کد خبر: 2773599
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲
مرضیه افخم:

سفارتخانه‌ها مأمور ترویج پیام رهبر معظم انقلاب شده‌اند

گروه سیاسی: سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به پیام بدیع و مهم رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و امریکای شمالی اظهار کرد: وزارت خارجه سفارت‌خانه‌ها را برای روشنگری در این رابطه مأمور کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز، چهارشنبه، 8 بهمن‌ماه با حضور نمایندگان رسانه‌ها داخلی و خارجی برگزار شد.
افخم در ابتدای این نشست با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی اظهار کرد: این پیام که در نوع خود بدیع و اقدامی ابتکاری و تأثیرگذار بود، وجه دیگری از دیپلماسی ایران، نگاه جمهوری اسلامی به وضعیت جهانی و نگاه ایران اسلامی به روند تحولات و تأثیرات تحولات بر آینده و نسل‌های بعدی بشری را نشان می‌دهد.
وی افزود: وزارت امور خارجه در راستای وظایف خود در کمک به بازنشر این پیام و اقداماتی که برای معرفی دیدگاه‌ها باید انجام دهد در دستور کار قرار داده است؛ سفارت‌خانه‌ها را مأمور کردیم که موضوع را دنبال کنند و در تماس با حوزه‌های مختلف زمینه برگزاری میزگرد و سمینارها برای روشنگری دیدگاه‌های جهان اسلام در مورد مسائل جامعه بشری و مسائلی که تأثیرات زیادی بر صلح، امنیت و همزیستی مسالمت‌آمیز ملت‌ها و پیروان ادیان مختلف دارد استفاده کنند.
افخم همچنین با گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و یاد امام راحل و شهدا گفت: فکر می‌کنم هر سال بیش از سال گذشته مردم ما و ملت‌های دیگر کشورها نسبت به انقلاب اسلامی و تأثیرات آن در جهان آگاه‌تر شده‌اند و امیدواریم در 22 بهمن امسال نیز حضور باشکوه مردم صفحه باشکوه دیگری را رقم بزند و بتواند پیام باشکوهی را به جهانیان منتقل کند.

رویکرد امنیتی جاری به نفع ملت و دولت بحرین نیست

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد اوضاع بحرین گفت: تداوم بازداشت معترضان و رهبران گروه‌های اسلامی مختلف و جمعیت‌های فعال را محکوم می‌کنیم و اعلام می‌داریم تداوم بازداشت شیخ علی سلمان و جلوگیری از فعالیت یک گروه رسمی در یک کشور مورد پذیرش نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: امیدواریم دولت بحرین با انعطاف بیشتری با این موضوعات برخورد کند و همچنین امکان گفت‌وگوی سیاسی در داخل بحرین را فراهم کند چرا که رویکرد امنیتی جاری به نفع ملت و دولت بحرین نیست و چنانچه هر زمانی از این رویکرد برگردند به نفع این کشور خواهد بود.
وی اظهار امیدواری کرد که سران کشور بحرین صدای معترضان را بشنوند و به صورت منطقی به این صدا پاسخ دهند.

استفاده از دیپلماتیک برای پیگیری شهادت سردار الله‌دادی

افخم همچنین در مورد پیام جمهوری اسلامی به آمریکا در مورد اقدام تروریستی اسرائیل در خاک سوریه نیز گفت: ایران متعاقب این اقدام تروریستی دیدگاه‌های خود را در مورد شهادت سردار الله‌دادی و همراهانش که در مجموعه مقاومت اسلامی تعریف می‌شوند، از طریق مجامع دیپلماتیک پیام خود را به امریکا منتقل کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ما جریان تروریسم دولتی را محکوم کردیم و فکر می‌کنیم بی‌تفاوتی به تروریسم دولتی افراطی‌گری و تهدیداتی که در منطقه است موجب تداوم و گسترش اقدامات تروریستی خواهد شد و از دولت آمریکا خواستیم برای مقابله با این جریان‌ها توجه جدی داشته باشد.
وی با بیان اینکه پیام ایران به آمریکا به سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در جمهوری اسلامی منتقل شد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی به وظایف دیپلماتیک خود در منطقه و بین‌الملل عمل خواهد کرد و این را از مجاری دیپلماتیک پیگیری می‌کند.

