کد خبر: 2774672
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۱
معاون فرهنگی وزیر علوم:

مؤلفه‌های فرهنگی منشأ قدرت است

گروه دانشگاه: ما در مؤلفه‌های اجتماعی و نرم نیز باید صلابت پبدا کنیم، مؤلفه‌های فرهنگی منشأ قدرت است که بر اساس هویت جمعی مردمان شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دکتر سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در همایش تخصصی هویت و همبستگی ملی که امروز در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار برگزار شد، گفت: آرمان یک کشور این است که همبستگی داشته باشد و اقتدار هر کشوری در گروی وجود احساس همبستگی و هویت ملی در مردمان است.

به گفته وی، جامعه ضعیف نمی‌تواند آرامش را تأمین و نهادینه کند، کشور فقیر، کشور ضعیف است و ما باید با ایجاد و تقویت همیستگی و هویت ملی به چنان صلابتی برسیم که دیگران نتوانند ما را تهدید کنند.

معاون فرهنگی وزیر علوم افزود: ما در مؤلفه‌های اجتماعی و نرم نیز باید صلابت پبدا کنیم، مؤلفه‌های فرهنگی منشأ قدرت است که بر اساس هویت جمعی مردمان شکل می‌گیرد.

هاشمی تأکید کرد: هویت و همبستگی باید به قدری نهادینه و عمیق شود که حتی تصور هرگونه تهدید از سوی دشمنان غیرقابل انجام باشد و این نیازمند تلاش برای نهادینه کردن ارزش‌های بومی، ملی و مذهبی تمام آحاد، اقشار و اقوام مختلف است.

وی اظهار کرد: چرا این همه افتخارات ملی را به‌خوبی معرفی نکرده‌ایم و خطر حذف گروه‌هایی از اقشار و اقوام مختلف به نوعی خلاف جهت منافع و مصالح نظام است؛ چراکه باید تقویت همبستگی و هویت ملی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، استعمار فرهنگی و جنگ نرم ادامه دارد و به‌دنبال آن است که فرهنگ و وحدت ملی را تضعیف کند.

معاون فرهنگی وزیر علوم تأکید کرد: فرهنگ قوی از باورهای درونی نشئت می‌گیرد و با ادعا و شعار نمی‌توان به مقصد مطلوب رسید بلکه نیازمند تلاش و مجاهدت ایثارگرانه است.

در ادامه امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی اظهار کرد: قدرت دریایی، عامل اقتدار کشور است به طوری که ناوگان تجاری، ناوگان نظامی، صنایع و زیرساخت‌های ایران اضلاع مهم و ضروری اقتدار دریایی هر کشوری است که در جمهوری اسلامی دو ضلع ناوگان تجاری و نظامی در موقعیت بسیار خوبی نسبت به کشورهای منطقه قرار دارند.
امیر دریادار سیاری ادامه داد: در بخش زیرساخت‌های دریایی ضعف‌های جدی وجود داشته که امیدواریم با تعامل جدی وزارت علوم با نیروی دریایی و افزایش رشته‌های دریا محور زمینه‌های لازم جذب دانشجو برای توسعه این بخش فراهم شود.

وی در حوزه سیاست‌گذاری کلان کشور با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در توسعه سواحل مکران و همچنین اهمیت راهبردی نیروی دریایی تصریح کرد: انجام دوبار سفر ریاست جمهوری به چابهار و جاسک در کمتر از 10 ماه نشانه درک و توجه عمیق دولت به نقش راهبردی سواحل مکران است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به اهمیت نقش دریاها در جهان امروز تأکید کرد: بیش از 90 درصد تجارت جهانی از طریق حمل و نقل دریایی انجام می‌شود و در ایران نیز به دلیل وجود دسترسی مناسب به آب‌های آزاد و اقیانوسی هم‌اینک بیش از 93 درصد حمل و نقل و تجارت در کشور از طریق دریا انجام می‌شود.

captcha