به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با پایانیافتن جشنواره «فیلمهای سینمایی ایران در کویت»، نشست نقد و بررسی فیلمهای ایرانی در تالار سینما سینیسکیپ این کشور برگزار شد؛ در این نشست تخصصی منتقدان، کارگردانان و شیفتگان فیلمهای ایرانی حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، نادر القنه از اردن، آرتی از کویت و عماد النویری از مصر با ارائه مقالات پژوهشی خود به ارزیابی فیلمهای ایرانی طی 3 دهه گذشته پرداختند، سپس موضوع اندیشههای نو و به کارگیری خلاقیتهای نوین در عرصه هنر ایرانی بیان و تبیین شد.
در ادامه، نادر القنه، از اساتید دانشکده هنرهای نمایشی دانشگاه کویت گفت: هر چند امروزه سه کشور ایران، فرانسه و آمریکا حرف اول صنعت سینمایی جهان را میزنند، امّا فیلمهای ایرانی همواره اندیشههای نو و سوژههای انسانی نوینی را برای مخاطبان خود به ارمغان آورده است.
وی افزود: سینمای ایران دیدگاه جهانیان را نسبت به تمدّن، اخلاق و فرهنگ خاورمیانه دگرگون ساخته است.
القنه با تأکید بر محورهای انسانی و عرفانی، هنر هفتم را به ابزاری برای آگاهی بخشی و رشد و اعتلای فرهنگی و معنوی عنوان کرد.
این هنرشناس اردنی بیان کرد: راز موفقیت فیلمهای ایرانی در تأکید بر میراث فرهنگی، هویت ملی، پرهیز از خشونت است و این ترکیب جهان غرب را وادار کرد تا در برابر فیلمسازان ایرانی سر تعظیم فرود آورد و علی رغم مواضع سیاسی منفی نسبت به ایران نتوانست کارهای شگفتیساز کارگردانان و هنرمندان ایرانی را نادیده بگیرد.
القنه تأکید کرد: در سال 2012، حداقل 35 فیلم ایرانی در سالنهای فرانسه و 50 فیلم ایرانی در شهرهای آمریکا اکران شده که این امر بیانگر میزان تشنگی و عشق غرب به شناخت مفاهیم عرفانی و انسانی اسلام و ایران است.
فیلمسازان ایرانی، موسیقی را به یک زبان گویا تبدیل کردهاند
در بخشی دیگر از این نشست تخصصی، آرتی، از دستاندرکاران صنعت سینما در کویت گفت: انقلاب اسلامی ایران با حمایت از هنر متعهد مکتب جدیدی برای صنعت سینما ایجاد کرد که به قهرمانپروری تکیه نداشته بلکه همه بازیگران فیلم را قهرمان میداند.
وی ادامه داد: ما به عنوان مردم خاورمیانه به سینمای ایران که تاکنون بیش از 30 جایزه از جشنوارههای معتبر بینالمللی دریافت کرده است، افتخار میکنیم. فیلمسازان ایرانی، موسیقی را به یک زبان گویا تبدیل کردهاند و سکوت بازیگر در صحنههای مختلف پیامهای گوناگونی برای مخاطب به همراه دارد.
عشق در دینمداری در فیلمهای ایرانی
عماد النویری، از منتقدان معروف سینما در مصر از دیگر سخنرانان این نشست تخصصی بود که با تأکید بر اینکه فیلمهای ایرانی در بسیاری از دانشکدهها و مراکز پژوهشی هنری تدریس میشود، گفت: ایران موفق شده است یک جریان هنری فرهنگی مستقل ایجاد کند.
وی با بیان اینکه ایران به الگویی برای هنر اخلاقمدار و انسانمحور تبدیل شده است، تأکید کرد: آمیختگی هنر با طبیعت در یک سناریوی اجتماعی و خانوادگی راز موفقیت سینمای ایران است و نقشی که سینما در معرفی جامعه معاصر ایرانی به جهانیان داشته هیچ بخش هنری دیگری چنین خدمتی نکرده است.
این سینماگر مصری تأکید کرد: کارگردان ایرانی زیبایی را در فقر، امید را در ویرانی و عشق را در دینمداری ارائه میکند و در حالی که اعتبار فیلمهای هالیوود به علت تجاریبودن بیش از یک روز دوام ندارد، ایران با ارائه کالاهای فرهنگی فیلمهای ماندگار تقدیم میکند.
در پایان این نشست عباس خامهیار، رایزن فرهنگی ایران در کویت از اساتید و سینماگران برای ارائه پژوهشهای علمی و تخصصی قدردانی کرد.
یادآور میشود، جشنواره «سینمای ایران» برای نخستینبار در کویت برگزار شد و فیلمهای «بید مجنون»، «راه آبی ابریشم»، «گهوارهای برای مادر» و «حوض نقاشی» در آن به نمایش درآمد و با استقبال بینظیر شیفتگان سینمای ایران مواجه شد.