سیامک علیان، پزشک طب سنتی و طبیعی و مبدع طبهای طبیعی ساده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رسالت اصلی طب را آموزش مردم در راستای خود مراقبتی و سبک زندگی سالم دانست و عنوان کرد: این طب بر پایه فطرت انسان بنا نهاده شده است، در قرآن خداوند متعال حضرت رسول(ص) را امی نامیده است امی یعنی فطری و ذاتی یعنی آنچه که در دل میجوشد و ابراز میشود و لاجرم هم بر دل هر انسان عاقل و سالمی خواهد نشست، خالص است و از جایی تأثیر درست یا غلطی نگرفته است و به نوعی برای هر انسانی بدیهی است و این همان چیزی است که پیامبر اکرم (ص) خود را بدان میشناساند و بر آن تکیه داشت. طب طبیعی نیز بر این اصول پایهریزی شده است؛ در پی ارتقای سلامت جامعه بوده تکیه بر آموزش مردم و خود مراقبتی و اصلاح سبک زندگی برای پیشگیری از بیماری است.
وی ادامه داد: در حوزه درمان هم بر درمانهای بسیاری طبیعی تکیه دارد که هم کم هزینه و هم کم عارضه است، این نوع درمان با طبیعت و فطرت انسان و آنچه که او از کودکی آموخته سازگار است و نیازی به روشهای پیچیده و تخصصی علم پزشکی جدید ندارد، این شیوه درمانی نیاز به هیچ تجهیزات و امکانات خاص ندارد، لذا هزینهای هم برای اشخاص در پی نخواهد داشت.
علیان تصریح کرد: طبهای طبیعی و سنتی وارد تخصص نخواهند شد به این دلیل که مخاطبان خود را از دست خواهند داد، گرچه روش آن پایههای علمی متقنی دارد اما شیوههایی که در آن را ارائه میشود چنان بدیهی و ساده است که مردم آن را به راحتی پذیرفته و در زندگی خود به کار خواهند بست. این ها بر گرفته از طب سنتی است و هیچگونه منافاتی با روشهای پزشکی دنیا ندارد ولی بر اصول و ریشهها تأکید میکند.
وی اظهار کرد: طب و درمانهای طبیعی اگرچه خود نوعی تخصصاند اما به دلیل عدم محدودیت مخاطب و عمومی بودن و ساده بودن راهکارهای آن از استقبال عمومی خوبی برخوردار هستند. این علم تکیه بر آموزشهای ساده مبنی بر خود مراقبتی و به کار بستن توصیههای سلامت و پیشگیری دارد. مختصات آموزشی آن از کودکان شروع و به افراد مسن بیسواد ختم میشود. به وسیله این علم آنچه که بدیهیات ساده طبیعی و ریشهای است به مردم آموزش داده شده و الزامی ندارد که شخص در طب سنتی وارد حیطههای تخصصی شود، با توجه به اختلاف نظری که در تخصص وجود دارد مردم دچار سردرگمی شده و نمیتوان از آن بهره لازم را برد، در صورتی که در این طب اولویت با آموزش مطالب مفید و سادهایست که برای تمامی عموم مردم مناسب است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که بتوان این علم را به گسترش داده و تمامی مردم جهان را از آن بهرهمند کرد.