عطا سلمانیان، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه از فیلمسازان ارزشی حمایت نمیشود، اظهار کرد: چندی پیش ابراهیم حاتمیکیا در برنامه هفت از فیلمسازانی که در حوزه انقلاب و دفاع مقدس فعال بودهاند خواست که این حوزه را خالی نگذارند و به هر نحو ممکن کار کنند، اما این تقاضا برای برخی از ما ممکن نیست، چون به هر طریقی که میخواهیم در این حوزه فعال باشیم، باز ممکن نیست.
وی افزود: من در چند وقت اخیر طرحهای مختلفی را به بخشهای مختلف ارائه دادهام که تمامی آنها رویدادنگاری بود از انقلاب، اما هیچیک از این کارها فرصت این را پیدا نکرد به جلوی دوربین رود و هر بار هم این توجیه عنوان میشد برای ساخت این دست آثار احتیاج به سرمایهگذاری کلان است و آنها از تأمین آن معذور هستند! برای همین این قبیل بهانهها دست ما را بسته است.
کارگردان «پرنده باز» ادامه داد: دو سال پیش فیلمی در آمریکا ساخته شد به نام «آرگو» این فیلم هیاهوی بسیاری به پا کرد و جایزه اسکار را هم به خود اختصاص داد. در این کار که یک دروغ تاریخی است روایتی که از تسخیر لانه جاسوسی شده، کاملا مغرضانه است. در همان زمان نسبت به آن فیلم اعتراضات فراوانی شد، اما همه این اعتراضات تنها به کلام خلاصه شد، چون طرحی را من داشتم درباره همین واقعه اما هر اندازه سعی کردم نتوانستم آن را جلوی دوربین ببرم.
بازیگر فیلم «گذرگاه» ادامه داد: سینما دفاع مقدس به عقیده من تنها ژانری است که به طور کامل میتوانیم آن را سینمای ملی بنامیم، چون در این سینماست که ما توانستهایم الگوهای انقلابی خود را ترسیم کنیم. این گفته نیز تنها یک ادعا نیست، بلکه کافیست که تعدادی از فیلم جنگی سینمای جهان را با کارهای ماندگار ما در حوزه دفاع مقدس مقایسه کنید تا متوجه شوید تا چه اندازه فیلمهای جنگی با آثار مشابه خارجی متفاوت است. در سینمای ما مهم ارزشهایی است که برای آن جنگ میشود. این ارزشها هم ریشه در اعتقادات دینی ما دارد، اما در فیلمهای جنگی غرب میزان دفاع از سرزمین است.
سلمانیان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: من از بخشهای چون حوزه هنری و بنیاد سینمای فارابی سؤال میکنم که اگر آنها منادی حمایت از سینمای دفاع مقدس و انقلاب هستند پس چرا ما در این حوزه تا این حد کم رنگ هستیم، البته ممکن است فیلمهایی در این حوزه ساخته شود، اما چند درصد این کارها همانند «چ» کارهایی ماندگار هستند. مطلب دیگر اینکه در سینمای دفاع مقدس ابراهیم حاتمیکیا تنها یکی است که میتواند برای کارش با جان دل بجنگد و همانند او در سینمای دفاع مقدی نیست، اما دیگر فیلمسازان که جنگ را با تمام وجود درک کردهاند چرا نمیتوانند فیلمسازی کنند.
وی در پایان تأکید کرد: تا زمانیکه ملاک و میزان برای ما موفقیت در جشنوارههای خارجی باشد ما به سر منزل مقصود نخواهیم رسید، زیرا آن چیزی که آنها از ما طلب میکنند با آموزههای دینی و انقلابی ما یکی نیست. با این توضیح باید در وهله اول کانونهایی در حوزه فیلمنامهنویسی تشکیل دهیم تا موظف باشند فیلمنامههای خوب در حوزه انقلاب تولید کنند، سپس با حمایت از ساخت کارهای مورد نظر به اعتلای این ژانر کمک کنیم.