کد خبر: 2636206
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۹
مدیر بخش نسخ خطی در پاسخ به ایکنا:

دیجیتال‌سازی ۹۲ درصد نسخ خطی کتابخانه ملی/ توان خرید نسخ میلیاردی را نداریم

گروه ادب: مدیر بخش نسخ خطی کتابخانه ملی در حاشیه نشست خبری همایش حامیان نسخ خطی از دیجیتال‌سازی ۹۲ درصد نسخ خطی خبر داد و گفت: امسال ۳۰۰ میلیون تومان برای خرید نسخ خطی هزینه شده است و به دلیل کمبود بودجه نتوانستیم نسخه‌های میلیاردی خریداری کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در حاشیه نشست خبری چهاردهمین همایش حامیان نسخ خطی که شنبه ششم دی‌ماه در کتابخانه ملی برگزار شد، سیدمحمود سادات، مدیر بخش نسخ خطی در پاسخ به سؤال ایکنا درباره دیجیتال‌سازی نسخ خطی گفت: در حال حاضر 92 درصد منابعی که در کتابخانه ملی وجود دارد، اسکن شده و فایل‌های آن در سایت کتابخانه ملی موجود است و آنچه در سایت است برای خواندن بوده و برای دانلود و دریافت فایل باید مکاتباتی انجام شود.

وی با بیان اینکه امسال در مجموع 700 نسخه چاپ سنگی و خطی و 140 تابلو خط خریداری شده است، افزود: از ابتدای امسال تاکنون 300 میلیون تومان برای خرید نسخ خطی هزینه شده است و امسال به دلیل کمبود بودجه نتوانستیم نسخه‌های میلیاردی خریداری کنیم، اما در سال آینده قصد داریم چنین نسخه‌هایی را خرید کنیم.

سادات در پاسخ به سؤال دیگر ایکنا درباره گرانترین نسخه خطی خریداری شده در سال جاری بیان کرد: دیوان حافظ به ارزش 20 میلیون تومان گران‌ترین نسخه خطی خریداری شده است که مربوط به دوره انتهای صفویه است و در شهر شیراز نوشته شده است.

غلامرضا امیرخانی، معاون کتابخانه ملی، در پاسخ به سؤالی درباره فاصله گرفتن کتابخانه ملی از رسالت اصلی خود در حوزه پژوهش گفت: رسالت کتابخانه ملی این است که بخش پژوهش در اولویت باشد و این موضوع تا حدی قابل قبول است که از رسالت خود فاصله گرفته است. کتابخانه ملی در همه دنیا وظایفی دارد، اما بعد از مدت کوتاهی از افتتاح آن در سال 84 در کشورمان، متأسفانه این کتابخانه به کتابخانه عمومی گرایش پیدا کرد و توقع استفاده به عنوان قرائت‌خانه در آن وجود دارد.

وی افزود: بررسی و واکاوی چرایی این پدیده این است که مشکلات متعددی در این زمینه وجود دارد که از حوزه اختیارات کتابخانه ملی خارج است و نهادهایی چون نهاد کتابخانه‌های عمومی و شهرداری وجود دارد که به وظایف خود عمل نکرده‌اند و ما مجبور شدیم به نیاز مراجعان پاسخ دهیم.

امیرخانی ادامه داد: ایده‌آل کتابخانه ملی این است که مکانی صرفاً پژوهشی باشد و در ماه‌های اخیر نیز چنین گرایشی داشته و در این راستا تلاش کرده است و این موضوع در بحث اندیشگاه به وضوح دیده می‌شود و ما شاهد برگزاری برنامه‌های فاخر نظیر نقد و بررسی کتاب به طور روزانه هستیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره بودجه کتابخانه ملی در حوزه خرید نسخ خطی بیان کرد: خرید نسخ خطی کار معمول سازمان اسناد و کتابخانه ملی است و در سال آینده با افزایش چندبرابری همراه خواهد بود که در حال حاضر نمی‌توانم رقم آن را اعلام کنم، هر چند میزان آن تقریباً قطعی شده است. 

علی عمرانی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۴/۲۶ - ۱۳:۵۵
0
0
سلام تنهاکتاب قرانی که در تلریخ اسلام ازچپ براست برشته تحریر درامده نزد من است حال قصد فروش این اثر بى نظیر ومنحصر رادارم.قبل از رسیدن بدست مجموعه داران عرب اقدام کنید
captcha