کد خبر: 2699715
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۳

نصب ماهواره برای دریافت شبکه قرآن!

گروه اجتماعی: روستائیان بخش سیوان از توابع شهرستان ایلام که به علت نبود زیرساخت‌های فنی سیستم دیجیتال صداوسیما و دریافت شبکه‌های داخلی نظیر قرآن و معارف، مجبورند ماهواره به خانه بیاورند، نگران رخنه فرهنگ بیگانه به حریم خانواده هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از ایلام، در بخش سیوان و مخصوصاً روستاهای دهستان میش‌خاص با کوچک‌ترین باران یا مه‌آلود بودن هوا چیزی که بر روی صفحه تلویزیون‌ها ظاهر می‌شود «NO SIGNAL» است، پیامی که به مخاطب می‌گوید برخی زیرساخت‌ها آن‌قدر ضعیف است که اهالی نزدیک‌ترین بخش به مرکز استان نمی‌توانند شبکه‌های تلویزیونی را ببینند.
البته این مشکل را می‌توان با گیرنده‌های دیجیتالی حل کرد اما مشکل اینجاست که منطقه دیجیتالی نیست و همین امر راه ورود ماهواره را تسریع کرده است.
در اینجا خانه‌ها، نقلی نیستند که ماهواره‌ها روی بالکن‌ها و پشت بام‌ها نمایان باشد، در اینجا حیاط‌های بزرگ منازل بهترین جا برای نصب ماهواره است، اما تفاوت کاربران این است که آن را برای دریافت شبکه‌های داخلی وصل می‌کنند و این را می‌توان از صحبت‌ها و منش و رفتار استفاده‌کنندگان هم تشخیص داد.
وقتی با یکی از این افراد وارد صحبت می‌شوی و با لحن شوخی می‌پرسی حاجی چرا شیطان را به خانه آوردی؟ می‌گوید: در این منطقه در یکی از روستاها یک گیرنده وجود دارد که فقط شبکه‌های یک، دو و سه و شبکه استانی آن هم با کیفیت پایین تقویت می‌شود که در روزهای ابری و بارانی خبری از آن‌ها نیست.
وی با بیان اینکه اعضای خانواده به شبکه‌ قرآن و معارف علاقه دارند و چون یکی از فرزندانم به صورت جدی مباحث قرآنی را دنبال می‌کند و آشنایی با  تلاوت‌های مختلف برای او ضرورت دارد، مجبور به نصب ماهواره شده‌ام، فقط شبکه‌های داخلی را تقویت می‌کنم، اما نگران هستم.
جوان تقریباً 20 ساله‌ دیگری که دانشجو است، از عدم تقویت شبکه ورزش انتقاد داشت و گفت: برای دیدن برنامه‌های ورزشی به خانه‌ دوستم که ماهواره دارند می‌روم، واقعاً چرا دیجیتالی شدن این‌قدر به کندی صورت می‌گیرد.
فعال فرهنگی یکی از روستاهای این دهستان هم گفت: چرا با وجود اینکه به قول دلسوزان فرهنگی دشمن با هجمه‌های فرهنگی به سراغ ما آمده است، این قدر باید کند کار کنیم که ماهواره‌ از دیجیتالی شدن پیشی بگیرد؟
جوان دیگر هم گفت: مرکز استان ما که سینما ندارد که جزء برنامه‌های تفریحی خود قرار دهیم و برای این امر حداقل باید شبکه‌های فیلم و نمایش صدا و سیما را ببینیم، واقعاً تکلیف چیست؟ چرا به این مقوله‌های فرهنگی بی‌توجهی می‌شود؟ مگر رشد و تعالی فرهنگی که مسئولان ما از آن دم می‌زنند چگونه حاصل می‌شود؟
حسن حیدرآبادی، عضو شورای اسلامی روستای حیدرآباد در این رابطه اظهار کرد: بارها درخواست دیجیتالی شدن را با بخشداری و صدا و سیما مطرح کرده‌ایم اما نتیجه‌ای نگرفته‌ایم، مردم حق دارند از شبکه‌های صدا و سیما برخوردار باشند و طبیعی است اگر این حق ادا نشود، خریدن ماهواره کار سختی نیست.
سارا قیطاسی، عضو شورای اسلامی روستای طولاب، گفت: تاکنون سه بار به صداوسیما نامه‌نگاری کرده‌ایم اما نتیجه‌ای گرفته نشده و مسئولان کمبود اعتبار را دلیل می‌دانند در حالی‌ که در برخی موارد در استان هزینه‌های زیادی برای پلاکارد و پوستر به مناسبت‌های مختلف می‌شود، با این هزینه‌ها که اثرگذاری آنها کم شده، می‌توان کارهای اساسی‌تری در عرصه‌ی فرهنگ انجام داد.
وی تاکید کرد: اگر در چنین شرایطی مردم مجبور به خرید و نصب ماهواره شوند، دور از انتظار نیست. 
علی پاکدل‌نژاد، بخشدار سیوان در این راستا اظهار کرد: با پیگیری‌های به عمل آمده اعتباراتی برای راه‌اندازی سیستم دیجیتال در روستا‌های بخش سیوان اختصاص داده شده و هم اکنون در حال اجرای این پروژه هستیم.
وی با بیان اینکه روستا‌های  قجر، شان کبود و چشمه‌داوی با استفاده از آنتن‌دهی شهر ایلام تقویت می‌شوند، افزود: در حال حاضر در فاز اول زیرساخت‌های دیجیتالی شدن برای برخی روستا‌ها در حال نصب است که امیدواریم تا دهه فجر به بهره‌برداری برسد. 
پاکدل‌نژاد تصریح کرد: تاکنون 300 میلیون تومان اعتبار برای دیجیتالی شدن در روستاهای این بخش جذب شده است.

یادآور می‌شود، بخش سیوان از توابع ایلام در 23 کیلومتری این مرکز این شهرستان واقع شده است.

captcha