لیلا اخلاصی، مدیرعامل انجمن محیط زیست تسنیم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) بر ادامه اجرای طرح طبیعت در پناه شریعت تأکید کرد و گفت: با حمایتهایی که از جانب سازمان تبلیغات اسلامی و استقبال مردم شد، همچنان طرح مذکورا که در جهت حفاظت و پاکسازی زیست بوم ایران با استفاده از رهیافتهای دینی و قرآنی است را ادامه میدهیم.
این فعال محیط زیست افزود: طرح طبیعت در پناه شریعت که انجمن تسنیم پیشنهاد آن را به اداره تبلیغات اسلامی، منابع طبیعی و سازمان محیط زیست ارائه شده است و با توجه به اینکه مردم ایران همواره به سخن روحانیون گوش فرا داده و به توصیههای آنان عمل می کنند تصمیم گرفتیم تا از وجود آنان بهره برده و مردم را در خصوص پاسداشت از طبیعت و پاک نگاه داشتن آن آموزش دهیم.
حفاظت از محیط زیست در سیره نبی اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) وجود دارد
وی تصریح کرد: انجمن تسنیم بر این اعتقاد است که حفاظت از محیط زیست در سیره نبی اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) وجود دارد که متأسفانه این جنبه از جانب برخی مسلمانان مغفول مانده است. مردم ایران با توجه به ریشهدار بودن فرهنگ دینی در آنان به مسائلی که دین و مذهب از آن حمایت میکند و دارای بعد اسلامی باشد، حساستر هستند.
اخلاصی ادامه داد: در همین راستا، ایام سوگواری دهه محرم سال 91 به عنوان نخستین مرحله اجرایی این طرح در شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری که به عنوان منطقه پایلوت انتخاب شده بود، آغاز شد. در مرحله نخست و با همکاری تبلیغات اسلامی اقدام به شناسایی مبلغین روحانی در منطقه کردیم، سپس بستههای آموزشی که حاوی روایتهای معصومین(ع) و سخن برخی اساتید برجسته حوزه و دانشگاه مانند آیتالله العظمی جوادی آملی در پاسداری از محیط زیست بود در اختیار آن مبلغان قرار دادیم. همچنین از آنان درخواست شد تا بخشی از زمان سخنرانیها و حضور خود در جمع مردم مناطق مختلف شهرستان را به اجرای این طرح اختصاص دهند و در این رهیافت ضمن افزایش سطح آگاهیهای عمومی مردم، حساسیت آنان نسبت به حفاظت از مواهب طبیعی و محیط زیست بیشتر نمایند.
وی افزود: در این طرح، هیئتهای مذهبی نیز به عنوان یکی دیگر از ظرفیتهای فرهنگی مذهبی مدنظر قرار گرفت و برای نخستینبار اعضای انجمن تسنیم با تمامی مسئولان هیئتهای مذهبی منطقه ارتباط برقرار کردند و از آنان خواسته شده است تا در مناسبتهای مذهبی در زمینه کاهش مصرف و جمعآوری صحیح ظروف پلاستیکی همکاری و اقداماتی نمادین و آموزشی صورت دهند.
استفاده از توانمندی مبلغین روحانی در راستای آگاهی بخشی جوامع محلی
این دانشجوی دکترای محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس عنوان کرد: این طرح که ابتدا در شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری به دنبال برگزاری چندین جلسه کارشناسی توجیهی با کارشناسان و مسئولان ادارات تبلیغات اسلامی، منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست استان، صورت گرفت، تلاشی بود با همافزایی، رابطه حوزههای علمیه و تبلیغات اسلامی با نهادهای دولتی و غیردولتی متولی منابع طبیعی و محیط زیست، تا از ظرفیتها و توانمندیهای مبلغان روحانی در جهت آگاهسازی جوامع محلی به نحو شایسته استفاده شود.
اخلاصی همچنین در پایان اظهار کرد: انجمن تسنیم قصد دارد با گسترش فعالیتهای خود در کشور تشکلهای همسو را شناسایی و با آنان به تبادل تجربه بپردازیم و بتوانیم از طریق رهیافتهای دینی و قرآنی به حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی ایران اسلامی بپردازیم و در این راه دست یاری به سوی انجمنهای محیط زیست و رسانهها و حمایت از این طرح دراز میکنیم.