کد خبر: 2617030
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳
وزیر دادگستری:

ایجاد طبقه متوسط برخوردار و بزرگ وظیفه دولت است

گروه اقتصاد: حجت‌الاسلام والمسلمین پور محمدی در همایش «رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه» اظهار کرد: دولت موظف است طبقه متوسط برخوردار و بزرگ در جامعه ایجاد کند.

حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، در همایش ملی «رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه» که صبح امروز در سالن 17 شهریور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز به کار کرد بر ایجاد طبقه متوسط بزرگ برخوردار تاکید کرد و افزود : برای شکل دادن به این طبقه بزرگ به نظام تأمین اجتماعی قدرتمند ، فراگیر و حرفه‌ای نیاز داریم.
وی اظهار کرد: اگر به همه ابعاد توسعه توجه نکنیم، در این صورت ما یک طبقه برخوردار بدون حدو حصر را در کنار دره‌های عمیق محرومیت خواهیم داشت.
وزیر دادگستری در تبیین طبقه بزرگ برخوردار گفت: در این جامعه فاصله دهک‌های بالا به حداقل می‌رسد  و نه تنها دهک‌های پایین کم می شوند بلکه نیم دهک‌ها هم اهمیت پیدا می‌کنند .
حجت‌الاسلام پورمحمدی با تأکید بر اینکه در حال حاضر صدک‌ها و صدک‌ها هم باید موضوعیت داشته باشند افزود: ما باید دقیق باشیم و اکنون که بانک اطلاعاتی شکل گرفته می توانیم متناسب با شناسایی‌ها، برنامه‌ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه کار مقدماتی خوبی در موضوع رفاه اجتماعی انجام شده و امیدوارم به جمع‌بندی مطلوب برسد گفت: در حوزه رفاه عمومی و اجتماعی نیاز به یک دیدگاه روشن، فراگیر، جامع ، کاربردی و منطبق با نیازها و ارزش های خودمان داریم.
وی افزود: امیدواریم این دیدگاه در وزارتخانه گسترده تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرایی و عملیاتی شود .
حجت‌الاسلام پور‌محمدی  بیان داشت: منظور از عدالت نیز صرفاً عدالت قضایی نیست بلکه عدالت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی ، قضایی و داوری را شامل می شود که نیاز هر جامعه‌ای است.
وی گفت: این سه مورد با هم ارتباط دارند و هیچ کدام بدون دیگری محقق نمی‌شود؛ چرا که امنیت بدون عدل و رفاه محقق نمی‌شود و عدالت نیز در محیط نا امن امکان تحقق ندارد.
وی با بیان اینکه عدالت در جامعه غیر برخوردار، عدالت فقیرانه است افزود: عدالت در چنین جامعه‌ای گسترش فقر را به دنبال خواهد داشت.
وزیر دادگستری خاطر نشان کرد: جامعه فقیر و غیر برخوردار به ناهنجاری روی می‌آورد  به گونه‌ای که در چنین جامعه‌ای امنیت به خطر می‌افتد و عدالت  نیز متزلزل می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه منظور از رفاه و برخورداری صرفاً بعد مادی زندگی نیست تصریح کرد: منظور از رفاه فرهنگ، اخلاق، کرامت و بر جستگی های انسانی نیز هست.
وزیر دادگستری با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وزارتخانه ای بسیار حساس در حوزه سیاست‌گذاری رفاه اجتماعی و گفت: بیشترین خدمات عمومی را این وزراتخانه ارائه می‌دهد.
وی تاکید کرد: مقوله کار که مهمترین مقوله اجتماعی است را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدیریت و حمایت می‌کند و حوزه مهم تعاون نیز تحت پوشش این وزارتخانه است.
پورمحمدی با بیان اینکه بر اساس آموزه‌های اسلامی کسی که بیشترین کمک را به بدگان خدا می‌کند نزد خداوند عزیز‌تر است افزود: از این جهت حوزه رفاه اجتماعی و خدمات حمایتی این وزاتخانه بسیار مهم، حساس و تاثیرگذار و دارای ارزش والاست.
وی با تاکید بر توجه بیشتر به نظام برنامه‌ریزی برای اجرایی شدن برنامه ششم توسعه گفت: در برنامه چهارم و پنجم توسعه نه تنها بخش رفاه اجتماعی اجرا نشد بلکه در اجرایی کردن کل برنامه‌ها هم مشکل وجود داشت.
وی با تاکید بر ضرورت هماهنگی در اجرای برنامه‌های توسعه یادآور شد: آنچه امروز بیش از گذشته نیاز آن احساس می شود هماهنگی در اجرای برنامه‌هاست.
پورمحمدی گفت: ما به دنبال تقسیم فقر نیستیم بلکه به دنبال ان هستیم که با عدالت و تقسیم منابع، رفاه ایجاد کنیم. ما باید تحریم‌ها را بشکنیم و حتی در این فضای تهدید و تحریم کشور را رو به جلو ببریم و به پیشرفت جامعه کمک کنیم.
حجت‌الاسلام پورمحمدی در پایان بر لزوم تجمیع بانک‌های اطلاعاتی کشور تاکید کرد و افزود:  وجود یک بانک اطلاعاتی جامع ظرفیت مدیریتی خوبی برای ما ایجاد خواهد کرد.

captcha