه‌افکنی در اسلام دارند.
شاهین در ادامه با تأکید بر اینکه اسلام با اینگونه آرای سست و بی‌اساس، تخریب نخواهد شد؛ خواستار عدم توجه به اینگونه فتاوای نادرست شد و بر ضرورت پاسخ دادن به این شبهات از طریق کمیته علمی متخصص در مرکز اسلامی الازهر تأکید کرد.
همچنین «یاسر البرهامی»، از اندیشمندان مصر نیز در رد این اظهارات با اشاره به آیه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَیْسِرُ وَ الْأَنْصابُ وَ الْأَزْلامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّیْطانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، و احادیث نبوی بر حرام بودن شرب خمر تأکید کرد.

captcha