به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، مینا پورفرخ، روانشناس بالینی در برنامه «سلام جوانی» گروه سلامت و تفریحات رادیو سلامت گفت: هوش معنوی شامل، حس معنا داشتن، رسالت داشتن در زندگی، داشتن تقدس است و معتقد بودن به بهتر دیدن و بهتر شدن دنیاست.
بنابر اعلام روابط عمومی رادیو سلامت، پور فرخ گفت: فردی که دارای هوش معنوی است سؤالهای بیشتری در مورد خودش، زندگی و جهان پیرامون مطرح میکند، اینکه از کجا آمدهایم؟ به کجا میرویم؟ و هدف اصلی از زندگی چیست؟
وی افزود: هوش معنوی در حقیقت توانایی شناخت اصول زندگی؛ شامل قوانین طبیعی و معنوی، بنا نهادن زندگی بر اساس این قوانین تعریف شده و تمرینهایی از طریق عبادت و تعمق برای حل مسأله اخلاقی است.
این روان شناس با بیان اینکه عوامل فرهنگی، ارزشها و باورهای خانواده نقش بسیار مهمی در جهانبینی فرد دارد، ادامه داد: همین دیدگاه است که در تربیت فرزندان و الگوسازی نقش، خودش را نشان خواهد داد.
وی افزود: دختر یا پسری که قصد ازدواج دارند باید بدانند که باورها و عقایدش نهادینه شده است و حاصل تعامل فرد، خانواده و اجتماع است. سالها برای شکلگیری این باورها سپری شده است، بنابراین تغییر این باورها سخت بوده و سالها طول میکشد.
این روانشناس در ادامه بیان کرد: افراد باید در انتخاب شریک زندگی بسیار دقت کنند و تا جایی که امکان دارد همسر خود را از میان افرادی که دارای باورها و ارزشهای مشترک باشند انتخاب کنند.
وی ادامه داد: هرچه اعتقادات و ارزشهای معنوی قویتر باشد، تعهد فرد به داشتن یک رابطه پایا و آرامشبخش بیشتر است و نبود یک باور مشترک، زمینهساز اختلاف و مشکلاتی در آداب و رسوم ازدواج، تربیت فرزندان، نحوه شکلگیری و رشد اجتماعی فرزندان و حتی چگونگی انتخاب مسافرت و گردشها، نوع پوشش و آراستگی میشود.
پورفرخ در پایان اظهار کرد: این موضوع باید قبل از ازدواج مورد توجه قرار گیرد و فرد همسری را انتخاب کند که اعتقادات و باورهای او به اعتقادات و باورهای فردی که قرار است با او ازدواج کند نزدیک باشد. در این صورت است که آنها خواهند توانست با روشهای منطبق بر اعتقادات و باورهای هم تأثیر بگذارند و احتمالا اختلافات جزئی را حل و فصل و به تفاهم نهایی برسند.