کد خبر: 2708508
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

دیدار رئیس جمهور ونزوئلا با رهبر معظم انقلاب/ سفر استانی رئیس جمهور به بوشهر

گروه سیاسی: دیدار رئیس جمهور ونزوئلا با رهبر معظم انقلاب، سفر استانی رئیس جمهور به بوشهر و بازدید از نیروگاه اتمی بوشهر از مهم‎ترین رویدادهای سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهم‎ترین رویدادهای سیاسی هفته به شرح ذیل است:

برگزاری همایش «وحدت و امنیت» با حضور رئیس مجلس

علی لاریجانی روز شنبه در همایش وحدت و امنیت که با حضور علمای شیعه و سنی استان آذربایجان غربی و به مناسبت هفته وحدت در مصلای ارومیه برگزار شد با اشاره به اتفاقات اخیر توسط جریان های تروریستی در فرانسه گفت: این اتفاقات نشان داد که کشورهایی که پشت صحنه تروریست خاورمیانه بودند اکنون گرفتار همان تروریست ها شده اند.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر این که دلیلی برای تفرقه در داخل نداریم ادامه داد: یک پیامبر، یک کتاب آسمانی و یک قبله داریم و بسیاری از احکام دینی مان یکسان است که چیز کمی نیست و همین موضوع باعث وحدت بیشتر می شود. همه این ها نشان می دهد که همه فرقه های اسلامی در وجوه مختلف همگرایی زیادی دارند.
وی با اشاره به وجود آمدن گروه‌های تندرو در خاورمیانه افزود: ما همه یک آئین و کیش داریم اما کسانی امروز ناهنجاری‌هایی را در بلاد اسلامی انجام می دهند که یا ماموریتی برای برهم زدن وحدت دارند یا بسیار بدفکر هستند که می‌خواهند به نام تکفیر، بین شیعه و سنی تفرقه بیندازند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شرایط منطقه و عالم اسلام به هر عقل سلیمی می گوید که هر کسی که این اختلافات را به وجود آورده می خواهد دامنه اش را آن قدر وسیع کند که آن کشور را از اصل ساقط کند.
لاریجانی با تاکید بر تقویت وحدت بین مسلمانان گفت: باید با گروه‌های تروریستی و تندرو که در جامعه به دنبال تخریب اسلام هستند، مقابله کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما برای وحدت دلیل نمی‌خواهیم بلکه برای این که تفرقه به وجود آید دلیل لازم است. بنابراین وقتی روی موضوع وحدت آن قدر تاکید می کنیم به دلایل فوق است.

تأکید رؤسای جمهوری ایران و ونزوئلا بر گسترش همکاری‌های همه‌جانبه

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، روز شنبه در سفر یک روزه به تهران با حجت‌الاسلام و المسلمسن دکتر حسن روحانی دیدار و گفت‌وگو کرد.
رئیس جمهور در نشست مشترک با رییس جمهوری ونزوئلا با اشاره به روابط صمیمی و راهبردی دو کشور، گفت: توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، از سیاستهای دولت یازدهم است.
روحانی با تأکید بر اینکه در مسایل سیاسی و بین المللی، افکار و مواضع دو کشور نزدیک به یکدیگر است، خواستار همکاری های بیشتر دو کشور در عرصه سازمان‌های بین المللی، نظیر سازمان ملل متحد و سازمان کشورهای غیرمتعهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به وضعیت بازار نفت، گفت: بدون تردید همکاری کشورهای همسو در اوپک می تواند ضمن خنثی کردن برنامه های برخی قدرت ها علیه اوپک، به تثبیت قیمت قابل قبول برای نفت، در سال 2015 کمک کند.
دکتر روحانی گفت: هر دو کشور با تروریسم و افراطی گری در جهان مخالف هستند و در جهت برقراری ثبات و امنیت در سراسر جهان به یکدیگر کمک می‌کنند.
نیکلاس مادورو نیز با بیان اینکه تهران و کاراکاس در مبارزه با استکبار و تقویت بنیه اقتصادی دو کشور راهبردهای مشترکی دارند، خواستار تداوم حضور شرکت‌های ایرانی در حوزه ساخت مسکن، ایجاد صنایع دارویی و خودروسازی در کشورش شد.
مادورو با اشاره به تحولات بازار نفت، خواستار همکاری کشورهای صادرکننده نفت برای بازگرداندن ثبات قیمت به این محصول استراتژیک شد.

