کد خبر: 2657696
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶
آیت‌الله موسوی‌جزایری:

جوانان و جامعه، نماز را راه‌حلی برای مشکلات بدانند

گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان اینکه برای فرزندان جامعه ما آینده‌ای پرمسئولیت پیش‌بینی شده است، گفت: باید بدانند که نماز فقط یک مسئولیت و تکلیف نیست و آن را سخت نشمارند؛ بلکه آن را راه‌حلی برای مشکلات بدانند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، آیت‌الله سیدمحمدعلی موسوی‌جزایری، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان در مراسم افتتاحیه بیست و سومین اجلاس سراسری نماز که امروز، دهم دی در تالار امام رضا(ع) شهرک نفت اهواز در حال آغاز شد، با اشاره به آیه 41 سوره حج «الَّذِینَ إِن مَّکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّکَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنکَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ» اظهار کرد: خدایی را سپاس می‌گوییم که توفیق برگزاری این کنگره بزرگ معنوی پرارزش را به ما عنایت فرمود. این همایش از بیست و سه سال گذشته تاکنون به همت حجت‌الاسلام قرائتی آغاز شد که در این راستا زحمات بسیاری را متقبل شده و راهنمایی‌های گسترده‌ای داشته‌اند.

وی گفت: از نمایندگان ولی‌فقیه در استان‌ها، نمایندگان ولی‌فقیه در نهادهای کشور و استان، ائمه جمعه مراکز استان‌ها، استانداران برخی استان‌ها، ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، خبرگان رهبری خوزستان، فرمانداران، شهرداران، مسئولان استان خوزستان، شورای شهر اهواز و دیگر شوراهای شهرهای استان خیرمقدم می‌گویم.

آیت‌الله موسوی‌جزایری تصریح کرد: با توجه به ‌آیه ذکر شده در بالا علامت اسلامی بودن حکومت این موارد است؛ پرداخت زکات، برپاداشتن نماز و امر به معروف و نهی از منکر است. نظام‌های حکومتی در دنیا بسیار هستند که هر کدام رنگ و بویی دارند. در این کشور زمانی نظام شاهنشاهی حاکم بود؛ مردم نماز می‌خواندند و بسیاری از مردم نیز سعی می‌کردند دینشان را حفظ کنند. به ویژه در مقاطع خاص همچون ماه رمضان و محرم احساسات آنها به اوج خود می‌رسید اما جهت‌گیری سران حکومت به سوی نماز نبود. برخی در خاطراتشان نوشته‌اند که فرهنگ نماز در آن زمان وجود نداشت و همیشه برنامه‌های آنها غرب‌گرا و به سمت ضد دین یا حداقل لائیک منهای خدا، دین و معنویت تنظیم شده بود. همچنین نظام‌های دیگری در دنیا مانند مارکسیستی و کاپیتالیستی لیبرالیستی در آمریکا و کشورهای اروپایی حاکم بود.

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان عنوان کرد: در کشور و نظام جمهوری اسلامی دعوت به نماز نشانه اسلامی بودن حکومت ما است. جامعه‌ اسلامی که همه همّ و غمش آن است که موارد بیان شده در آیه مذکور را در جامعه زنده کند به دلیل آن است که نماز ستون دین و معراج مؤمن محسوب می‌شود اما اینها تنها نیست. ما نباید نماز را به عنوان تکلیف و باری بر دوش بنگریم. باید نماز را به عنوان ملجأ و پناهگاه احساس کنیم. پیامبر اکرم(ص) هنگام نماز می‌فرمودند:« ای بلال با گفتن اذان ما را از غم دنیا برهان.» ایشان که قدرت نبوت و الهی را در دست داشتند هنگام مشکلات و سختی‌ها به نماز پناه می‌آورد.

وی افزود: فرزندان جامعه ما که آینده‌ای مهم و پرمسئولیت برای آنها پیش‌بینی شده باید با این فرهنگ آشنا شوند که نماز فقط یک مسئولیت و تکلیف نیست و آن را سخت نشمارند. بلکه باید آن را راه‌حلی برای مشکلات دانست. امام خمینی(ره) فرمودند:«کافی نیست که فقط شعار دهیم به نام اسلام، نماز را برپا دارید که اسلام به وسیله نماز احیا می‌شود.»

آیت‌الله موسوی جزایری در پایان خاطرنشان کرد: امید است این فرهنگ به ویژه در نسل جوان قوت گیرد و مستحکم شود.

captcha