کد خبر: 2676623
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹
به همت رایزنی فرهنگی ایران؛

انجمن فرهنگی و دینی در اندونزی تأسیس می‌شود

گروه شعب خارجی: حجت‌الله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، در دیدار با رئیس و اعضای سازمان «بیت‌المسلمین» اندونزی بر تأسیس انجمن فرهنگی و دینی برای تعمیق روابط فرهنگی و دینی دو کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این دیدار با حضور حجت‌الله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی و استاد احمدی شاهرختی، استاد علوم قرآنی و از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم و همچنین حمکاحق، رئیس و تعدادی از اعضای اصلی سازمان بیت‌المسلمین اندونزی، برگزار شد.
در این دیدار، حمکاحق، عضو پارلمان کشور اندونزی و رئیس سازمان بیت‌المسلمین؛ ژنرال غزالی، رئیس هیئت مشاوران بیت‌المسلمین؛ عرفان شاه، رئیس بخش سازماندهی این سازمان و عضو سابق پارلمان اندونزی و همچنین محمودالدین مسلم، رئیس بخش اقتصادی؛ خانم عالیه میسره، معاون خزانه‌داری؛ رامی کوشتانیاتو، معاون بخش همکاری‌های بین‌المللی؛ نصیر الفلاح، عضو فعلی پارلمان و رئیس بخش جوانان؛ اربی آپریانتو، معاون دبیرکل و نورمان شاه، دبیرکل سازمان بیت‌المسلمین، حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، ابراهیمیان، گفت: هدف ما برقراری ارتباطات فرهنگی و دینی در راستای همکاری‌های دو جانبه است و امید داریم مجموعه مباحث مطرح‌شده در جلسه امروز برای آینده دو کشور مفید واقع شود.
در ادامه این مراسم، حمکاحق، گفت: این سازمان در راستای اهداف اجتماعی و دینی قدم برمی‌دارد و در 28 استان از 34 استان اندونزی شعبه دارد. ما در این سازمان نگاه تقریبی داریم؛ چرا که اعضای آن، هم از سازمان نهضت‌العلماء هستند و نیز از سازمان محمدیه که ایده اصلی این سازمان از طرف توفیق حماس، رئیس شورای خلق و همسر خانم مگاواتی، است.
وی ادامه داد: ما و منطقه پارسی و مذهب شیعه، اشترکاتی داریم که از جمله آنها می‌توان به اهتمام اندونزیایی‌ها به اول سال قمری با عنوان «سورا» که همان عاشوراست، اشاره کرد. همچنین در هنگام نکاح، دعایی را می‌خوانیم که پیامبر (ص) برای حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) قرائت کردند و از سوی دیگر در منطقه آچه اندونزی، آیین سینه‌زنی شبیه ایرانی‌ها داریم. همچنین حدود 350 اصطلاح و کلمه فارسی را در این کشور داریم که جزو مشترکات به حساب می آید.
عضو پارلمان اندونزی افزود: همه این موارد نشان می‌دهد که ما ارتباطات دینی و فرهنگی بسیاری داشته‌ایم و باید هم‌اکنون نیز آنها را تعمیق ببخشیم که برای این منظور با پیشنهاد رایزن فرهنگی ایران در کشورمان موافقم که در آینده نزدیک، انجمن فرهنگی و دینی، در راستای تحکیم روابط بین دو کشور ایران و اندونزی تأسیس کنیم.
در ادامه حجت‌الاسلام احمدی‌شاهرختی، استاد علوم قرآنی، درسخنانی گفت: تأسیس انجمن فرهنگی و دینی در زمان کنونی بسیار مهم است و ما در حوزه علمیه قم و نیز مجمع تقریب مذاهب اسلامی هم می‌توانیم برای تحقق این مهم قدم‌هایی را برداریم.
حضور احمدی‌شاهرختی در مجتمع علمی ـ آموزشی الاتفاقیه
حجت‌الاسلام احمدی‌شاهرختی، مبلغ اعزامی به اندونزی، با حضور در مجتمع علمی ـ آموزشیی الاتفاقیه اندونزی، در جمع دانش‌پژوهان این مرکز نیز سخنرانی کرد. وی ضمن بازدید از این مرکز و سخنرانی، به سوالات دانش‌پژوهان پاسخ داد.این مرکز به عنوان حوزه علمیه اهل سنت در اندونزی، مطرح است.


حضور در جشن میلاد پیامبر(ص) در مسجد کیانی میرگان
مراسم جشن میلاد پیامبر رحمت (ص) در مسجد کیانی میرگان شهر پلمبنگ در استان سوماترای جنوبی اندونزی، برگزار شد و  احمدی‌شاهرختی، در سخنرانی خود گفت: در طول زمان، انسان‌های زیادی آفریده شده‌اند؛ اما گل سرسبد عالم که اسوه کامل و مورد اقتدا بوده، وجود نازنین پیامبر (ص) است.


وی در ادامه افزود: متأسفانه در بین امت اسلام، افراد منحرفی پیدا می‌شوند که یاد پیامبر (ص) را بدعت می‌دانند و شرک و کفر تلقی می‌کنند، اینها نه از قرآن چیزی می‌دانند و نه نسبت به تکریم کسی که به ما خدمت کرده چیزی را متوجه می‌شوند و قطعاً کسانی که این گونه بگویند، هیچ جایگاهی بین ما ندارند و ما آنها را پس می‌زنیم.

captcha