پیگیر جلسات و مطالب مطرح شده از سوی هیئت‌پارلمانی آلمان هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد دیدارهای هیئت پارلمانی ایران طی چند روز اخیر گفت: در حوزه دیپلماسی، دیپلماسی پارلمانی یکی از حوزه‌ها و ظرفیت‌های میان کشورهاست و جمهوری اسلامی ایران نیز فعالانه به این حوزه ورود پیدا کرده و ارتباطات میان مجالس جمهوری اسلامی و سایر کشورها در حد خوبی برقرار است و رفت و آمدهای پارلمانی برقرار است.
وی افزود: بین جمهوری اسلامی ایران و آلمان طی حدود یک و نیم سال گذشته هشت هیئت پارلمانی مبادله شده‌اند که گفت‌وگوهای صریحی انجام شده است.
افخم نقش پارلمان‌ها به دلیل ظرفیت پارلمان و جایگاه نمایندگان متفاوت از دولت است، گفت: اصولاً دیپلماسی پارلمانی یکی از راه‌های انتقال و تبادلات و نزدیک شدن دیدگاه‌ها میان کشورهاست.
وی ادامه داد: زمانی که سفر هیئت پارلمانی آلمان تنظیم شد، درخواست‌های ملاقات‌هایی را مطرح کردند که مجموعه برنامه و درخواست‌هایشان به مجلس منتقل شد و مجلس نیز اکثر برنامه‌ها را دریافت کردند و مشکلی با برنامه‌های آنها نداشتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در عین حال مجموعه مطالبی که مطرح است را دنبال می‌کنیم، چنانچه لازم باشد اقدامی در حوزه سیاسی انجام شود، صورت خواهد گرفت.

طرف‌های درگیر یمن پایبند به موافقتنامه صلح باشند

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد اتفاقات و تحولات یمن نیز اظهار کرد: جمهوری اسلامی خواهان پایبندی همه طرف‌ها به موافقنامه صلح هستیم و معتقدیم چنانچه این موافقت‌نامه اجرا شود راهی است برای خروج از بحران جاری؛ بنابراین خواهان این هستیم که همه طرف‌ها نسبت به توافقات صورت گرفته، پایبند باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تعاملات وزارت خارجه با مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت خارجه با مجلس جلسات فشرده داریم کاری که از ابتدای مذاکرات صورت می‌گرفته است؛ هم به دلیل جایگاه مجلس و هم ظرفیت و نقدها و سؤالاتی که در مورد مذاکرات، محتوا و روند‌ها دارند این جلسات پیگیری می‌شود.

تعامل فشرده و مداوم مسئولان وزارت خارجه با نمایندگان مجلس

وی افزود: طی 10 روز گذشته اعضای تیم مذاکره‌کننده جلسات موردی با برخی نمایندگان داشتند، در عین حال ما نیز تلاش می‌کنیم نسبت به پیشرفت مذاکرات و روند آن نمایندگان را قانع کنیم و نیز آن بخش از اطلاعی که لازم است را در اختیار نمایندگان قرار دهیم.
وعده ظریف برای رسیدن به توافق هسته‌ای تا سالروز پیروزی انقلاب اسلامی موضوع سؤال یکی دیگر از خبرنگاران بود که افخم در این رابطه اظهار کرد: فردا مذاکرات استانبول با حضور طرف‌های اروپایی در سطح معاونان برگزار خواهد شد که این مذاکرات یک روزه خواهد بود که شامل مذاکرات جمعی و مذاکات جداگانه صورت خواهد گرفت.

ایران پیشنهادات خوبی برای توافق در جزئیات مذاکرات ارائه کرده است

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران هر چه سریع‌تر می‌خواهد در این مذاکرات به تفاهم برسد اما نه به هر قیمتی اما از هر فرصتی برای پیشرفت مذاکرات و کمک به روند جاری استفاده می‌کند، به همین دلیل طی یک ماه گذشته مذاکرات بسیار فشرده بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه گروه‌های کارشناسی در این زمینه فعال هستند، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ابتکارات و پیشنهاداتی برای خروج از بخش‌هایی که مذاکرات متوقف می‌شود ارائه کرده است که امیدواریم طرف‌های مذاکرات به این موضوعات توجه ویژه‌ای داشته باشند.
افخم تصریح کرد: در مسیری قرار داریم که با گفت‌وگوهای بیشتر و کار کارشناسی امکان تفاهم سیاسی حاصل شود و به سمت حل و فصل این موضوع حرکت کنیم.

مذاکرات در مرحله سخت و حساسی قرار دارد

وی مذاکرات را در مرحله سخت، پیچیده و حساس دانست و گفت: فاصله‌ها بین طرف‌ها اندکی کم‌تر شده اما هنوز نیازمند گفت‌وگو و مذاکره هستیم؛ در حالی‌که چارچوب‌های اصلی تنظیم شده، گفت‌وگو ها به بخش‌های جزئی و فنی ورود پیدا کرده که لازم است طرف‌ها با حسن نیت بیشتر و اراده محکم‌تر به این موارد توجه کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد دور جدید روابط عربستان با جمهوری اسلامی اظهار کرد: ما شاهد سفر وزیر امور خارجه به عربستان جهت تسلیت به مقامات سعودی بودیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی کماکان خواهان برقراری روابط با همسایگان خود است؛ این روابط علاوه بر اینکه اهمیت دوجانبه دارد و در حوزه دو جانبه می‌تواند ظرفیت‌های بیشتری برای توسعه همکاری‌ها ایجاد کند، همیاری و همکاری کشورهای منطقه برای کمک به حل و فصل مسائل منطقه ضروری است.

سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی جایگاهی ندارد

افخم در مورد اظهار نظر پادشاه جدید عربستان در رابطه با سلاح هسته‌ای ایران گفت: در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی موضوع سلاح هسته‌ای موضوعیت ندارد و فعالیت‌های هسته‌ای ما کاملاً صلح‌آمیز و بر اساس پیشرفت و توسعه جمهوری اسلامی ایران با استفاده از فناوری هسته‌ای است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: به نظر می‌رسد که لازم است اظهار نظرها بر اساس واقعیات منطقه و واقعیات جمهوری اسلامی ایران باشد.

طرح‌های مجلس در مورد مسائل هسته‌ای توان ایران را تکمیل می‌کند

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر طرح‌های مجلس در مورد مذاکرات و مباحث هسته‌ای ایران گفت: مجلس شورای اسلامی ظرفیت و جایگاه خاص خود را دارد و نمایندگان نیز نسبت به موضوع، روند و محتوای مذاکرات دیدگاه‌هایی دارند و طرح می‌کنند و علاقه‌مندی به مشارکت و حضور فعال و تأثیرگذاری دراین روند برای تأمین منافع این کشور قابل درک است و فکر می‌کنیم به مجموعه توان جمهوری اسلامی ایران لطمه‌ای نمی‌زند و تکمیل کننده آن است.

وی گفت: اینکه مجلس شورای اسلامی تحرکاتی در این زمینه دارد و طرح‌هایی ارائه می‌کند، طبیعی است و حتی انتظار می‌رود که مجلس بتواند نقش خود را در تأمین منافع کشور ایفا کند.

تعامل خوبی با مجلس داریم

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه گاه شدیدترین انتقادها را از سوی مجلس داشته است که البته ما در تعامل، گفت‌وگو و پذیرش نقدها و در مسیر توجیه و اقناع و حتی آگاه‌سازی بیشتر کار می‌کنیم.
افخم افزود: تعامل خوبی با مجلس شورای اسلامی داریم که امیدواریم این تعامل کمک کند تا برای منافع ملت در مذاکرات استفاده شود.
وی در واکنش به کشته شدن تبعه ژاپنی توسط گروه تروریستی داعش گفت: با ملت و دولت ژاپن ابراز همدردی کرده و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: گروه‌های تکفیری با بی‌رحمی تمام تبعه ژاپنی را کشتند که به هیچ‌وجه پذیرفته نیست؛ امیدواریم راهی برای حل موضوع افراطی‌گری و تروریسم ارائه شود.

چارچوب‌های توافق هسته‌ای ایران با 1+5

وی در مورد چارچوب‌های تعریف‌شده برای مذاکرات ایران با 1+5 گفت: این اصول پایه‌های مذاکرات را تعیین کرده است اصولی که برای طرف‌ها روشن شده است.
افخم افزود: موضوع غنی‌سازی از سوی ایران، بسته نشدن هیچ یک از سایت‌های هسته‌ای ایران، ادامه روند تحقیق و توسعه از سوی ایران و برداشته شدن تحریم‌ها پذیرفته شده و چارچوب‌هایی است که تنظیم و توافق شده و در این رابطه بحثی نمی‌شود اما در مورد جرئیات آن و چگونگی اجرا هر یک از آنه مورد بحث است که هر کدام فنی و حساس است.

نقش رژیم صهیونیستی در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد نقش رژیم صهیونیستی در روند مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 نیز گفت: رژیم صهیونیستی از شروع مذاکرات برای تخریب روند از هیچ اقدامی فروگذار نبوده و در حوزه‌های مختلف به اشکال گوناگون با همه ابزارها و حربه‌های خود تلاش کرده این مسیر را تخریب کند.
موضوع پیاده‌روی وزرای امور خارجه ایران و آمریکا و انتقاد از این رویداد موضوع دیگری بود که در این نشست خبری مطرح شد که افخم اظهار کرد: بحث مذاکرات هسته‌ای به قدری پیچیده و سنگین و حساس است که به نظر می‌رسد پرداختن به یک موضوع شکلی اهمیت چندانی ندارد.

محتوای مذاکرات مهم است، نه شکل آن

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تلاش نکنیم یک موضوع ساده را پیچیده کنیم و ابعاد دیگری به آن بدهیم؛ وقتی مذاکرات چندین ساعت پیاپی ادامه دارد  و دو وزیر در طول مدت زمانی می‌خواهند از تمامی زمان‌ها به خوبی استفاده کنند، اینکه بعد از سه ساعت مذاکره 10 15 دقیقه از اتاق محل مذاکرات خارج شوند در حالی‌که مذاکرات ادامه پیدا کرده است، نباید به شکل آن حساسیت نشان داد بلکه مهم محتوا و فضای مذاکرات است.

captcha