علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه معرفی چهرههای شاخص از اهداف برگزاری جشنواره شعر انقلاب است، عنوان کرد: به همین منظور چهرههای ادبی استان سیستان و بلوچستان مورد تجلیل قرار میگیرند. عباس باقری نیز به عنون چهره شاخص ادبیات استان تجلیل میشود.
وی با بیان این مطلب افزود: این برنامهها هر سال از طریق حوزه هنری برگزار میشود و چندین جشنواره در طول سال به کوشش این مرکز برپا میشوند که جشنواره سراسری شعر انقلاب یکی از آنهاست.
قزوه از جشنواره جوان سوره، داستان انقلاب و ... به عنوان جشنوارههایی یاد کرد که با نظم خاصی طی هر سال از طریق حوزه برگزار میشوند و گفت: فراخوان این جشنوارهها در تمام جراید و مطبوعات چاپ میشوند و با داوری و دقتهای بسیار زیاد، کارهای شاخص از میان آثار ارسالی انتخاب میشوند.
چاپ آثار انقلابی طی هر سال
به گفته وی، در کنار این اقدامات هر سال علاوه بر اینکه به معرفی افراد شاخص این حوزه پرداخته میشود، اشعار شاعران به صورت کتاب یا در مجموعه مستقل یا به صورت گروهی چاپ میشوند.
قزوه از فعالیت حوزههای هنری30 استان کشور به صورت تخصصی در این باره یاد کرد و ادامه داد: این مراکز در موضوعات مختلف ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات دفاع مقدس و آئینی، عرفانی، بومی، ترانه و ... کارهای جدی انجام میدهند.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از وظایف مهم حوزههای هنری استانها کار با دانشگاههاست. دانشگاهها هم ورود خوبی به مقوله ادبیات انقلاب داشتهاند. در پایاننامههایی که دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نوشتهاند، ادبیات و شعر و داستان انقلاب به طور جدی مورد پژوهش قرار گرفته است.
رشد پایاننامهها با موضوع ادبیات انقلاب
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری افزود: در چند دهه اخیر تعداد رسالههایی که در حوزه ادبیات انقلاب کار شدهاند به صدها رساله رسیده است و یکایک این رسالهها قابل چاپ و انتشار هستند.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی اثر با این رویکرد در دست چاپ و انتشار است، گفت: هم اکنون حوزههای هنری با دانشگاهها فعالیتهای خوبی انجام میدهند و کرسیهای نظریهشناسی اکنون در حال رشد هستند.
لزوم توجه و کار جدی در استانهای مجاور با مرز
قزوه از فعالیتهای آکادمیک به عنوان مکمل خلاقیت ادبی یاد و عنوان کرد: هم اکنون حوزه هنری به این سمت و سو حرکت میکند و یکی از اولویتهایی که حوزه هنری در این باره دارد و روی آن تکیه میکند، این است که در حوزههای هنری استانهای مجاور با کشورهای همسایه هم کار کنیم.
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی ادامه داد: ایران در حوزه ادبیات و فرهنگ با کشورهای همسایه مراودات خوبی دارد و دفتر فارسیزبانان نیز در مرکز آفرینشهای ادبی برپا شده است.
برپایی دفاتر ادبیات بیداری در کشورهای عربزبان
وی افزود: ایران با کشورهای افغانستان، تاجیکستان، هند و پاکستان مراودات بسیار خوبی دارد و در کشورهای عربزبان و حوزه مقاومت و بیداری نیز دفتر ادبیات بیداری را داریم و در این زمینهها کارهای خوبی در دست انجام است.
قزوه همچنین اظهار امیدواری کرد که در آینده نزدیک و سالهای بعد بتوانیم این جشنوارهها را علاوه بر 30 استان کشورمان، در کشورهای همسایه به ویژه کشورهای مسلمان و فارسیزبان که مشترکات خوبی با ایران دارند برپا کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید از فرصت وجوه اشتراک در این حوزه بهره گرفت، گفت: جشنوارههای ادبی که حوزه برگزار میکند با دغدغههایی که برگزارکنندگان آن دارند، از سلامت و نظم خوبی برخوردار است و امیدوارم این رویکرد هر سال با استقبال و کیفیت خوب ادامه یابد و شاهد شکوفایی ادبیات انقلاب اسلامی باشیم.