حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی، معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ماهیت شبکههای اجتماعی اظهار کرد: شبکههای اجتماعی ترکیب خاص خود را دارند و به نظر میرسد ظرفیت موجود در شبکههای اجتماعی به گونهای است که اگر کاربران بدون حساب و کتاب از آن استفاده کنند دچار آسیبهای بسیاری خواهند شد.
وی افزود: اگر بتوان از شبکههای اجتماعی در راستای تبلیغ اندیشهها و معارف ناب اسلامی استفاده کنیم تا این شبکهها در میان مجموعههای متدین گسترش یابد، قطعا آسیبهای آن به مراتب کمتر خواهد بود.
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه قم تصریح کرد: از آنجا که جوانان به دلیل جذابیتهای جدید علاقمند هستند تا عضو این شبکهها شوند و حتی عضو فعال گروههای موجود در آن باشند، بنابراین نمیتوان استفاده از آن را برای جوانان منع کرد، بلکه باید تدابیری را اخذ کرد.
عضویت جوانان در گروههای مذهبی
وی ادامه داد: یکی از این تدابیر عضویت جوانان در گروههای مفید همچون گروههای جوانان مسجدی، دینی و قرآنی است. باید آنها را تشویق کنیم تا دراین گروهها عضو شوند و به واسطه ارسال پیام به درکی از مبانی و مفاهیم دینی برسند.
حجتالاسلام نبوی اظهار کرد: اگر جوانان در این شبکههای اجتماعی هدایت نشوند، قطعا به انحراف خواهند کشید. بنابراین باید عملکرد جوانان را در شبکههای اجتماعی محدود کرد.
وی بیان کرد: باید به فرزندان آموزش دهیم و حتی از خودمان آغاز کنیم که زمان استفاده از شبکههای اجتماعی را کاهش دهیم. یعنی از چند ساعت به نیم ساعت یا یه ربع کاهش دهیم.
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه قم تصریح کرد: اتلاف وقت یکی از آسیبهای شبکههای اجتماعی است و گاهی حتی ما بزرگسالان ساعتها وقت خود را برای این شبکهها میگذاریم و متوجه گذر زمان نمیشویم.
وی افزود: در دورهای از زمان خانوادهها دور هم جمع میشدند اما امروزه شبکههای اجتماعی بلایی که سر خانوادهها آورده است این بوده که آنها را جدا از هم ساخته است و گاهی شاهد هستیم که خانوادهها ساعتها کنار هم مینشینند اما مشغول فعالیت در شبکههای اجتماعی هستند.
حجتالاسلام نبوی اظهار کرد: البته باید گفت که استفاده از هر فناوری در همان زمان است یعنی پس از مدتی فرد سرخورده و خسته میشود.
وی بیان کرد: هر نهادی در جامعه وظیفه دارد تا به اطلاعرسانی و آگاهیبخشی فواید و معایب این شبکهها بپردازد. یعنی تلویزیون، رادیو، مطبوعات، وزارتخانهها و مراکز مرتبط میتوانند در این زمینه گام بردارند.
99 درصد اطلاعات منتشره در شبکههای اجتماعی پراکنده است
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه قم تصریح کرد: شاید ما جامعهای را موفق بدانیم که مرتب به دانشافزایی بپردازند اما این شبکههای اجتماعی چنین رویکردی ندارند چراکه اطلاعات منتشره پراکنده است و حتی باید گفت که 99 درصد اطلاعات منتشره در این شبکهها پراکنده است.
وی بیان کرد: افراد باید تا اندازهای بر رشتههای علمی تمرکز کنند و از اتلاف وقت در این شبکههای اجتماعی بپرهیزند. همه شبکههای اجتماعی این مشکل را دارند و شاید برخی از شبکههای اجتماعی مبتذل هم معضلات خاص خود را به همراه دارد.