جهانگیر الماسی، بازیگر سینما و تلویزیون، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که چرا در تاکنون در سینمای ما فیلمهایی در رابطه با حضرت رسول(ص) ساخته نشده است، گفت: اینکه چرا فیلمهایی درباره حضرت رسول(ص) در سینمای کشور ما ساخته نشده، من نمیتوانم، پاسخگو باشم، بلکه این مدیران فرهنگی هستند که باید به آن جواب دهند، والا ما به عنوان هنرمند همیشه تلاشمان را کردهایم که کارهایمان در راستای فرهنگ اسلامی انجام شود، اما برخوردی که با ما شده هیچگاه منصفانه نبوده است.
وی افزود: وقتی هیئت انتخاب و دبیر جشنواره فیلم دفاع مقدس با فیلم من آن برخورد را میکند چه چیزی باید بگویم. من برای نگارش «رنج و سرمستی» نزدیک به 3 سال زحمت کشیدم تا بتوانم پاسخی به ادعاهای «آنتینگتون» بدهم، اما جشنواره فیلم دفاع مقدس این کار را لایق حضور در این رویداد نمیداند، اما همین جشنواره اجازه نمایش فیلمی ضعیف را میدهد که کیفیت آن برای همه مشخص است.
این کارگردان درباره اهانتهای غرب به اسلام و حضرت رسول(ص) گفت: من از کشوری مثل فرانسه و از رئیس جمهور این کشور (فرانس اولاند) که از حزب سیوسیالیست برخاسته تعجب میکنم، چگونه اجازه چنینی نشر کاریکاتورهایی را میدهد! آیا اگر کسی بخواهد کاریکاتوری غیراخلاقی درباره ناپلون بکشد آنها هیچگونه عکسالعملی از خود نشان نمیدهند؟ آیا اگر چنین کاریکاتوری را درباره ژانرل دوگل چاپ میشد، روشنفکرهای فرانسه در مقابل آن سکوت میکردند.
بازیگر فیلم «بانی چاو» ادامه داد: توهینی که انجام شده نسبت به شخصیت بزرگی بوده که به قول بسیاری از متفکران غرب که «رنه گنون» یکی از آنهاست، تأثیرگذارترین چهره عالم بشریت است. مطلب دیگر اینکه این نشریه کاریکاتور، مجله سوسیالیستی کوچکی بود که با این کار به شهرت رسید؛ نشریهای که تیراژش هیچگاه بیشتر از 40000 تا نبود، اما همین نشریه امروز تیراژ چند میلیونی دارد!
وی با بیان اینکه اینگونه توهینها در شرایطی رخ میدهدکه غرب به شدت از اشاعه اسلام احساس خطر میکند، گفت: این قبیل اقدامات در شرایطی انجام میشود که روز به روز بر تعداد مسلمانان در غرب افزوده میشود، حتی چند روز پیش از انتشار این کاریکاتور یکی از متفکران فرانسوی پیشبینی کرده بود با این رشد اسلام در غرب و فرانسه در سال 2024 حکومت در فرانسه به دست مسلمانان خواهد افتاد. برای همین سعی میکنند به هر طریق ممکن از کاریکاتور گرفته تا به وجود آوردن گروههایی چون داعش چهره اسلام را مخدوش کنند.
الماسی تاکید کرد: ما مسلمانها نه تنها توهین به مقدسات اسلامی را محکوم میکنیم، بلکه توهین به مقدسات دیگر ادیان الهی نیز از دید ما محکوم است. برای همین وقتی میبینم در کاریکاتور یا فیلمی به حضرت عیسی(ع) یا حضرت موسی(ع) هم چنین توهینهایی انجام میشود، باز هم اعتراضهای خود را انجام میدهیم. در این میان باید به این مهم اشاره کرد که معمولا کسانی توهین میکنند که قصد تهییج و تحریک دیگران را دارند تا در سایه آشوب و شلوغی به وجود آمده به هدف خود برسند.
بازیگر فیلم «شبح کژدم» درباره سابقه چنین توهینهایی در غرب گفت: در زمان حیات حضرت امام(ره) هم چنین توهینهایی با کتاب آیات شیطانی سلمان رشدی انجام میشد، اما چون در آنجا امام(ره) با آنها برخورد کرد، برای مدتی متوقف شدند، اما آنها در چند سال اخیر وضعیت را مناسب دیدند تا حملههای خود را مجددا همانند جنگهای صلیبی پیش گیرند. در این راستا داعش، طالبان و دیگر گروهکها برای آنها نقش سربازان پیشقراول را ایفا میکند.
الماسی در پایان تصریح کرد: در انتهای سخنانم باید ترور کاریکاتوریستها را هم توسط گروههای داعش محکوم کنم، چون همانگونه که ترور شخصیتی به شدت محکوم است، دست زدن به هر گونه خشونت و تروری از نگاه من امری مذموم و نکوهیده است.