کد خبر: 2699666
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۹

بررسی تأثیر مکتب پزشکی بر حوزه تمدن اسلامی در «همایش دانشگاه جندی شاپور»

گروه دانشگاه: در جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران با موضوع «همایش دانشگاه جندی شاپور»، اعضا بررسی تأثیر مکتب پزشکی دانشگاه جندی شاپور بر سایر مکاتب پزشکی حوزه تمدن اسلامی را مورد اشاره قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، جلسه 174 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران به ریاست علی اکبر ولایتی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
در ابتدای این جلسه نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اعلام کرد این سازمان در سال آینده همایش بین المللی جهان عاری از خشونت و افراط گری را برگزار خواهد کرد.
در این جلسه، موضوع «همایش دانشگاه جندی شاپور» در دستور کار قرار گرفت و اعضا ضمن تأکید بر لزوم غنای هر چه بیشتر این همایش از منظر علمی، بررسی تأثیر مکتب پزشکی دانشگاه جندی شاپور بر سایر مکاتب پزشکی حوزه تمدن اسلامی را مورد اشاره قرار دادند.
ولایتی در این جلسه طی سخنانی گفت: همایش دانشگاه جندی شاپور به‌منظور جلوگیری از تحریف تاریخ علم و نادیده انگاشتن نقش ایرانیان و تشیع در پیشرفت علمی تمدن اسلامی برگزار می‌شود و در واقع خدمت به فرهنگ و تمدن ایران خدمت به مکتب تشیع است.
عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در شکل‌گیری مکتب علمی جندی شاپور، فرقه سنطوریان که جزو فرقه‌های توحیدی مسیحیت هستند و مطرود کلیسا بوده‌اند، نقش غیرقابل انکاری داشته‌اند.
در ادامه جلسه، موضوع «همایش بزرگداشت ناصر خسرو قبادیانی» در دستور کار قرار گرفت و دبیر علمی همایش گزارش اقدامات انجام شده در این زمینه را ارائه کرد.
در این گزارش، اعلام شد همایش مزبور روزهای 7 و 8 اردیبهشت 1394 در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
دکتر ولایتی هم در این مورد طی سخنانی گفت: حکیم ناصرخسرو قبادیانی اهل خراسان بوده است و مردم ایران به‌ویژه خراسان جزو اولین اقوامی بوده‌اند که بر جاهلیت تجدید ساختار شده در قالب حکومت اموی و عباسی قیام کرده‌اند.
دستور پایانی جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران ارائه گزارش نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیرامون « گزینش دانشجو در گرایش طب سنتی» بود.
در این گزارش با اشاره به شرکت 203 داوطلب در امتحان گزینش، دعوت 147 داوطلب به مصاحبه نیز مورد اشاره قرار گرفت.
در بخش دیگری از این گزارش اعلام شد 16 دانشگاه کشور گرایش‌های طب سنتی و داروسازی سنتی را دایر نموده‌اند و تاکنون 50 فارغ التحصیل داشته‌اند.
دکتر ولایتی هم در این باره گفت: احیای طب سنتی مرهون توجه مردم به سنت حسنه طب اسلامی ایرانی است.
وی افزود: طب سنتی برخلاف طب مدرن دارای یک تعریف جامع از همه ابعاد جسمی و روحی انسان است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: طب سنتی ایرانی اسلامی به دلیل اینکه بر مبانی انسان‌شناسی اسلام بنا نهاده شده است، می‌تواند در درمان بیماری‌های روحی و جسمی به کار بیاید.

captcha