کد خبر: 2766800
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۷
همزمان با بزرگداشت همسر امام خمینی(ره)؛

انتشار ناگفته‌ها و سروده‌های «خدیجه ثقفی»/ بازگویی زوایای پنهان شخصیت بانوی انقلاب

گروه ادب: رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) با اشاره به برگزاری همایش بزرگداشت همسر امام راحل گفت: در این همایش زوایای پنهان شخصیت بانو خدیجه ثقفی، بازگو و ناگفته‌ها و سروده‌های ایشان منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب اسلامی، خدیجه ثقفی همسر حضرت امام خمینی(ره) صبح امروز، دوشنبه 6 بهمن‌ماه با حضور حمید انصاری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس کمساری، معاون فرهنگی مؤسسه، علی داستانی، معاون پژوهشی و اصغریان، رئیس مؤسسه عروج در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) برگزار شد.

حمید انصاری در این نشست با اشاره به سی‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ ملت ایران، منشأ تحولات بزرگی شد که آثار آن تا قرن‌ها در سطح جهان ادامه خواهد داشت. 37 سال پیش زمانی که انقلاب به پیروزی رسید حتی تحلیل‌گران خوش‌بین جهان نیز باور نداشتند که این انقلاب حیات داشته باشد؛ از این رو توطئه‌های گوناگونی را تدارک دیدند.

وی افزود: در ابتدا موضوع تجزیه ایران و آشوب‌های گوناگون را در این کشور به راه‌ انداختند تا آن را اجرایی کنند، اما نتوانستند موفق شوند، سپس جنگ هشت ساله را به کشورمان تحمیل کردند و با استفاده از جنون قدرت صدام، ایران را درگیر هشت سال جنگ تحمیلی کردند که با مقاومت فرزندان دلاور ایران نتیجه‌ای نگرفتند، از این رو فراموش نمی‌کنیم که خبرگزاری‌های رسمی جهان از شکست انقلاب خبر می‌دادند، اما این انقلاب با الطاف خداوند ادامه یافت و امروز شاهد پیشرفت‌های روزافزون آن هستیم.


انصاری ادامه داد: در تحلیل مسائل انقلاب متمرکز به نقطه‌های اوج که رهبری امام خمینی(ره) و شخصیت ایشان است، باید توجه کرد که موفقیت امام(ره) مدیون عواملی است که از یک سو حمایت همه‌جانبه مردم بوده و از سوی دیگر ایستادگی در برابر استبدادگران است که موجب سراسری شدن نهضت انقلاب شد.

وی در ادامه بیان کرد: نقش تعیین‌کننده همسر امام، بانوی بزرگ انقلاب خدیجه ثقفی در انقلاب مورد غفلت واقع شده است و متأسفانه واقعه رحلت وی در فروردین سال 1388 اتفاق افتاد که در بحبوحه انتخابات بود و سبب شد حق مطلب ادا نشود.

وی تصریح کرد: دو دفترچه از دست‌نوشته‌های این بانوی انقلاب،  موجود است، اما وی هیچگاه اجازه انتشار آنها را به ما نداد و دوست نداشتند در مسیر بازگویی زندگیشان از رنج‌هایی سخن گفته شود که ترحمی را برانگیزد.

انصاری با اشاره به بازگویی زوایای پنهان شخصیت این بانوی بزرگ گفت: همایشی برای بزرگداشت این بانو، در فروردین‌ماه سال 94 همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه(س) و روز زن برگزار می‌شود. این همایش تشریفاتی نبوده و در راستای معرفی شخصیت همسر حضرت امام خمینی(ره) برگزار می‌شود؛ چرا که وی دین خود را به اسلام و انقلاب ادا کرد.


وی اظهار کرد: انقلاب اسلامی در وضعیتی قرار دارد که پایه‌های تجدید بنای تمدن اسلامی را در حال برنامه‌ریزی است و با توجه به اینکه سبک زندگی متناسب با فضای امروز جهان و زندگی ایرانی – اسلامی براساس هنجارها و ارزش‌های غنی که در فرهنگ اسلامی خود داریم در اولویت است و در زندگی ایرانی – اسلامی، ارائه الگوهای موفق که در متن حیات جامعه اسلامی ایران موفق شده‌اند، یکی از مهمترین گام‌هایی است که باید برداشته شود و زندگی این بانو از جنبه‌های مختلف می‌تواند الگویی برای بانوان و نسل جوان باشد.

