علیرضا سجادپور، تهیهکننده سینما و رئیس اسبق اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره بودجه در نظر گرفته شده برای سینما اظهار کرد: همیشه در این زمان که بحث ارائه لایحه بودجه برای بخش مختلف مطرح میشود، اظهار نظرهای متعددی درباره میزان بودجهای که برای هر قسمت در نظر گرفته شده، پیش میآید. درباره سینما نیز چنین بحثهایی وجود دارد.
وی درباره مقدار بودجه هنر به ویژه سینما گفت: باید در نظر داشت که در چند سال گذشته به واسطه شرایط خاص کشور و کاهشدرآمدهای نفتی، بودجههای هر بخش به نوعی کاهش پیدا کرده تا با توجه به این شرایط، کشور در مسیر اقتصاد مقاومتی باشد، پس نمیتوان انتظار داشت تمامی خواستههای بخشهای مختلف در بودجهای که برایشان تعیین شده، برآورده شود، به همین دلیل شاهد اعتراضات مختلفی هستیم که همیشه جامعه درگیر آن بوده است.
سجادپور متذکر شد: ممکن است این سؤال پیش آید، همیشه بودجه هنر حتی در شرایطی غیرمقاومتی هم نسبت به دیگر بخشها کمتر بوده است. این نکته درست است و دلیل آن هم این است که متاسفانه به فرهنگ و هنر به عنوان یک نیاز ثانویه نگریسته میشود. این نوع دیدگاه نیز تنها به دولتمردان برنمیگردد بلکه اگر با مردم هم صحبت کنیم متوجه میشویم معمولا انتظارات آنها بیشتر مسائل اقتصادی را در بر میگیرد و خواستههای فرهنگی در درجه چندم اهمیت قرار دارد.
تهیهکننده فیلم «شکلات داغ» درباره اینکه بودجهای که به طور جداگانه برای تولید فیلمهای فاخر در نظر گرفته شده تا چه حد جوابگوی موضوعات مورد نظر است؟ گفت: پیشتر وقتی برای یک فیلم فاخر که عمدتا آثار دینی و انقلابی، بودجهای بالا در نظر گرفته میشد، فیلمسازانی که در این حوزه فعال نبودند اعتراض میکردند چرا مبلغ زیادی برای تولید یک فیلم در نظر گرفته میشود؟ این سؤال تا حدی، حق آنها بود. برای همین بودجه فیلمهای فاخر در نظر گرفته شد تا هزینههای چنین آثاری، مستقل از بودجه سینما باشد.
سجادپور ادامه داد: رقم در نظر گرفته شده این امکان را فراهم میآورد تا فیلمهای خوبی در حوزه تاریخ اسلام و انقلاب ساخته شود، البته اینکه چه آثاری با تکیه بر این رقم ساخته شده بحث دیگری است که اگر بخواهیم به آن نقادانه بنگریم، میتواند جای سؤال داشته باشد، اما باید اذعان کرد که یک تصمیم درست را نمیشود به واسطه برخی رفتارهای غلط محکوم کرد، با این توضیح اگر در نحوه مصرف بودجه فیلمهای فاخر دقت بیشتری شود، ما شاهد رونق سینمای ارزشی خواهیم بود.
وی در پایان تأکید کرد: اگر میخواهیم داشتههای خود را به جهانیان نشان دهیم راه رسیده به این خواسته سینماست، چون دنیا در زمان حال این زبان را بهتر درک میکند، بنابراین اگر برای فیلمهایی که در آن عظمت ایران اسلامی ترسیم میشود توجه ویژه داشته باشیم، مطمئن باشید سرمایهگذاری درستی انجام دادهایم.