کد خبر: 2623138
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵
مدیرکل اوقاف استان مرکزی عنوان کرد:

سوق دادن موقوفات به سمت نیازهای جامعه/ روحانیت در ترویج فرهنگ وقف پیشتازند

گروه اجتماعی: احیای فرهنگ وقف در جامعه تنها به سازمان اوقاف و یا یک نهاد خاص محدود نمی‌شود و همگان به ویژه جامعه روحانیت در قبال ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف، احصاء نیازهای جامعه و تشویق مردم و سوق دادن موقوفات جدید به سمت نیازهای جامعه وظیفه دارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، حجت‌الاسلام آیت‌الله عباسیان، مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان مرکزی روز گذشته، 28 آذر در همایش روحانیان استان که به‌مناسبت هفته وقف در آستان مقدس امامزادگان عبدالله(ع) و آمنه خاتون(س) اراک برگزار شد بر ضرورت ترویج و گسترش سنت حسنه وقف درجامعه تأکید کرد و گفت: هفته وقف بهترین فرصت و بستر مناسبی جهت ترویج و آشنا کردن آحاد مختلف جامعه با این سنت حسنه و خداپسندانه است.

وی با بیان اینکه جایگاه وقف آنگونه که باید و شاید در جامعه کنونی تبیین و نهادینه نشده است، بیان کرد: بر طبق نظرسنجی صورت گرفته توسط سازمان اوقاف در سال 89 مشخص شد که 77 درصد مردم نسبت به وقف نا آشنا و کم آشنا هستند و این به دلیل کم کاری مسئولان است؛ لذا لازم است نسبت به ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف و آشنا کردن آحاد جامعه با این سنت بیش از گذشته تلاش شود.

حجت‌الاسلام عباسیان، نقش روحانیان را در ترویج و گسترش فرهنگ وقف در جامعه مهم خواند و اظهار کرد: فرهنگ وقف اگربه درستی در جامعه تبیین و نهادینه شود؛ قطعاً در حل بسیاری از مشکلات اقتصادی، جتماعی و فرهنگی جامعه اثرگذار خواهد بود.

مدیرکل اوقاف استان، تصریح کرد: مسئله وقف و موقوفات ریشه در تاریخ اسلام دارد و در گذشته روحانیت پیشتاز ترویج فرهنگ وقف در جامعه بوده‌اند و بی‌شک امروز نیز بیشترین نقش در فرهنگ‌سازی سنت وقف در جامعه به عهده روحانیت است.

وی ادامه داد: احیای فرهنگ وقف در جامعه تنها به سازمان اوقاف و یا یک نهاد خاص محدود نمی‌شود و همگان به ویژه جامعه روحانیت در قبال ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف، احصاء نیازهای جامعه و تشویق مردم و سوق دادن موقوفات جدید به سمت نیازهای جامعه وظیفه دارند.

عباسیان با بیان اینکه احیای سنت وقف نیازمند معرفی آثار و برکات آن به مردم است، گفت: اگر آثار و برکات وقف در جامعه بازگو شود قطعاً مردم راحت‌تر به این سمت و سو تشویق خواهند شد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین نیازهای روز جامعه به‌ویژه استان مرکزی مسائل پزشکی، دارو، درمان و ... است که می‌طلبد با ترویج و تبلیغ نیات خیرین را به این سمت و سو هدایت کرد.

مدیرکل اوقاف ادامه داد: خوشبختانه فاز اول بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک با هدف خدمت رسانی به مردم با کمک خیرین راه‌اندازی شد و در حال حاضر نیز راه‌اندازی فاز دوم این بیمارستان  با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان از طریق فروش اوراق وقفی طراحی شده که امید است با کمک مردم و خیران شاهد تحقق این مهم در آینده‌ای نزدیک باشیم.

ثبت 95 وقف جدید در سطح استان

وی در ادامه از ثبت 95 وقف جدید از ابتدای سال جاری تاکنون در سطح استان خبرداد و گفت: طی سال‌های گذشته میانگین ثبت وقف جدید در سطح استان 20 مورد بود که در سال گذشته 110 مورد و امسال نیز 95 وقف جدید در سطح استان به ثبت رسید که این رشد و افزایش در حوزه وقف مرهون تلاش و همت رسانه‌ها و جامعه روحانیت است.

تربیت یک میلیون حافظ قرآن در دستور کار اوقاف استان قرار دارد

عباسیان، در تشریح دیگر فعالیت‌های این سازمان نیز با اشاره به طرح تربیت حافظان قرآن خاطر نشان کرد:پیرو منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن، تربیت یک میلیون حافظ طی چهار سال در دستور کار این سازمان قرار گرفته که خوشبختانه طی سه سال گذشته این طرح با موفقیت در سطح استان برگزار شد و امسال نیز در قالب این طرح 6 هزار و 500 نفر در سطح استان ثبت نام کرده‌اند.

مدیرکل اوقاف در پایان با تأکید بر لزوم تبدیل شدن بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور افزود: از تعداد 263 امامزاده و بقعه متبرکه‌ای در سطح استان وجود دارد در حال حاضر 100 امامزاده و بقعه متبرکه در دست مرمت و بازسازی است.

captcha