کد خبر: 2623532
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۴
علی لاریجانی:

فلسفه و حکمت اسلامی در دانشگاه‌ها جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است

گروه اندیشه: فلسفه و حکمت اسلامی در دانشگاه‌ها جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است، به این منظور باید فلسفه به زبان ساده نگاشته شود تا طبقات مختلف دانشگاهی بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی جمعه، 28 آذر در بازدید از مجمع عالی حکمت اسلامی در قم و جلسه با هیئت مدیره مجمع عالی گفت: حرکت مجمع عالی حکمت اسلامی در گسترش و توسعه علوم عقلی مؤثر و لازم است.
وی با اشاره به دوران رشد و توسعه علوم عقلی افزود: هرگاه حکومت‌ها در دوره‌‌های تاریخ به علوم عقلی توجه داشتند، این علوم رشد کردند اما در زمان‌هایی که حکومت‌ها با علوم عقلی مخالفت کردند، چراغ این علوم کم سو شد.
رئیس قوه مقننه افزود: توجه مقام معظم رهبری به کارهای مجمع عالی حکمت اسلامی نشان از اهمیت علوم عقلی است و تدبیر مقام معظم رهبری در حمایت از فلسفه بسیار ارزشمند است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر از علوم عقلی مراقبت نشود این علوم نزول می‌کند؛ بنابراین باید توجه به علوم عقلانی همیشه وجود داشته باشد و این چراغ همواره فروزان بماند.
وی با اشاره به اینکه، فلسفه و حکمت اسلامی در دانشگاه‌ها جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است، گفت: به این منظور باید فلسفه به زبان ساده نگاشته شود تا طبقات مختلف دانشگاهی بتوانند از آن بهره‌مند شوند و دانشجویان و دانشگاه‌های ما هم از نظرات و آرای متفکرین فلسفه اسلامی مطلع و آشنا شوند.
لاریجانی بر ارتباط گسترده مجمع عالی حکمت اسلامی با مجلات و دانشگاه‌های خارج از کشور به‌منظور آشنا کردن آنها با فلسفه اسلامی تأکید کرد و گفت: باتوجه به اینکه آنها نظام های فلسفی ما را نمی‌شناسند ودر مجلات فلسفی خارجی به ندرت تفکر اسلامی مطرح شده است، ضرورت چنین ارتباطی بسیار جدی است و مجمع عالی حکمت اسلامی به‌دلیل اینکه خارجی‌ها با مسائل حکمت اسلامی کمتر آشنا هستند باید به موضوع ارتباط با مجلات خارجی توجه کند و با تولید فکر و عرضه به موقع آن، زمینه شناسایی علوم عقلی اسلامی را به دنیا فراهم کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مقالاتی که در مجمع عالی حکمت اسلامی تدوین می‌شود باید در چارچوب بین‌المللی تنظیم شود، تا فلاسفه اسلامی و ایرانی به دنیا شناسانده شوند.
لاریجانی ادامه داد: باید تدوین کتاب‌های فلسفی به صورتی باشد که تمامی دانشجویان و روشنفکران کشور بتوانند از آن استفاده کنند، زبان کتاب‌های فلسفی باید متناسب با قشر دانشجو تنظیم شود که آنها بتوانند با این کتب ارتباط برقرار کنند و با فلاسفه و مکاتب فلسفی و حکمت اسلامی آشنا شوند.
وی تصریح کرد: باید پذیرفت که در کلاس‌های دانشگاهی فلسفه، کتب این رشته متناسب با دانشگاه‌ها تدوین نشده البته این مشکل در زمینه تاریخ فلسفه اسلامی نیز وجود دارد که باید حل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تشکر از راه‌اندازی کتابخانه تخصصی علوم عقلی توسط مجمع عالی حکمت اسلامی افزود: وجود کتابخانه تخصصی برای انجام کارهای فلسفی یک نیاز است که باید به این مسئله نیز توجه شود.
در ابتدای این نشست آیت‌الله فیاضی، رئیس هئیت مدیره، آیت‌الله غروی، حجت‌الاسلام والمسلمین معلمی دبیر، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، معاون پژوهش، حجت‌الاسلام والمسلمین شیروانی، حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا معاون آموزش، حجت‌الاسلام والمسلمین رضانژاد معاون اداری مالی و محمد باقر خراسانی مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی ضمن خوشامدگویی به رئیس مجلس شورای اسلامی گزارش‌هایی از روند شکل‌گیری، اهداف، برنامه‌ها و فعالیت‌های مجمع عالی حکمت اسلامی ارائه کردند.

captcha