سید محمد سیادتی، عضو سابق هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله(عج)، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به ضرورتهای فرهنگسازی طب اسلامی گفت: در طب اسلامی موضوعی که بیشتر باید به سمت فرهنگ سازی پیش برود جنبه پیشگیری است که متولیان امر سلامت باید دست به کار شوند و در بین مردم فرهنگ سازی کنند.
این پزشک با اشاره به این مطلب که جنبه پیشگیری در طب اسلامی بسیار اهرم قوی است، تصریح کرد: مردم از آموزه های این بخش می توانند بهره مند شوند و بخش درمانی این نوع از پزشکی به پزشکان و متخصصان مرتبط می شود.
وی به وسایل فرهنگ سازی طب اسلامی در بین مردم اشاره کرد و افزود: رسانه، سیستم های آموزشی، مساجد، شهرداری ها و خانه های سلامت با برگزاری کلاس های طب اسلامی در آگاه سازی مردم نقش ایفا می کنند.
عضو سابق هیئت علمی دانشگاه بقیة الله درباره پرورش متخصصان در این رشته گفت: طب سنتی در بدنه دانشگاهها هنوز به طور واضح وارد نشده و حتی فارغ التحصیلان زیادی نیز تا کنون در این رشته نداشتهایم که این خود نشان می دهد که توجه از سوی مسئولان برای عمومیت دادن این رشته و پرورش متخصصان وجود ندارد.
عامل اصلی مشکلات: تمرکز بر درمان/ تعطیلی بیمارستان هنر است
سیادتی افزود: سیستم بهداشتی کشور بر اصل درمان تکیه داشته در صورتی که طب سنتی بیشتر در بحث پیشگیری و اطلاع رسانی نقش دارد و مسئولان با برنامه ریزیهای تبیینی خود در بحث پیشگیری می توانند وارد عمل شوند ولی این کار اراده و عمل را باهم می طلبد و مسولان درباره اینکه چطور افراد را سالم نگه دارند وظیفه خود نمی دانند و بیشتر جنبه درمان را لحاظ می کنند. در حال حاضر تمام متخصصان از کمبود تختهای درمانی گلایه دارند و این موضوع خود نشان از عدم اهمیت به سلامت مردم دارد، که همه به دنبال درمان هستند تا پیشگیری. هنر در ارتقای درمان نیست و حداقل در ارتقای بخش پیشگیری باید متمرکز باشد.
وی در خصوص اینکه مردم در حال حاضر بیشتر از طب رایج استفاده می کنند تا طب سنتی بیان کرد : مردم در حال حاضر به علت اینکه درگیر بیماری ها هستند جنبه درمانی را در نظر می گیرند و طب سنتی آنقدر در بین مردم جای پیدا نکرده است که در درمان بیماریها از این طب استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه دیدگاه پیشگیری در بسیاری از مواقع در بین متخصصان طب سنتی نیز اشاعه ندارد، از تجویز دارو با نسخه متفاوت بین این قشر گلایه کرد و گفت: به نظر من طب اسلامی و طب سنتی این ظرفیت را دارد که برای برخی از بیماریهای شایع راه حلی داشته باشد و بتواند با آگاهی دادن به مردم تغذیه مردم را اصلاح کند که 60 درصد بیماری ها از تغذیه نادرست و غیر اسلامی است.
وی طب جدید را متکی بر هزینه های بالا دانست و عنوان کرد: تجهیزات بسیار گران این نوع پزشکی ما را متکی به غرب میکند در حالیکه با اتکا به داشتههای طبی خودمان حداقل میتوانیم از آمار زیر خط فقر رفتن مردم جلوگیری کنیم.
توجه به اصول ششگانه طب سنتی
سیادتی بیان کرد: طب سنتی با آگاه سازی و فرهنگ شدن در بین مردم می تواند سبک زندگی را تغییر دهد و در پیشگیری از بیماری ها کمک رسان باشد تا بتوانیم از نظر عملی به چند سال گذشته که این طب رواج داشت، دست بیابیم.