اسماعیل امینی، مدرس ادبیات دانشگاه تهران و دبیر جشنواره شعر فجر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، درباره رفع مشکل مطالعه قرآن و کتب دینی اظهار کرد: راههای مختلفی برای رفع این مشکل وجود دارد که مهمترین آنها این است که کار فرهنگ و تعلیم و تربیت را از دست سیاستمداران بگیرند و به کسانی بسپارند که دغدغه فرهنگی و علمی دارند.
وی با تأکید بر این موضوع، دلیل خود را درباره این مطلب چنین گفت: از آنجا که سیاستمداران در روزمره زندگی میکنند و برنامهریزی درازمدتی ندارند و اهمیتی هم برای این موضوع قائل نیستند، باید این کار را انجام داد.
نبود برنامهریزی بلندمدت در حوزه فرهنگ
امینی در توضیحات بیشتر درباره این مطلب اظهار کرد: در برپایی یک جشنواره، سیاستمداران میخواهند ظرف مدت زمان 20 روز جشنوارهای را برنامهریزی و ظرف مدت زمان یک ماه هم آن را برگزار و تمام کنند و کتاب آن را هم به چاپ برسانند که جنبه تبلیغاتی هم داشته باشد.
این مدرس ادبیات دانشگاه تهران تصریح کرد: متاسفانه این گونه نیست که این افراد برای مدت زمان 15 سال بعد برنامهریزی فرهنگی داشته باشند؛ زیرا 15 سال بعد، قدرت در دست آنها نیست.
مقدم بودن فرهنگ بر اقتصاد و سیاست
دبیر جشنواره شعر فجر افزود: مهمترین اقدام در این حوزه آن است که کار را به دست اهل این حوزه بسپارند، ولی متاسفانه اقدامات مربوط به این حوزه همچنان در دست اهل سیاست است.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در این باره گفت: رهبر معظم انقلاب امسال فرمودند که فرهنگ بر اقتصاد و سیاست مقدم و مسلط است. ولی ظاهر امر نشان میدهد که مسئولان بیانات معظمله را جدی نگرفتهاند.
امینی تأکید کرد: آنچه که جامعه ما را تغییر میدهد، فرهنگ است؛ سیاست و اقتصاد خادم فرهنگ هستند، ولی اکنون به گونهای شده است که فرهنگ خادم اهل سیاست شده است.