کد خبر: 2772423
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰
وزیر علوم:

هدف علم واقعی رفع نیازهای جامعه است

گروه دانشگاه: امروزه وظیفه علم و دانش به لحاظ ماهوی عوض شده و هر عالمی که نتواند از علم خود جهت پیشبرد اهداف اجتماعی در سطوح عالی استفاده کند، سرمایه عمر خویش را به هدر داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم روز گذشته در مراسم تجلیل از نفرات بر‌تر نوزدهمین دوره المپیاد دانشجویی کشور که در سالن آمفی تئا‌تر دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: برگزیدگان المپیادهای علمی نخبگان جامعه و چکیده و عصاره فضائل علمی این مرز و بوم هستند و امیدوارم این  نخبگان، اسوه‌های اخلاق و تقوا نیز باشند که حتماً همین‌گونه است زیرا علم و دانش بصیرتی به آدمی می‌دهد که طریقه ارشاد را تشخیص دهد.
وی افزود: به‌طور حتم  برگزیدگان علمی صرفاً به خود تعلق ندارند بلکه جزو سرمایه‌های کشور محسوب می‌شوند؛ لذا باید بکوشند تا در مسیر تولید دانایی قرار بگیرند که در دنیای مدرن  دانشمند کسی هست که صاحب مهارت و تخصص باشد و بتواند برعلوم بشری چیزی اضافه کند.
وزیر علوم تأکید کرد: کوشش نخبگان علمی جامعه باید در این جهت باشد که به سوی اهدافی گام بردارند که در نهایت به توسعه پایدار و همه جانبه در سطح جامعه منجر شود؛ دانشمندی که تنها و تنها انبانی از معلومات باشد اما نتواند راهکاری اجرایی برای خروج کشور از مشکلات ارائه کند، دانشمند امروزی نیست.
وی  از تأسیس مراکز رشد علوم انسانی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در آینده تأسیس مراکز رشد علوم انسانی در برنامه‌های ما قرار دارد تا بتوانیم از این علوم به‌صورت کاربردی استفاده کنیم، ما باید به سمت و سویی برویم که رشته‌های  جدید و میان رشته‌ای را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم؛ چراکه بسیاری از رشته‌ها عمرشان سر آمده است.
دکتر فرهادی کیفیت سیستم آموزشی و توجه به دانشگاه کارآفرین را از برنامه‌های وزارت علوم  اعلام کرد و افزود: ما باید به مأموریت‌‌گرا شدن  دانشگاه‌ها و کارآفرین بودن آن‌ها  توجه داشته باشیم و اینکه تلاش کنیم دانشگاه‌ها به سمت تولید و  ثروت جهت‌گیری کنند.
وزیر علوم گفت: باید دانشی که تولید می‌کنیم یا می‌اندوزیم، در نهایت منجر به نتیجه‌ای علمی، ملموس و عینی شود؛ به تعبیر دیگر در جهان انسانی تغییری قابل لمس و قابل نقد و بررسی ایجاد کند.
وی  همچنین در پاسخ به درخواست یکی از والدین نفرات برتر که خواستار رفع دغدغه‌های شغلی و گذران زندگی نخبگان شده و طرح این موضوع در هیئت دولت شد، گفت: این نکته دغدغه بنده و دولت نیز هست و باید مورد توجه قرار بگیرد و من این موضوع را در هیئت دولت مطرح می‌کنم.
بنا بر این گزارش بعد از سخنرانی وزیر علوم و با حضور دکتر ابراهیم خدایی، معاون وزیر علوم و رییس سازمان سنجش آموزش کشور، دکترمجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم،  دکتر سعید سهراب‌پور قائم مقام  رییس بنیاد ملی نخبگان،  دکتر محمود نیلی احمدآبادی سرپرست دانشگاه تهران،  دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی و دکتر محمدعلی برخورداری رئیس دانشگاه علم و صنعت از 67 نخبه برگزیده نوزدهمین المپیاد علمی ـ دانشجویی کشور با اهدای لوح تقدیر شد.
یادآور می‌شود،‌ به نفر اول ۲ سکه طلا، مدال طلا و لوح تقدیر، به نفر دوم ۱.۵ سکه طلا، مدال نقره و لوح تقدیر و به نفر سوم یک سکه طلا، مدال برنز و لوح تقدیر اهدا می‌شود.

captcha