کد خبر: 2649118
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۷
جنتی عنوان کرد:

آمادگی وزارت ارشاد برای حمایت مادی و معنوی از انجمن‌های فرهنگی

گروه ادب: وزیر ارشاد گفت: این وزارتخانه آمادگی دارد از ثبت انجمن‌های فرهنگی حمایت مادی و معنوی کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چهاردهمین همایش حاملان نسخ خطی عصر دوشنبه، 8 دی ماه، با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد و جمعی از اساتید و فرهیختگان در کتابخانه ملی برگزار شد.
وی در این همایش گفت: کتاب و قلم نگاهبان و نگاهدار علم و حکمت و فرزانگی و روشنی بخش محفل اندیش‌وران و فرزانگان است از این رو هر آنچه که در فرآیند این نگاهبانی و نگاهداری قرار دارد به همان میزان از ارزش و ستایش برخوردار است.
جنتی افزود: نسخه‌های خطی به عنوان یکی از کهن‌ترین ابزار دانش، حکمت و فرهنگ جایگاه بی‌همتا در همه فرهنگ‌های بشری دارند. دست‌نوشته‌هایی که ما را با چیستی و چگونگی علم و فرهنگ گذشته آشنا می‌کند و هویت فرهنگی ریشه‌دار و افتخارآفرین پیشینیان را یاد ما می‌آورند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اینگونه است که باید نسخه‌های خطی را نامه فرهنگ و تمدن یک ملت به شمار آورد از همین منظر نسخه‌های خطی اسلامی و ایرانی تبارنامه فکری و فرهنگی مسلمانان و به ویژه ایرانیان مسلمان است. از همین رو شناخت و بهره‌وری از سنت اصیل و دیرپای اسلامی و ایرانی جزء با شناسایی دقیق و درست نسخه‌های خطی میسر نیست.
وی تصریح کرد: حفظ و نگهداری و مرمت این اشیاء نفیس فرهنگی و تمدنی گام نخست برای بهره‌مندی از این ذخایر ارزشمند است. این گام نخست پایه و پشتوانه‌ای است که بتوان گام‌های بعدی را بهتر، کارآمدتر، صحیح‌تر و سریع‌تر برداشت.
جنتی در ادامه گفت: این فرآیند در مراحل بعدی با فعالیت‌های دیگری پیگیری می‌شود از جمله تصویربرداری دیجیتالی از نسخه‌ها و اسناد و امکان دسترسی پژوهشگران به آنها، معروفی و فهرست‌نگاری منابع مکتوب و بالاخره مقابله و تصحیح و تحقیق روشمند و عالمانه آنها. این گام‌ها که سپری کردن هر کدام وابسته به کوشش‌های دانشمندانی کاردان و نیازمند صرف سال‌ها از عمر گران‌بها همراه با تعلیم ایشان است و هر یک پله‌های نردبان ترقی و تعالی فرهنگی به شمار می‌آید.
وزیر ارشاد در ادامه گفت: پس از شناخت صحیح، اصیل و آگاهانه است که می‌توانیم به بازاندیشی و تحلیل در سنت گذشته بنشینیم محاسن آن را تقویت کنیم و همچون چراغی فرا راه آیندگان قرار دهیم و از ضعف‌ها و کاستی‌ها دست بیاموزیم.
وی بیان کرد: این شناخت و تحلیل سنت‌ها و میراث گذشته ، نمودار ساختن برجستگی‌ها و رفع کاستی‌ها از سوی گذشته پرافتخارمان را در یادها زنده می‌کند و نیروی دو چندان برای پیمودن مسیر دشوار و طولانی آینده فراهم می‌آورد و از سوی دیگر این نکته را به ذهن و ضمیر ما القا می‌کند که همواره باید رو به آینده داشت و با بهره‌مندی از گذشته مسیر روشن‌تری برای آتیه در هم زد زیرا یک لحظه توقف در گذشته به منزله سال‌ها عقب ماندن از پیشرفت آینده است.
وزیر ارشاد با بیان اینکه حیات هر ملتی در پاسداشت گذشته پر افتخارش است، عنوان کرد: استمرار و پاسداشت گذشته پرافتخار جز با ادامه مسیر و گسترش مرزهای دانایی و علم میسر نیست. اینجاست که باید تأکید کرد تحقیق در نسخه‌های خطی گامی بنیادین برای پیشرفت بسیارهای از حوزه‌های علوم انسانی و اسلامی است.
یادآور می‌شود، خبرهای تکمیلی گزارش مربوط به چهاردهمین همایش حامیان نسخ خطی متعاقباً ارسال می‌شود.

captcha