کد خبر: 2659955
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳
کارشناس پژوهش حوزه علمیه استان مرکزی پاسخ می‌دهد؛

انجام پژوهش‌های قرآنی چه نقشی در تجدید نظر متون آموزشی کلام وحی دارد؟

گروه فعالیت‌های قرآنی: انجام پژوهش‌های منطبق بر علوم قرآنی نقش زیادی در این راستا ایفا می‌کند؛ چراکه در اثر پژوهش است که نکات مبهم و ناگفته‌ها پاسخ داده می‌شود.

نفیسه آشتیانی، کارشناس پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: در جامعه کنونی به دلیل افزایش روزافزون هجمه‌های فرهنگی دشمنان و شبهات دینی که از طریق رسانه‌های غربی منتشر و دامن زده می‌شود، انجام پژوهش‌های قرآنی به لحاظ پاسخگویی به این شبهات امری لازم و ضروری است.

وی بیان کرد: اغلب مردم جامعه به ویژه نسل جوان ما امروز اطلاع و آگاهی کافی نسبت به مسائل دینی به ویژه علوم قرآنی ندارند؛ لذا انجام پژوهش‌هایی با محوریت مسائل دینی و علوم قرآنی می‌تواند زمینه‌ساز اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به آحاد مختلف جامعه باشد.

راهکارهای توسعه و ترویج پژوهش‌های قرآنی

آشتیانی در تشریح راهکارهای توسعه و ترویج پژوهش‌های قرآنی، اظهار کرد: ایجاد پژوهشگاه و پژوهشکده‌های تخصصی علوم قرآنی با هدف تربیت نیروهای مستعد و علاقه‌مند می‌تواند ضمن ایجاد شرایطی جهت شناسایی نیازهای روز جامعه زمینه ترویج فرهنگ پژوهش در حوزه قرآن را نیز فراهم آورد.

کارشناس پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان در ادامه اتحاد مسئولان، همکاری دلسوزانه و جدی، تشکل اتاق فکرهای مفید و ... را مهم‌ترین ابزار ترویج و توسعه فرهنگ پژوهش‌های قرآنی عنوان کرد.

امروزه پژوهش‌های قرآنی منطبق با نیازهای روز جامعه نیست

وی با اشاره به اینکه امروزه پژوهش‌های قرآنی منطبق با نیازهای روز جامعه نیست، اظهار کرد: اکثر دانش‌پژوهان امروز به‌دنبال به دست آوردن مدرک هستند و دغدغه‌ کمتری نیز در حوزه قرآنی و دینی دارند که این خود به عنوان یکی از عوامل منطبق نبودن پژوهش‌های قرآنی با نیازهای روز جامعه محسوب می‌شود.        

آشتیانی در ادامه در پاسخ به این سوال که انجام پژوهش‌های قرآنی چه نقشی در تجدید نظر متون آموزشی کلام وحی دارد؟، خاطرنشان کرد: مسلماً انجام پژوهش‌های منطبق بر علوم قرآنی نقش زیادی در این راستا ایفا می‌کند؛ چراکه در اثر پژوهش است که نکات مبهم و ناگفته‌ها پاسخ داده می‌شود.

کارشناس پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان در پایان، یادآور شد: رویکرد پژوهش‌های قرآنی در این برهه از زمان بهتر است به سمت نیازهای روز جامعه از جمله عوامل انحرافات عقیده مسلمانان به‌ویژه جوانان، معادباوری، امام شناسی و ... معطوف شود.

captcha