حجتالاسلام و المسلمین ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، درباره ریشههای توهین به ساحت پیامبر اکرم(ص) در غرب به ویژه در اتفاق اخیر فرانسه گفت: ریشههای اسلامستیزی در غرب یک مسئله امروز و دیروزی نیست و سابقهای حدود 1000 ساله دارد که امروز با بخش کمرنگ آن مواجه هستیم.
غرب امروز، همان غرب جنگهای صلیبی است
وی اظهار کرد: نباید فراموش کرد که غرب امروز همان غرب جنگهای صلیبی است و فرانسه همان کشوری است که از آنجا سربازان برای جنگهای صلیبی اعزام میشدند تا برای کشتار مسلمانان از همدیگر سبقت بگیرند و از آن زمان کلیسا با مسلمانان مشکل داشت.
حجتالاسلام نواب افزود: در سال 1965 کلیسای کاتولیک در شورای دوم پاپی بیانیهای صادر کرد و از کاری که با مسلمانان انجام شده بود عذرخواهی کرد و جنگهای صلیبی را محکوم کرد و از آن زمان در روابط کاتولیکها و مسلمانان بهبودی نسبی حاصل شد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان کرد: اما بدنه مسیحیت به غیر از مسیحیت ارتدوکس و کاتولیک، مانند پروتستانها و مسیحیت صهیونیست به شکل ریشهای با مسلمانان مشکل دارند. از طرفی با رونق گرفتن اسلام و افزایش جمعیت مسلمانان در اروپا، حساسیتهای سیاسی غربیها علیه اسلام هم افزایش یافت.
ریشههای سهگانه اسلامستیزی در غرب
حجتالاسلام نواب یادآور شد: در این میان غرب براساس ادعای دروغین آزادی بیان اجازه توهین به ادیان مختلف به ویژه اسلام را به افراد، گروهها و نشریات و رسانهها داده است ولی همین غرب اجازه صحبت، نوشتن و انتقاد نسبت به واقعه هولوکاست به عنوان یک واقعه تاریخی را نمیدهد.
وی تأکید کرد: لذا اسلامستیزی در غرب دارای ریشههای عقیدتی، سیاسی و فرهنگی است که نیاز به بررسی دارد و مسئله به همین سادگی نیست که اهانت اخیر و موارد مشابه آن در سالهای قبل آن را مثلا به خاطر یک اقدام تروریستی تلقی کنیم.
عضو جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: هدف نشریه شارلی ابدو در توهین مجدد به پیامبر(ص) این بود که بگوید ما پس از آن اتفاق تروریستی، عقبنشینی نمیکنیم و نترسیدیم و بر سر مواضع خود هستیم و این حماقت آنها را میرساند.
حجتالاسلام نواب اضافه کرد: این در حالی است که همه رهبران مسلمان و غیر مسلمان این کار را محکوم کردند و «پاپ فرانسیس» موضعگیری شفاف و صریحی علیه اقدام این نشریه انجام داد و اعلام کرد هیچ کس اهانت به عقاید و مقدسات دیگران را نمیپذیرد و نمیپسندد.
اهانت به پیامبر(ص) اهانت به حداقل یک چهارم مردم کره زمین است
وی خاطرنشان کرد: امروز یک میلیارد و 670 میلیون نفر پیرو رسول الله(ص) در کره زمین زندگی میکنند و یک چهارم انسانهای جهان پیرو اسلام هستند و به پیامبر(ص) عشق میورزند. پیامبر ما پیامبر صلح و عشق و رحمت و در یک کلام «رحمه للعالمین» است و رحمت پیامبر(ص) تنها برای مسلمانان نیست و همگانی است. لذا اهانت به چنین پیامبری اهانت به حداقل یک چهارم از مردم کره زمین است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار کرد: بنابراین اهانت به پیامبر(ص) را نه هیچ عقل سلیمی میپذیرد، نه با مبنای آزادی بیان تطبیق دارد و نه رهبران ادیان جهان این کار را تأیید میکنند. این اهانت ریشه در عصبیت غربی، کور دلی و عقبافتادگی فرهنگی دارد و نشانه جهالت مدرن در غرب است.
مقابله فرهنگی برنامهریزی شده، راهکار ریشهای برخورد با اهانت به مقدسات اسلامی
حجتالاسلام نواب درباره اینکه بهترین واکنش از سوی جهان اسلام در مقابل چنین اهانتهایی به مقدسات مسلمانان گفت: به عقیده من مسلمانان با هر ابزاری به ویژه ابزار فرهنگی باید با اینگونه اهانتها به مقدسات مقابله کنند و روشنگری کنند؛ یعنی بنویسند، کتاب تألیف کنند، فیلم تولید کنند، سخنرانی کنند، راهپیمایی کنند، در دانشگاههای جهان کرسیهای اسلامشناسی را فعال کنند و اجلاس در این باره برگزار کنند.
وی با بیان اینکه لازم است جهان اسلام به یکباره در همه جهات برای روشنگری در مورد اسلام و پیامبر(ص) فعال شوند، گفت: چند سال پیش هم که این اهانتها اتفاق افتاد یک سری اعتراضات انجام شد و دیگر اقدامی صورت نگرفت در حالی که باید در مقابل این اقدامات، ریشهای برخورد کرد.
حجتالاسلام نواب در تشریح این اقدامات ریشهای گفت: باید از الان برنامهریزی شود تا ده سال دیگر، مثلا چندین فیلم، کتاب، اجلاس و... برگزار شود تا سطح آگاهیهای جهانی نسبت به اسلام و شخصیت پیامبر(ص) افزایش پیدا کند تا اگر افراد و گروههایی نیز قصد توهین داشتند جرئت دست زدن به چنین اقدامی را نکنند.