وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با روند اختصاص بودجه پژوهشهای قرآنی سال 90 گفت: تا الان بودجه پژوهشهای قرآنی جدیدی دریافت نکردهایم و چیزی حدود 10 میلیارد تومان از بودجه هنوز نزد شورای توسعه فعالیتهای قرآنی است.
وی افزود: در دوره قبلی، حدود 10 میلیارد تومان بین دانشگاهها تقسیم شده و الان از دانشگاهها خواسته شده که گزارش کار مربوط به آن دوره را بدهند. در حال حاضر بودجهای با عنوان بودجه پژوهشهای قرآنی نزد وزارت علوم نیست و تقاضای ما این است که آن مبلغ را واگذار کنند.
تصویب برنامههای کلان برای دریافت بودجه پژوهشهای قرآنی
احمدی در رابطه با نحوه انتقال بودجه اظهار کرد: در حال حاضر یک کارگروه اختصاصی مشخص شده که برنامههای کلان تهیه کردهاند. این برنامههای کلان تصویب شده و قرار است بدون برنامه پولی تزریق نشود بلکه در قالب این برنامههای کلانی که تصویب شده پول داده شود. طی توافقی که با حجتالاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی داشتیم قرار شد پولی که الان در اختیارشان است، به برنامهها واگذار شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم عنوان کرد: برنامههای کلانی را که تصویب شدهاند و شامل 9 برنامه است، به دانشگاهها واگذار میکنیم. برنامهها در کمیسیون پژوهشهای قرآنی وزارت علوم تصویب شده است و از لحاظ تصویب برنامه مشکلی نداریم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر مقرر شده که تعیین کنیم برای هر کدام از برنامهها چه مقدار اعتبار نیاز است و مبلغ پیشنهادی را ارائه دهیم. پیشنهاد ما این بود که این پول را به وزارتخانه منتقل کنند تا بتوانیم سریعتر آن را میان برنامههایی که تصویب کردهایم، توزیع کنیم.
احمدی با اشاره به اینکه جلسه مذاکره با حجتالاسلام محمدی درباره انتقال بودجه به زودی برگزار میشود، گفت: امیدواریم بتوانیم در هفته آینده این جلسه را برگزار کنیم و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز زودتر این پول را به وزارت علوم منتقل کند.
15 تا 17 درصد؛ سهم اعتبارات پژوهشی از افزایش بودجه
وی در رابطه با میانگین اعتبارات دانشگاهها و مراکز پژوهشی که در برنامه بودجه تعیین شده است، اظهار کرد: اعتبارات پژوهشی چیزی حدود 15 تا 17 درصد افزایش پیدا کرده است. در صورتی طبق بررسیهای گروهی که تشکیل دادهایم که در آن روش بودجهریزی مطابق با استانداردها و شاخصهای شناخته شده سنجیده شده است، پیشنهادمان حداقل چیزی حدود 70 درصد افزایش اعتبار بوده، ولی چیزی که الان تعیین شده بین حدود 15 تا 17، 18 درصد است.
احمدی عنوان کرد: تا الان اعتباراتی که به دانشگاهها و یا به حوزه فناوری و پژوهش داده میشد، شاخصی نداشت، مثلاً در حوزه فناوری تعداد شرکتها، سطح زیر کار، تعداد قراردادها، حجم مالی در گردش، یا در مراکز پژوهشی، تعداد طرحها، تعداد استادها، تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ... شاخصبندی شده و گروهی چندین ماه کار کرده است و با خود معاونت و سازمان برنامه و بودجه صحبت کردیم که آنها از لحاظ تکنیکی افزایش اعتبار را پذیرفتهاند، اما حرفشان این است که فعلاً اعتبار نداریم.
منفیشدن اعتبار پژوهشی ستاد وزارت علوم
وی در رابطه با منفیشدن اعتبار پژوهشی ستاد وزارت علوم افزود: اعتبار متمرکز خود ستاد وزارت علوم منفی شده است و حدود 10 درصد کاهش پیدا کرده است. این پول برای طرحهای کلانی که داریم و یا کمکهایی که به دانشگاهها برای تجهیزات میکنیم نزد ستاد و معاونت پژوهشی است و به جای اینکه افزایش پیدا کند، کاهش پیدا کرده است.
احمدی اظهار کرد: پیشنهاد ما این بوده که حداقل باید چیزی حدود 700 الی 800 میلیارد این بودجه تعیین شود ولی نسبت به سال گذشته که 215 میلیارد تومان بوده و الان شده 200 میلیارد تومان، چیزی حدود 7 و یا 8 درصد کاهش پیدا کرده است. امیدواریم این رقم در مذاکرات مجلس و یا بعداً افزایش پیدا کند. دولت این اعتبار را مشخص کرده، ممکن است مجلس تشخیص دهد که اعتبار دیگری مورد نیاز است.