به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، «هشام قِریسه»، دیروز، 6 دیماه، در نشست هماندیشی با دانشگاههای مهم جهان اسلام که نشست نخست آن با دانشگاه الزیتونه تونس برگزار شد، گفت: افتخار بزرگی است که سلسله نشستهای هماندیشی دانشگاههای مهم جهان اسلام از دانشگاه الزیتونه آغاز شده است.
وی در ادامه با اشاره به چالش تکفیر، بیان داشت: آنچه در وضعیت کنونی جهان اسلام را در معرض جنگها، درگیریها و بحرانهای زیادی قرار داده است، «تکفیر» است و این پدیده جدیدی برای مسلمانان نیست و از آغاز اسلام تاکنون وجود داشته و دارد.
رئیس دانشگاه الزیتونة با بیان اینکه فراخوان تکفیر تأثیر بسیاری در زندگیها داشته، تصریح نمود: این فراخوان باعث جدایی و تفرقه شده و نتایج وخیمی بر تمدن ما داشته است، اما اینک زمان آن فرا رسیده که گردهم آییم و دلهایمان را صاف کرده و برادر یکدیگر باشیم؛ ما باید دست به دست هم داده و با این وضعیت مقابله کنیم.
وی افزود: من با بسیاری از علمای مصر، تونس، عربستان، عمان، یمن و... دیدار داشته و دارم. همه آنها اتفاق نظر دارند که باید در بین امت اسلامی، همکاری و برادری اسلامی نهادینه شود و همه آنان با وضعیت موجود مخالفند.
هشام قریسه در ادامه گفت: تکفیریها، داعیان خیر نیستند بلکه شر مطلق میباشند و اختلاف در بین امت اسلام ایجاد کرده و تعمیق بخشیدهاند. الان موقع آن فرارسیده که راه فتنه را ببندیم که علما نقش مهمی در این زمینه دارند.
در ادامه سخنان رئیس دانشگاه الزیتونه، حجتالاسلاموالمسلمین نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم نیز در سخنانی با تقدیر از برگزاری این نشست و حضور رئیس دانشگاه الزیتونه، ابراز امیدواری کرد که این سلسله نشستها نتایج پر برکتی برای جامعه اسلامی و همگرایی بین مسلمانان داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات و چالشهای فراروی جهان اسلام گفت: مشکل اصلی جهان اسلام، افراطیگری، خشونت، اختلاف، چند دستگی و فتنهانگیزی دشمنان میباشد که امید است در آینده فتنه تفرقه از بین رفته و وحدت در جهان اسلام نهادینه شود.