جواد شمقدری، کارگردان سینما و رئیس اسبق سازمان سینمایی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کار جدید خود که فیلمی درباره تسخیر لانه جاسوسی است، اظهار کرد: نگارش فیلمنامه این کار به پایان رسیده است، اما به دلیل حساسیتی که موضوع این سریال دارد بارها بازنویسی شده و اکنون نیز درخصوص برخی از جزئیات، مواردی وجود دارد که درخصوص آن بازنویسی انجام میشود. این کار به نوعی در مرحله پیش تولید است و به محض نهایی شدن فیلمنامه مراحله تولید آغاز خواهد شد. این فیلم سینمایی «انقلاب دوم» نام دارد.
وی افزود: محقق و فیلمنامهنویس این سریال خودم هستم، البته دوستانی هستند که در این پروژه تلویزیونی به من یاری میرسانند. برای نگارش فیلمنامه این کار تا به امروز نزدیک به 90 جلد کتاب خواندهام که هر کدام نگاهی خاص به تسخیر لانه جاسوسی داشتهاند.
این کارگردان اضافه کرد: در این سریال تنها به تسخیر لانه جاسوسی پرداخته نخواهد شد، بلکه داستان از پیش از پیروزی انقلاب آغاز شده و پیروزی انقلاب را هم به نوعی پوشش میدهد. برای این کار که پروداکشنی عظیم خواهد داشت به برخی فعالیتهای گروهگها در ایام انقلاب پرداخته خواهد شد و رابطه آنان با سفارت آمریکا هم مدنظر قرار خواهد گرفت.
شمقدری به توضیح فوق اضافه کرد: در این سریال از نظرات گروههای مختلف استفاده شده و سعی کردهایم نگاهی تک بعدی به اتفاق نداشته باشیم. برای همین از نظرات مخالفان تسخیر لانه جاسوس هم در تحقیقات این سریال استفاده بردهایم. دلیل این مسئله نیز این بود که کار تولید شده بتواند برای کشورهای دیگر به نمایش درآید تا آنها بهتر به آنچه که روی داده آشنا شوند.
کارگردان فیلم «طوفان شن» اضافه کرد: برای اینکه فیلمنامه از برخی خطاهای احتمالی در امان ماند من سناریو را به محققان و دانشجویان خط امام دادهام تا بخوانند و درباره آن اظهار نظر کنند. نکته دیگر این است که سعی کردهام در این سریال در حق هیچ فرد یا گروهی اجحافی صورت نگیرد، حتی این مسئله را در دیالوگهای افراد حقیقی سریال مورد توجه قرار دادهام.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا دست به تولید چنین کاری زده، گفت: معمولا ما در حوزه تاریخ انقلاب بسیار کم کار هستیم، تنها موقعی که فیلمی در خارج از کشور درباره ایران ساخته میشود، اعتراضاتی می کنیم، برای همین، تولید کارهای ایرانستیزانه هیچگاه پایان نمییابد. با ساخت این کار سعی داریم راهی را بگشائیم تا نشان دهیم قادریم به رویداد نگاری انقلاب بپردازیم. کارهایی که در آن واقعنگری خصیصه اصلی است.