به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نجفقلی حبیبی، دبیر علمی همایش حامیان نسخ خطی شب گذشته، هشتم دیماه، در مراسم اختتامیه این همایش در کتابخانه ملی گفت: کرامت انسان دو گونه است، کرامت ذاتی که مربوط به انسان است و دیگری کرامت اکتسابی. در چنین جلساتی فرصتی فراهم میشود تا از کرامت اکتسابی دانشمندان تجلیل شود.
وی افزود: همه میدانیم که وحدت ملی یکی از ضروریات همه کشورهاست؛ بهویژه در کشور ما که اهمیت بالایی دارد و برای اینکه تقویت شود، نیاز به هویت فرهنگی دارد. به عنوان مثال وقتی عنوان میشود که کتاب قانون ابنسینا در یونسکو به عنوان کتاب سال انتخاب میشود، هر ایرانی با شنیدن آن به وجد میآید؛ چرا که این موضوع جزء هویت فرهنگی و ملی ماست.
حبیبی در ادامه عنوان کرد: دولت جمهوری اسلامی باید برای ارتقای سطح فرهنگ و ارزشگذاری بر شخصیتهای فرهنگی که در طول قرون و اعصار زحمات فراوانی کشیدهاند، تلاش کند؛ از این رو در چنین مراسمی تجلیل از دو اقدام انجام میشود، یکی تجلیل از کسانی که در عصر حاضر تلاش کردهاند و دیگری تجلیل از کسانی که در گذشته کارهای فاخری انجام دادهاند.
دبیر علمی همایش حامیان نسخ خطی پیشنهاد دوسالانه شدن این همایش را مطرح کرد و گفت: با توجه به اینکه کار بر روی نسخ خطی طولانی است، از این رو بهتر است این همایش دو سال یک بار برگزار شود و کار با عجله و شتاب انجام نشود و آثار ارزشمندی در این زمینه تولید شده و سپس بررسی شوند.
وی ادامه داد: این همایش برکات فراوانی دارد و یکی از برکات آن تشویق جوانان برای ورود به حوزه نسخ خطی است. هر چند کار نسخ خطی مشکل است، اما بیشتر جوانان رغبت زیادی برای این کار دارند.
احمدیابهری: تأسیس 4 انجمن درباره نسخ خطی
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی احمدیابهری، بنیانگذار همایش حامیان نسخ خطی نیز در ادامه این همایش بیان کرد: این گونه برنامهها ناشی از یک شخص نیست و من به تنهایی بنیانگذار این همایش نیستم، بلکه کتابداران مجلس شورای اسلامی و کارشناسان در این راستا تلاش کردهاند.
وی با ارائه چندین پیشنهاد در رابطه با همایش حامیان نسخ خطی افزود: ما باید یک دبیرخانه دائمی داشته باشیم و کارهای مهم رضد شود تا انباشته نشوند و در طول سال اقدامات مربوط به نسخ خطی انجام شود.
احمدیابهری ادامه داد: آیین حامیان نسخ خطی منحصر به یک روز نشود و کسانی که در سالها و دورههای گذشته تجلیل شدند، از آنها نیز یادی شود تا به دست فراموشی سپرده نشوند.
وی در ادامه گفت: کشوری را پیدا نمیکنید که به اندازه کشورمان نسخ خطی، فهرستنگار و مصحح نسخ خطی داشته باشد. از این رو پیشنهاد میکنم چهار انجمن فهرستنگاران، مصححان، مرمتگران و کتابداری و اطلاعرسانی تأسیس شود و یک نفر برای هر انجمن انتخاب شود تا کارهای مربوط به هر یک را سامان دهند.
احمدیابهری تصریح کرد: این انجمنها با هم میتوانند اتحادیه نسخ خطی ایران را تشکیل دهند و حمایتهایی نه چندان فوقالعاده از آن انجام شود تا بحث نسخ خطی بیش از پیش شکوفا شود.