کد خبر: 2615995
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲
حجت‌الاسلام میرعمادی بیان کرد:

قاطعیت همراه با عطوفت؛ شیوه حکومتی پیامبر(ص)

گروه اجتماعی: نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان اینکه یکی از روش‌های حکومتی پیامبر(ص)، قاطعیت همراه با عطوفت بود، افزود: پیامبر(ص) برترین مردم در دلسوزی با خلق خدا و رئوف‌ترین و مهربان‌ترین بر آن‌ها بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، برگزیدن الگوی شایسته، یک نیاز فطری است که در گستره وسیع حیات آدمی و در رفتارهای کوچک و بزرگ اخلاقی مانند: خصوصیات فردی و احوال شخصی، برخورد با خانواده، معاشرت با مردم و نیز در روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه، به‌طور بسیار محسوسی تاثیرگذار است و کارآیی فراوان دارد به همین دلیل، خداوند متعال، پیامبران را فرستاد تا الگوی مردم باشند.
برترین این اسوه‌ها، پیامبرگرامی اسلام(ص) بود که به گواهی تاریخ و عملکرد درخشانش، سرمشقی تمام عیار برای همه عصرها و نسل‌هاست.
اصحاب و یارانی که گرد حضرت حلقه زده بودند، همه رفتارهای او را از نزدیک می‌دیدند و به شدت تحت تأثیر ایشان قرار می‌گرفتند. آنان بیش از آن‌که در آموزه‌های فکری و استدلالی، تأمل کنند، شیفته رفتار ایشان بودند و آن حضرت را الگوی خود قرار داده بودند. آن‌ها با وجود چنین سرمشقی، خود را از همه چیز بی‌نیاز می‌دانستند.
برجسته‌ترین یار و صحابی آن حضرت، علی(ع) بود که پروانه‌وار گرد حضرت می‌چرخید و از رفتار و کردار او، درس می‌آموخت. گزارش چنین درس‌آموزی در نهج‌البلاغه آمده است.

امام علی(ع) معلم بزرگ خود را الگویی کامل برای رشد و تکامل می‌دانست چنان‌که در سخنی فرمود: «برای تو کافی است که پیامبر اسلام(ص) را اسوه قرار دهی تا راهنمای خوبی برای تو در شناخت بدی‌ها و عیب‌های دنیا و رسوایی‌ها و زشتی‌ آن باشد».
بی‌تردید پیامبراکرم(ص) الگوی تمام عیاری برای امروز و فردای بشر است جهان امروز با آن‌که نسبت به گذشته، پیشرفت‌های فراوانی کرده و در همه زمینه‌ها به‌طور کلی دگرگون شده، اما به تعالیم پیامبر(ص) بیشتر از همیشه نیاز دارد او برای تمامی دسته‌های جامعه الگوست؛ دوران نوجوانی و جوانی پیامبر(ص) بهترین الگو برای جوانان است. شیوه تعامل آن بزرگوار با خانواده، الگویی برای پدران و مادران و همسران می‌باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، گفت: یکی از روش‌های حکومتی پیامبر اعظم(ص)، قاطعیت همراه با عطوفت بوده است؛ خداوند متعال در آیه 29 سوره مبارکه فتح فرمود: «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ ... ؛ محمد [ص] پیامبر خداست و کسانى که با اویند بر کافران سختگیر [و] با همدیگر مهربانند و...».

وی ادامه داد: در کتاب السیره‌الحلبیه، جلد 3، صفحه 479 نقل شده که پیامبر اکرم(ص) برترین مردم در دلسوزی با خلق خدا و رئوف‌ترین و مهربان‌ترین بر آن‌ها بود و نبی مکرم اسلام(ص) به‌عنوان پیام‌آور وحی الهی و رهبر و مقتدای خلق عالم، علاوه‌ بر بیان، در عمل نیز مظهر رحمانیت، رحیمیت و عطوفت بود.

حجت‌الاسلام میرعمادی با اشاره به رفتار دلسوزانه و انعطاف پیامبر(ص) با مردم در هنگام اقتدار سیاسی، عنوان کرد: وقتی پیامبر(ص) پس از سال‌ها جهاد، مکه را فتح کرد، می‌توانست انتقام آزارها، اهانت‌ها و قتل و غارت‌ها را بگیرد، اما پیامبر(ص) فرمان عفو عمومی صادر کرد و از تقصیر همگان جز چند نفر که بیش از حد معاند و پلید بوده و از ائمه کفر به حساب می‌آمدند، گذشت.

