کد خبر: 2698573
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۰
امینی:

تأکید بر مطالعه معارف دینی و قرآنی از وظایف نظام آموزشی است

گروه ادب: مدرس ادبیات دانشگاه تهران با بیان اینکه متاسفانه فارغ‌التحصیلانی هستند که حتی یک بار هم قرآن را نخوانده‌اند، تأکید کرد: وظیفه نظام آموزشی آشنا کردن و تأکید بر مطالعه معارف دینی و قرآنی است.

اسماعیل امینی، مدرس ادبیات دانشگاه تهران و دبیر جشنواره شعر فجر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره ضرورت مطالعه کتب دینی و قرآنی در خلق آثار ادبی اظهار کرد: متاسفانه برای کسانی که در حال انجام برنامه‌ریزی فرهنگی هستند، مطالعه کردن اصلاً حائز اهمیت نیست. اصلاً سرمایه‌گذاری در این حوزه مطرح نیست. همه چیز در سطح می‌گذرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه مسئولان شتاب برای جایزه دادن و برگزار کردن جشنواره‌ها شتاب می‌کنند و کارهای عجیب می‌کنند، افزود: مثل اینکه یک کودک کم سن و سال را به روی صحنه اختتامیه جایزه بیاورند و بگویند که برای مثال وی هزار بیت شعر حفظ است. اغلب این کارها برای سرگرمی خوب است و کارهای نمایشی است و مشکل اینجاست.
به گفته این کارشناس ادبی، بخش مهمی از مشکلاتی که پیش روی ماست مربوط به مسئولان فرهنگی است که متولی برنامه‌ریزی فرهنگی هستند. بخش دیگری از مشکلات مربوط به نظام آموزشی کشور است.

مطالعات دینی مورد توجه نیستند
وی همچنین تصریح کرد: توجهی به مطالعه موضوعات ادبی و مطالعات وجود ندارد. در این حوزه دعوا اغلب بر سر کنکور استخدام، کارشناسی ارشد و دکتری مطرح است. آیا هدف نظام آموزشی این بوده است که مدرک تولید کند یا تکنسین برای بازار کار تربیت کند؟
امینی ادامه داد: آیا نظام آموزشی این وظیفه را نداشته است که انسان را با وظایف معارف دین آشنا کند؟ وقتی به آزمون ها نگاه می‌شود، متوجه می‌شویم که هیچ کدام از بخش‌هایی که برگزار می‌شوند به آموزش معارف انسانی و دینی به دانشجویان مربوط نمی‌شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه دانشجویانی هستند که در دوره تحصیلات تکمیلی حتی یک بار هم قرآن را نخوانده‌اند، گفت: متاسفانه این موضوع در رشته‌های علوم انسانی مطرح است، باقی رشته‌ها دیگر جای خود را دارند.

فارغ‌التحصیلانی که با قرآن بیگانه هستند
وی اظهار کرد: در قدیم کسی که باسواد می‌شد و در مکتب سواد خواندن و نوشتن می‌آموخت، اولین کاری که می‌کرد این بود که باید یک بار قرآن را به صورت کامل می‌خواند، و با دست‎خط خود قرآن را می‌نوشت.
امینی تأکید کرد: امروز خوشبختانه منابع بسیاری درباره ائمه اطهار(ع) و قرآن کریم داریم و همین طور افرادی که فارغ‌التحصیل هستند، ولی هیچ کس کتب دینی و قرآنی را مطالعه نمی‌کند و این مشکل باید از سوی مسئولان و نظام آموزشی رفع شود.

captcha