کد خبر: 2770271
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
محمدرضا آقایی بیان کرد:

روش‌شناسی و معرفی مفسران؛ عرصه‌ای بکر برای تحقیقات قرآنی

گروه حوزه‌‌های علمیه: نویسنده کتاب اولویت‌های پژوهشی تفسیر و علوم قرآن گفـت: یکی از عرصه‌های تحقیقات قرآنی که کار چندانی در آن نشده معرفی مفسران و روش‌های تفسیری آنان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا آقایی، عضو انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: در برخی تفاسیر مانند المیزان و نمونه این کار صورت گرفته اما در عالم شیعه شاید بیش از 150 تفسیر داشته باشیم که کار جدی بر روی آنان صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: بررسی شیوه تفسیری این تفاسیر و معرفی مفسران آن کار تحقیقی بزرگی است که نیازمند است تا متولیان دانش تفسیر و علوم قرآنی به خصوص در حوزه علمیه به سراغ آن بروند و به آن بپردازند.

نویسنده کتاب اولویت‌های پژوهشی تفسیر و علوم قرآن با اشاره به چرایی و هدف از تألیف این اثر اظهار کرد: استخراج نیازهای پژوهشی در حوزه علوم قرآن و تفسیر یکی از کارهای مغفول بود که به صورت اولویت‌بندی شده‌ای انجام و در اختیار حوزه و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی کشور قرار گرفته است.

آقایی بیان کرد: محورهای معرفی شده در کتاب می‌تواند به صورت پایان‌نامه، مقاله، پروژه و... مورد استفاده قرار گیرد ضمن اینکه اولویت‌بندی آن نیز با واژه‌های الف و ب و ج روشن شده است.

آقایی ادامه داد: برخی از موضوعات این کتاب براساس اسناد بالادستی و با نگاه به محورهای آینده‌پژوهانه تدوین شده و بخشی نیز ناظر به مباحث بین‌المللی مانند بررسی وضعیت تفسیر و علوم قرآن در کشورهای دیگر است.

این محقق قرآنی اظهار کرد: برخی از موضوعات ارایه شده در این کتاب ممکن است در نگاه اول تکراری به نظر برسد اما با اولویت‌بندی مشخص شده نشان داده شده که علت این تکرار باز بودن فضا برای تحقیق بیشتر در این موضوع است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در بحث معناشناسی سور معناشناسی سوره بقره به عنوان یک طرح علمی مطرح شده و همین کار را می‌توان برای 113 سوره دیگر نیز انجام داد و پروژه‌ای است که حداقل 114 مقاله، پایان‌نامه و ... می‌توان برای آن نوشت.

وی در خاتمه بر لزوم ورود محققان قرآنی و به خصوص تالیف پایان‌نامه‌های قرآنی با موضوعات با اولویت بیشتر برای رفع نیازهای فعلی تاکید کرد.

captcha