قاطعیت در حق‌الناس

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بیان کرد: از جمله مواردی که سهل‌انگاری در آن جایز نیست، حق‌الناس است چه حقوق شخصی افراد و چه حقوق عمومی  و بیت‌المال که هیچ‌کس حق سازش در این امور را ندارد حتی رئیس حکومت و یا امام مسلمین نیز حق تصرف و یا تضییع حقوق مسلمانان و یا بیت‌المال را به جز صرف در امور جامعه و خود مردم ندارد، پیامبر اکرم(ص) و یا امامان معصوم در مسئله بیت‌المال و یا حق‌الناس بسیار حساس و دقیق بودند و در مسئله شخصی حتی استفاده ازیک شمع بیت‌المال را جایز نمی‌دانستند.

وی با بیان این‌که پیامبر(ص) در اموال عمومی و حق‌الناس سخت‌گیر و قاطع و با صلابت بود، تصریح کرد: در کتاب سیره ابن‎‌هشام، جلد 3، صفحه 353 نقل شده که روز حرکت از سرزمین خیبر به مأموری که مسئول بستن کجاوه‌ها بود، تیری اصابت کرد و جان سپرد، همه گفتند: بهشت بر او گوارا باد، اما پیامبر(ص) فرمود: با شما هم‌عقیده نیستم زیرا عبایی که بر تن دارد از غنایم بیت‌المال است و آن عبا را به خیانت ربوده است و روز رستاخیز به صورت آتش او را احاطه خواهد کرد؛ از این رو پیامبر(ص) بر جنازه او نماز نخواند.

قاطعیت در تبلیغ دین و حفظ مبانی

حجت‌الاسلام میرعمادی بیان کرد: وقتی مشرکان مکه به نزد ابوطالب، عموی پیامبر(ص) رفتند و او را واسطه قرار دادند که از حضرت محمد(ص) بخواهد که دست از تبلیغ دین خویش بردارد و در برابر آن مال و ثروت فراوان دریافت کند، پیامبر(ص) در پاسخ به آنان فرمود: آن‌چه می‌خواهید به من بدهید حتی اگر به ارزش ماه و خورشید باشد، از پای نخواهم نشست و دست از دعوت خویش برنمی‌دارم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان ادامه داد: پیامبر(ص) در طول 23 سال نبوت و رسالت هیچ‌گاه بر سر اصول و مبانی دین و بر سر اجرای احکام با هیچ‌کس سازش نکرد، در کتاب سیره ابن‌هشام، جلد 4، صفحه 185، نقل شده است که پس از غزوه تبوک در سال نهم، نمایندگان قبیله هرازان برای پذیرش اسلام اظهار تمایل کردند، اما شروطی را نیز ذکر کردند از جمله معافیت از حکم نماز، اما پیامبر(ص) با قاطعیت به آن‌ها فرمود: دینی که نماز در آن نباشد ارزش و سودی ندارد.

قاطعیت در عدالت و اجرای حدود الهی

حجت‌الاسلام میرعمادی اظهار کرد: پیامبر(ص) در اجرای حدود الهی نیز ذره‌ای تسامح و معامله نمی‌کردند زیرا جرم‌هایی که به هتک حرمت خانواده و اجتماع و آبروی انسان‌ها، هتک عفت عمومی، اختلال در نظام اجتماعی، سست شده مبانی اعتقادی مردم و... می‌انجامد از موضوعاتی است که نمی‌توان به سادگی از کنار آن‌ها عبور کرد.

وی در پایان گفت: پیامبر اعظم(ص) ضمن تشریع و قانون‌گذاری وحیانی این احکام، خود نیز از مجریان سرسخت این فرمان‌های الهی بوده و هیچ‌گاه بر سر این احکام نورانی، نرمش به خرج نداد و در حدود و قوانین الهی، فاطمه مخزومی با فاطمه محمدی(ص) برای اجرای احکام در دادگاه عدل نبوی یکسانند.

captcha