به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع اعضای هیئت امنای بنیادهای خیّرین آموزش عالی گفت: تلاش میکنیم با ایجاد مقررات جدید و رفع مقررات دست و پاگیر، فعالیت خیّرین آموزش عالی را تسهیل کنیم و شاهد باشیم که به تعداد دانشگاههای کشور بنیاد خیّرین وجود دارد.
وی با بیان اینکه هماکنون چهار میلیون و 600 هزار دانشجو و 2600 واحد آموزشی در کشور وجود دارد، گفت: این ظرفیت موجود به امکانات علمی و رفاهی زیادی نیاز دارد که خیّرین میتوانند در فراهم آوردن بخش عمدهای از این امکانات نقش مهمی داشته باشند.
دکتر فرهادی در جمع خیّرین آموزش عالی با اشاره به بودجه آموزش عالی اظهار کرد: افزایش بودجه آموزش عالی نسبت به افزایش تعداد مراکز آموزش عالی کم است.
وی در همین زمینه اظهار کرد: بودجه دانشگاهها در سال آینده افزایشی بین 10 تا 20 درصدی داشته است که این افزایش برای حل مشکلات موجود دانشگاهها کم است.
وزیر علوم با تأکید بر اینکه دانشگاهها نباید به بودجه دولتی آموزش عالی وابسته شوند، اظهار کرد: خودکفایی در آموزش عالی یکی از مباحث مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین با توجه به اسناد و قوانین، بودجه دولتی در بخش آموزش عالی باید به اندازه رفع نیاز تخصیص یابد.
دکتر فرهادی با اشاره به اینکه فعالیتهای خیّرین در حوزههای گوناگونی صورت میگیرد، ساخت دانشگاه، خوابگاه و آزمایشگاه و تامین تجهیزات را از جمله شیوه فعالیتهای خیّرین برشمرد که در روند پیشرفت دانش بسیار تأثیرگذار است و در حالی که برخی دانشگاهها در ساختمانهای استیجاری فعالیت میکنند نیاز ما به کمک خیّرین بیش ازگذشته معلوم میشود.
وی با تأکید بر اینکه تأسیس بنیاد خیّرین دانشگاهها یکی از مهمترین برنامههای ماست، گفت: تدوین آییننامهای برای جذب خیّرین نیز یکی از برنامههایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر علوم با بیان اینکه یکی از جدیترین برنامههای وزارت علوم پیگیری فعالیت خیّرین در قالب ایجاد بنیادهای خیّرین دانشگاهها و بنیاد حامیان علم و فناوری است، اظهار کرد: دانشگاهها باید هرچه سریعتر بنیاد خیّرین را تشکیل داده و نشستهای سالیانه خیّرین آموزش عالی نیز بهصورت مستمر برگزار شود تا از طریق این برنامهها به توسعه علمی کشور کمک کنیم.