کد خبر: 2618270
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۳
حجت‎الاسلام نکونام اظهار کرد:

حاکم شدن فرهنگ پژوهش‌محور؛ از ضرورت‌های امروز جامعه اسلامی

گروه اندیشه: نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری حاکم شدن فرهنگ علم‌‌ و پژوهش‌محورانه را از ضرورت‌های امروز جامعه اسلامی دانست و گفت: علم و تحقیق‌محوری، مایه رشد و بالندگی جامعه است بر همین اساس بکوشید علم و تحقیق‌محوری را به فرهنگ غالب تبدیل کنید.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‎الاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری 23 آذرماه در مراسم افتتاح ششمین جشنواره و نمایشگاه دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناوری چهارمحال و بختیاری که همزمان به نخستین روز از هفته پژوهش افتتاح شد، با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) در‌خصوص جایگاه علم و دانش که می‌فرمایند: «‌العلم سلطان من وجده صال و من لم یجده صیل علیه؛ دانش، سلطنت و قدرت است، هر که آن را بیابد با آن یورش برد و هر که آن را از دست بدهد بر او یورش برند»، علم غنی، کارساز برای جامعه و تاثیرگذار در کشور را علم مدنظر اسلام دانست.

وی با بیان اینکه هر کس به‌سمت کسب این چنین علمی برود به سلطنت ارزشی خواهد رسید، افزود: سلطنت نه به معنای نازیبا و غیر‌ارزشی دوران شاهنشاهی و استبداد که هر کس نام آن را می‌شنود به یاد ظلم، ستم و زورگویی می‌افتد بلکه سلطه ارزشی برآمده از فرهنگ ناب اسلامی برای حاکم کردن اخلاق و ارزش‌ها در جامعه است.

حجت‎الاسلام نکونام اسلام را دین ارزشمدارانه، رستگاری‌آفرین و ارزش‌آفرین دانست و گفت: مسلمانان باید علم را در سایه ارزش‌های اسلامی به بشریت عرضه کنند.

وی با تأکید بر لزوم تبدیل شدن علم، پژوهش و تحقیق به فرهنگ غالب جامعه اظهار کرد: همه دستگاه‎ها و آحاد جامعه باید نگاه علم‌محورانه و پژوهش‌محورانه به تمام امور داشته ‌باشند.

حجت‏‌الاسلام نکونام با تأکید بر اینکه باید تمام امکانات و ظرفیت‌ها در راستای شکوفا کردن استعدادها و ظرفیت‏‌ها علمی کشور به‌کار گرفته شود، اظهار کرد: نگاه پژوهش‌محورانه باید اصل و مبنای تمام کارها باشد.

وی حاکم شدن فرهنگ علم‌محورانه و پژوهش‌محورانه را از ضرورت‌های امروز جامعه اسلامی دانست و گفت: علم و تحقیق‌محوری، مایه رشد و بالندگی جامعه خواهد بود بر همین اساس بکوشید علم و تحقیق‌محوری را به فرهنگ غالب تبدیل کنید.

نماینده ولی فقیه در استان سرگرم شدن به بازی‌های سیاسی و غلفت از مسئله علم و پژوهش را آفتی بزرگ برای جامعه بیان کرد و گفت: سیاست‎زدگی و بازیگری در عرصه‌های پوچ و بی‌ارزش ما را از مسیر اصلی که همان سلطه ارزشی علم بر بشریت است منحرف و سرگرم امور بی‎ارزش خواهد کرد.

وی دست‌یابی به استقلال، خودکفایی و استغنا به معنای واقعی کلمه از بیکانگان را مستلزم گسترش و حاکم کردن فرهنگ علم حوزوی و پژوهش‎محوری در جامعه دانست.

captcha