کد خبر: 2786060
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۹
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب:

جلسات هم‌اندیشی در مورد محتوای نامه مقام معظم رهبری برگزار شود

گروه دانشگاه: دانشجویان مسلمان در دانشگاه‌های غربی باید در مورد نامه مقام معظم رهبری به جوانان، جلساتی را برپا کنند و روی محتوای آن تامل کنند.

حجت‌الاسلام ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای لاتین، اظهار کرد: شیوه انتشار این نامه خیلی مهم است. رهبر از شیوه الکترونیک استفاده کردند و نه از شیوه‌های رسمی. این خیلی مهم است که یک رهبر در سبک و سیاق جوانان با ادبیات آنها صحبت کند.
وی افزود: این‌که یک رهبر با جوانان صحبت کند، خودش یک موضوع تازه است. ادبیات نامه، بسیار ادبیات فاخری است. مهم تر اینکه ما در نشر آن تلاش کنیم و بتوانیم آن را خیلی خوب منتشر کنیم. تأثیرگذاری اش هم به این است که هم به وجدان‌های آلوده و هم به وجدان‌های سالم برسد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه نامه‌نگاری سران در اسلام مطلب مرسومی است، اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) به همه رهبران جهان نامه می‌نوشتند. مکاتیب الرسول (نامه های پیامبر) در چهار جلد کتاب چاپ شده است.
وی با اشاره به این موضوع که در این نامه، جوانان مورد خطاب قرار گرفته‌اند، گفت: انسان‌‌هایی که سنشان گذشته است دیگر چندان تأثیرگذار نیستند. باید با کسانی صحبت کرد که وقتی مسائل را فهمیدند حداقل 50 یا 60 سال دیگر این مطلب در ذهنشان می‌ماند و تأثیرات اجتماعی دارد و جوان‌ها تغییردهنده هستند و می‌توانند در جامعه مفید باشند. غیر جوان‌ها خیلی کاره‌ای نیستند و نمی‌توانند اثرگذار باشند، جوانان عامل تغییر هستند، به خاطر اینکه خودشان آدم‌هایی هستند که با یک پذیرش بالایی به یک سطح آگاهی بالاتری و یک علاقه و شور بالاتری برسند و به همین دلیل آن‌ها می‌توانند تأثیرگذار باشند.
این مدرس دانشگاه تمام نامه را مهم دانست و عنوان کرد: کل نامه مفید و مؤثر است، نمی شود بخشی را جدا کرد که قسمتی از آن خوب است قسمتی اش خوب نیست. مشکل در غرب است، مشکل اسلام هراسی (اسلام فوبیا) در غرب است و در جای دیگر این مشکل را نداریم.

خطر اول در برابر غرب
وی عنوان کرد: غرب، خطر اول را در مقابل تمدن خود، اسلام می‌بیند. تنها رقیبی که باقی مانده و با آن مبارزه می کند، اسلام است. آن هست که اساساً قدرت، توان و  تحمل رقابت دارد، همین چیزی است که در اسلام است والا بقیه نه توانی برای مقابله دارند و نه جایگاهی دارند. تنها مکتبی که می تواند با آن ها مبارزه فکری کند و اندیشه غرب را به چالش بکشد، فقط ایدئولوژی غنی اسلامی است و اینها از اسلام احساس خطر کرده‌اند و از پیشرفت اسلام احساس خطر کرده‌اند. این  گرفتاری امروز آنهاست.
این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به این موضوع که یک نامه تنها نمی‌تواند خلأ شناخت از اسلام را در جوامع غربی پر کند، گفت: باید روی آن کار شود و اثرگذاری‌اش بیشتر شود. باید در مورد این نامه دانشجویان مسلمان در دانشگاه های غربی جلساتی را به نام تبلیغ کنند و روی آن کار کنند، روی محتوایش کار کنند. کار فرهنگی مؤثری انجام بدهند.
وی گفت: دانشجویان ایرانی که می توانند از راه دسترسی های اینترنتی این فکر را منتشر کنند و از طرق مختلف بتوانند تأثیرگذار باشند.

captcha