دیدار رئیس جمهور ونزوئلا با رهبر معظم انقلاب

حضرت آیت الله خامنه‌ای روز شنبه در دیدار نیکلاس مادورو ضمن تجلیل از مواضع و اقدامات ونزوئلا به ویژه مقابله با رژیم صهیونیستی، علت دشمنی جبهه استکبار با این کشور را پافشاری بر همین مواضع شجاعانه و اثرگذاری راهبردی در منطقه امریکای لاتین خواندند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به روابط نزدیک دو کشور خطاب به آقای مادورو گفتند: تصمیم قطعی جمهوری اسلامی ایران، ادامه و افزایش همکاری‌های همه‌جانبه با ونزوئلا است و شما نیز در دوره مسئولیت خود این همکاری ها را ادامه داده و با شجاعت بر مشکلات و توطئه‌های تحمیلی دشمنانتان فائق آمدید.
رهبر انقلاب همچنین کاهش عجیب قیمت نفت در یک مدت کوتاه را حرکتی سیاسی و غیر اقتصادی خواندند و افزودند: دشمنان مشترک ما از نفت به عنوان یک حربه سیاسی استفاده می کنند و قطعاً در این کاهش شدید قیمت نفت نقش دارند.

اظهارات ظریف درباره مذاکرات با آمریکا

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با یانی کاسولیدی، وزیر خارجه قبرس در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که محور گفت‌وگوی روز چهارشنبه وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر خارجه آمریکا چیست، گفت : فقط موضوع هسته‌ای در دستور کار مذاکرات است.
وی اظهار کرد: به دلیل این که با ایالات متحده رابطه سیاسی نداریم، مذاکرات ما در موضوع هسته‌ای محدود به حاشیه مذاکرات 1+5 می‌شود به همین دلیل گاهی اوقات شاید رنگ بیشتری نسبت به سایر مذاکرات داشته باشد.
رئیس تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران با تأکید بر این که مذاکره با آمریکا محدود به بحث هسته‌ای است، اظهار کرد: این مذاکرات روند ویژه‌ای را دنبال می‌کند به همین سبب شما بسیار بیشتر از مذاکرات من یا همکارانم با دیگر همتایان 1+5،  راجع به آمریکا می‌شنوید، چرا که مذاکرات با سایر همتایان 1+5 به صورت عادی ادامه دارد.

رفع ایرادات 13 ماده طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر

حجت‌الاسلام سید علی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس روز یکشنبه درباره ادامه بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر پس از اعلام ایرادات این طرح از سوی شورای نگهبان گفت: از 24 ماده این طرح، 13 ماده تاکنون بررسی و ایرادات آن برطرف شد.
وی افزود: برخی از مواد این طرح اشکالات لغوی داشت که برطرف شد و برخی دیگر ایرادات محتوایی بود که با مشورت عضو حقوقدان شورای نگهبان، ایرادات آن نیز رفع شد.

توصیه رهبر معظم انقلاب در خصوص بودجه از زبان لاریجانی

رئیس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه در اولین جلسه کمیسیون تلفیق بودجه 94 از توصیه رهبر معظم انقلاب به نمایندگان مجلس در مورد سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی خبر داد.
لاریجانی افزود : من شنیدم که در این این مورد شبهه شد، اما اینطور نیست. قبلا هم دولت نامه‌ای خدمت ایشان فرستاده بود که با توجه به شرایط کشور سهم صندوق توسعه ملی حداقل 20درصد باشد.

لاریجانی ادامه داد: رهبری نمی‌خواست به صورت کتبی نامه بدهند و ایشان شخصا به من فرمودند که نظرم این است که نمایندگان به دولت مساعدت کنند که این امر رخ دهد. نظرم این است که باید با دولت همراهی کنیم و پایه را 20 درصد بگذاریم که هم نظر رهبری تامین شود و هم مازاد آن، عدم تعادل بودجه را رفع کند.

سفر استانی رئیس جمهور به بوشهر

دکتر حسن روحانی در دوازدهمین سفر استانی خود روز سه‌شنبه وارد بوشهر شد.
رئیس جمهور در جمع اقشار مختلف مردم بوشهر گفت: ایران تحت فشار کاهش قیمت نفت قرار نمی‌گیرد و راه‌های جبران آن پیش بینی شده است.
رئیس جمهور اظهار کرد: قیمت نفت گرچه امروز به حدود نصف نسبت به ماه‌های قبل رسیده است اما بدانید آنهایی که کاهش قیمت نفت را علیه برخی از کشورها طراحی کرده‌اند، پشیمان خواهند شد.
روحانی اضافه کرد: این راه، برای آنها قابل ادامه دادن نیست، اگر از کاهش قیمت نفت، ایران ضرر می‌کند، بدانید کشورهای تولید کننده دیگر همچون عربستان و کویت بیش از ایران ضرر خواهند کرد.
رئیس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: آمار و ارقام نشان می‌دهد که 80 درصد بودجه سالانه کشورعربستان به فروش نفت وابسته است و 90 درصد صادرات عربستان نیز مربوط به فروش نفت خام می‌باشد.
رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنان خود به مذکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+5 اشاره کرد و گفت: همه ملت خواستار پایان تحریم ظالمانه علیه ملت ایران هستند.
روحانی افزود: به همه آنهایی که در این تحریم ظالمانه قدم گذاشته بودند و امروز نیز در این مسیر ممکن است به فکر قدم گذاشتن باشند، اعلام می‌کنم دوران تهدید و تحریم سپری شده است. اگر 1+5 و مذاکره‌کنندگان در برابر ایران، راه منطقی و سرعت عمل را در پیش نگیرند، بدانند ضرر خواهند کرد.