وی در ادامه بیان کرد: مرحومه ثقفی از بیتی شریف و دارای مکنت بود که به زندگی ساده و صمیمی امام خمینی(ره) وارد می‌شود که ماجرای این انتقال بسیار آموزنده است. پس از آن نیز زمانی که امام(ره) دست به انقلاب و نهضت می‌زنند بیت ایشان کانون خروش انقلاب می‌شود و انوار انقلاب اسلامی از این بیت ساطع می‌شود و وی در این میان نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است.

وی با اشاره به عرصه‌های دیگر زندگی این بانوی صبور انقلاب عنوان کرد: زندگی در فضای تبعید، اقامت در نوفل لوشاتو و در ادامه بازگشت به ایران و روزهای پرمخاطره ابتدای انقلاب یکی دیگر از عرصه‌هایی است که نشانگر مدیریت مرحومه ثقفی است و ایشان در طول انقلاب اسلامی و حیات امام راحل فضای بیت را طوری اداره می‌کردند که مشکلات رهبری به داخل خانه منتقل نشود و شرایطی آرام برای امام فراهم شود. در کنار این مسائل صبر و بردباری کم‌نظیری داشتند که نمونه‌اش تحمل فوت جانخراش 10 نفر از عزیزانش است.


وی با اشاره به مکاتبات متعدد همسر امام خمینی(ره) در ایام اقامت در خارج از کشور با فرزندانشان در ایران گفت: بخش عمده‌ای از این نامه‌ها در میان پرونده‌های ساواک یافته شده است که اجازه نمی‌دادند این نامه‌ها به دست فرزندان برسد. از سوی دیگر در هیچ یک از این نامه شکوه و گلایه‌ای از زندگی در فضای سخت خارج از کشور مطرح نشده است، که این موضوع نشان از صبر و استقامت این بانو دارد.

در ادامه این نشست، علی داستانی معاون پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) با اشاره به ایجاد شورای علمی در راستای برگزاری این همایش گفت: مجموعه دست‌نوشته‌ها، نامه‌ها و خاطرات به جا مانده از مرحومه ثقفی در اختیار برادر بزرگتر ایشان قرار گرفته و زندگینامه ایشان توسط وی تدوین شده است که در قالب کتابی با عنوان «بانوی انقلاب، خدیجه‌ای دیگر» نام گرفته است و در 800 صفحه منتشر می‌شود.

وی افزود: زندگینامه توصیفی بانوی انقلاب نیز براساس خاطرات و اسناد به جای مانده به قلم سیدعلی قادری در دو جلد منتشر می‌شود که هر یک از مجلدها 550 صفحه است و در حال آماده‌سازی برای نشر است و کتاب دیگری نیز شامل خاطرات 80 نفر از همراهان، آشنایان و بستگان این بانو به مناسبت این همایش در دست تولید است.

وی با اشاره به فراخوان مقاله در رابطه با این موضوع گفت: بیش از 40 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری‌ها مجموعه مقالات در یک مجلد منتشر می‌شود. همچنین ویژه‌نامه‌ای درباره نظرات روحانیون و مراجع در وصف شخصیت مرحومه ثقفی در روز همایش توزیع می‌شود.

غلامعلی اصغریان، مدیرعامل مؤسسه عروج نیز در ادامه این نشست گفت: در راستای برگزاری همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب اسلامی، همسر حضرت امام خمینی(ره) مستندی که به زندگینامه مرحومه ثقفی می‌پردازد، به کارگردانی مصطفی رزاق‌کریمی در دست تولید است که با همکاری سازمان سینمایی کشور و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته می‌شود.

وی ادامه داد: در این راستا نمایشگاهی از آثار مکتوب مرحومه ثقفی که شامل خاطرات، دست‌نوشته‌ها و اشعار وی است، برپا می‌شود.

captcha