کد خبر: 2676679
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۴

همکاری ایران با اندونزی در موضوع «وقف»

شعب خارجی: موضوع استفاده از تجربیات ایران در امور وقف توسط اندونزی در دیدار رایزن فرهنگی ایران در اندونزی با مدیرکل اوقاف وزارت دین این کشور، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، به منظور تعامل در خصوص سفر رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشورمان به اندونزی، با حضور در وزارت دین اندونزی با حمکا، مدیرکل اوقاف وزارت دین این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.
حمکا در ابتدای این دیدار، گفت: ما در اندونزی که 87 درصد از جمعیت 250 میلیونی‌اش را مسلمانان تشکیل می‌هند، 435 هزار مکان وقفی داریم. در اصل 41 قانون اساسی اندونزی به وقف اشاره شده است و همچنین در قوانین عادی نیز موضوع وقف، تبیین شده و وزارت دین اندونزی که امور وقف در کشور را بر عهده دارد با سایر وزارتخانه‌ها و نیز با بانک‌های اسلامی، همکاری دارد.
حمکا ادامه داد: برای ما ایجاد همکاری با کشور بزرگی همچون ایران، مایه افتخار است. علاوه بر اداره‌کل وقف در وزارت اندونزی، طبق دستور دولت، سازمانی در اندونزی وجود دارد به نام سازمان اوقاف که به نحوی به دولت وابسته؛ اما مستقل است و در حال حاضر مفتوح بیسونی، وزیر سابق وزارت دین، عهده‌دار این سازمان است.
محمد نورصمد، مسئول دفتر سازمان اوقاف اندونزی در ادامه این دیدار گفت: سازمان اوقاف اندونزی با دستور رئیس‌جمهور ایجاد شده و از جمله مسئولیت‌های این سازمان این است که دولت را در اداره وقف کمک کند تا سود حاصل از فعالیت‌ها، به نفع مردم هزینه شود.
وی بیان کرد: این سازمان در 27 استان نمایندگی دارد و در سال جدید میلادی، در تمامی 34 استان اندونزی نمایندگی خواهیم داشت.
محمد نورصمد ادامه داد: ما در این سازمان دغدغه‌های اقتصادی برای کمک به مردم را نیز داریم و بسیار خوشحال می‌شویم که با جمهوری اسلامی ایران رابطه داشته و از تجربیات این کشور بهره‌مند شویم.
حجت‌الله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی در ادامه این نشست درباره فعالیت‌های سازمان اوقاف کشورمان، توضیحاتی ارائه داد.
وی همچنین گفت: در اندونزی، اولیای 9 گانه وجود دارند که 7 نفر آنها سید و به امام حسین (ع) منتسب هستند و این شخصیت‌ها کسانی بوده‌اند که اسلام سمحه و سهله (تسامح و تساهل) را در اندونزی ترویج دادند.
ابراهیمیان افزود: امروز برای مقابله با تبلیغات وسیع اسلامی که افراط‌گرایان ترویج می‌دهند، توجه به اولیا و آموزه‌های آنها بیش از پیش ضروری است و برگزاری کنگره اولیای 9 گانه در جاکارتا با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه ایران می‌تواند یکی از موارد همکاری بین دو کشور باشد.
رایزن فرهنگی ایران در اندونزی همچنین تأکید کرد: پیشنهاد ما این است که استفاده از تجربیات ایران در زمینه اداره موقوفات عامه و خاصه و نیز اماکن مذهبی اسلامی، در دستور کار قرار بگیرد.

captcha