بازدید روحانی از نیروگاه اتمی بوشهر

رئیس جمهور عصر روز سه‌شنبه در ادامه سفر استانی به بوشهر از نیروگاه اتمی بوشهر بازدید کرد.
دکتر روحانی در این بازدید نیروگاه اتمی بوشهر را مظهر ایستادگی یک ملت دانست و از ساخت دو نیروگاه اتمی دیگر در بوشهر به منظور استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای خبر داد.
وی ادامه داد: در ابتدا غربی‌ها قرار بود آن را بسازند که عقب‌نشینی کردند و تعهداتشان را زیر پا گذاشتند، اما ساخت و بهره‌برداری از این نیروگاه به دنیا نشان داد که اگر ملتی اراده‌ای برای دستیابی به هدف داشته باشد، در آن مسیر گام بر می‌دارد و بر سر حقوقش ایستادگی خواهد کرد و به هدف خود خواهد رسید.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: نیروگاه اتمی بوشهر نمونه‌ای است که نشان می‌دهد ایران تنها به دنبال استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای و تولید برق است.
رئیس جمهور همچنین سه‌شنبه شب در دیدار علما، ایثارگران و نخبگان این استان اظهار کرد: بدانید افرادی که امروز در مذاکرات سیاست خارجی و هسته‌ای کشورمان با دنیا مذاکره می‌کنند منافع ملی را درک کرده و چارچوب سیاست را می‌دانند و به استقلال کشور احترام می‌گذارند.
وی در ادامه درباره مسایلی که علیه دولت مطرح می شود، گفت: آن قدر ایرادهای نیش‌دار مطرح نکنید؛ به یکدیگر احترام بگذاریم و در بحث کردن تصور نکنید فقط ما می‌دانیم بلکه همه می دانند.

وی گفت: البته معتقد نیستم کسی که نقد دارد نگوید، بلکه باید محترمانه نقد کنیم و راه حل بهتر ارائه دهیم. اما بدانیم شرایط کنونی ما خاص است و آن را مد نظر قرار دهیم.
روحانی افزود: گوش دولت برای شنیدن مشکلات شنواست و مشکلات را پیگیری خواهد کرد. ما در برابر 6 قدرت جهان سخن می گوییم و مذاکره می‌کنیم که کار آسانی نیست.
روحانی در ادامه با تأکید بر اینکه تنها با درآمدهای نفتی نمی توان کشور را اداره کرد، گفت: باید منابع درآمدی ما متعدد باشد؛ نمی‌توان به یک منبع متکی بود؛ باید با همسایگان و تولیدکنندگان متحد باشیم تا مشکلات را حل کنیم.
وی به برخی توطئه‌ها از جمله تلاش برای کاهش بهای نفت اشاره کرد و گفت: با فکر و برنامه می‌توان این توطئه‌ها را خنثی کرد؛ باید یاد بگیریم که تهدیدها را به فرصت‌ها تبدیل کنیم.
رئیس جمهور با یادآوری ماجرای صلح حدیبیه و اثرات صلح، گذشت و عفو در رساندن پیام اسلام از سوی پیامبر اکرم(ص) افزود: معنای تدبیر آن است که باید به فکر فردا و آینده بوده و با یکدیگر برادر و دوست باشیم.
روحانی گفت: باید به یاد داشته باشیم که زیر چتر یک قانون اساسی هستیم و منافع بلندمدت ما یکی بوده و باید ادامه دهنده راه امام(ره) باشیم. نباید فداکاری های بزرگان و منافع کشور را از یاد برد و با تمرکز روی مسایل جزیی، مسایل بزرگتر و اهداف بلندتر را به حاشیه راند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دنیای امروز دنیای رقابت است، گفت: با داشتن ملتی با استعداد، فداکار، بزرگ و با سابقه تمدنی، نباید روی مسایل ناچیز متمرکز شویم.

آیت‌الله موحدی کرمانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز سیاسی – عبادی جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی در مصلای تهران اقامه می‌شود.
همچنین رحیم‌پور ازغدی سخنران پیش از خطبه نماز جمعه خواهد بود.

captcha