کد خبر: 2798438
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۴

۳ کلید اساسی برای داشتن لهجه عربی در قرائت قرآن + فیلم

گروه فعالیت‌های قرآنی:‌ استاد موسوی‌بلده در چهارمین جلسه تدریس فشرده تجوید قرآن کریم خود سه کلید طلایی را برای داشتن لهجه کامل عرب معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،‌ در چهارمین قسمت از  آموزش فشرده قرآن کریم توسط استاد سیدمحسن موسوی‌بلده،‌ استاد علم قرائت قرآن کریم سه کلید طلایی توسط این استاد برای عربی شدن لهجه در زمان قرائت ارائه شده است که در ادامه می‌آید؛

مباحث جلسه سوم را در اینجا ببینید!
جلسه چهارم
در این جلسه کلید‌های لهجه عرب را برای شما با کمال فشردگی عنوان می‌کنم، چه کار کنیم وقتی که ما قرآن را به لهجه عرب می‌خوانیم آنچه که پیغمبر(ص) از ما خواسته‌اند را به جا بیاوریم؟ ایشان فرموده‌اند که قرآن را با لهجه عرب بخوانید به الحان عربی بخوانید ما هم می‌گویم باشد.

چگونه توصیه‌های پیامبر(ص) را در تلاوت به جا بیاوریم

اما چگونه؟ ما وقتی می‌خواهیم قرآن را بخوانیم سه کلید را باید بکار ببریم تا لهجه ما عربی شود و تجوید در داخل این لهجه جا بیفتد. ما نمی‌توانیم قوانین تجوید را در بستر لحن فارسی پیدا کنیم اگر بخواهیم تجوید را در قرآن پیدا کنیم باید در بستر لهجه همان عرب باشد که قرآن به آن زبان نازل شده است.

سه کلید طلایی
قرآن خواندن به لهجه عرب سه کلید دارد، یک کلید «حرکات عرب»، دومین کلید «حروف عرب» و سومین کلید نیز «حجم حرکات حروف» است. حالا هر قاری که می‌خواهد قرآن بخواند با هر زبان و هر ملیتی که دارد،‌ وقتی به قرآن می‌رسد برای قرائت قرآن با لهجه عرب باید این سه کلید را رعایت کند.

حرکت، حرف، حجم
اولین کلید، حرکات بود که شامل فتحه، ضمه و کسره است، که این سه را باید به عربی بگوید، دومین کلید هم همانطور که گفته شد حروف قرآن است که باید با همان حروف عربی بگوید که  شخص عرب زبان آن حروف را تلفظ می‌کند، نه به حرف فارسی، نه به شکل حروف هندی، چینی، انگلیسی و ... بلکه به همان شکل که عرب حروف آن را ادا می‌کند. سومین کلید، حجم است که در علم تجوید به آن تفخیم و ترقیق می‌گویند که آن را شرح می‌دهم.
اولین کلید، کلید حرکات است، یعنی وقتی که ما می‌خواهیم قرآن بخوانیم باید حرکات قرآن‌مان فتحه، کسره، ضمه ما فارسی باشد، وقتی ما می‌گوییم «بسم الله الرحمن الرحیم» داریم فارسی می‌گوییم، «بِسم الله» اما عرب این اولین کلید را اینطوری رعایت می‌کند «بِسم الله»(برای شنیدن تلفظ به فیلم مراجعه شود) ما می‌گوییم «الحمدالله» و عرب‌ها «الحمدُللهِ» می‌گویند(برای شنیدن تلفظ صحیح به فیلم مراجعه شود). این کلید اول را اگر رعایت کنیم، کل لهجه ما عربی می‌شود و این اولین پایه است.

«کسره» عربی را ما ( ــِ ) می‌گوییم ولی عرب می‌گوید (ای) کوتاه می‌گوید. ما می‌گوییم «بِسم‌الله» عرب می‌گوید «بسم الله»(مراجعه به فیلم).

عرب، فتحه خود را ( ــَ) می‌گوید که ما هم می‌گوییم، البته تقریباً، چون اساس ما در این درس بر ساده‌گویی است. «ضمه» یا «او»ی‌شان را ما می‌گویم «او» ولی آنها کوتاه می‌گویند.

اگر این کلید را رعایت کنید صداهای کشیده هم مشخص هستند مثلا «الف» آنها را ما می‌گوییم «الحمدُللهِ» آنها می‌گویند «الحمدُلله‌» مثل فتحه کشیده می‌گویند. «او» و «ای» را مانند ما می‌گویند. ما که می‌گوییم «غیرالمغضوب علیهم و لاالضالین» «او» می‌گوییم آنها هم همین طور «او» می‌گویند ما می‌گویم «موسی» آنها هم می‌گویند «موسی» پس «او» و «ای» فرقی ندارد.(مراجعه به فیلم)

یک تمرین
به این ترتیب لهجه عربی ما اولین مرحله خود را طی کرد با همین لهجه عربی کلید حرکات را در سوره حمد پیاده می‌کنم دقت کنید(مراجعه به فیلم) در نماز خودتان تمرین کنید و اگر مداومت داشته باشید در عرض یک هفته تلفظ درست خواهد شد.
اگر نمازهایتان را به همین لهجه سعی کنید بخوانید به سرعت مسلط می‌شوید، این خطاب به کسانی است که تا به حال این لهجه را نداشته‌اند و دوست دارند یاد بگیرند با لهجه عربی بخوانند.

الینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۷ - ۱۵:۲۵
11
20
این سایت هیچ کمکی به من نکرد هیچ چیز واضح توضیح نداده شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۰۶/۰۴ - ۲۳:۵۴
8
32
پس فیلمش کجاست؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۰۶/۱۰ - ۰۸:۰۳
10
17
بسیار عالی بود احسنت
سجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۱/۰۸ - ۱۶:۵۹
9
18
سلام لطفا مطالب مفیدتری بذارید و فیلم هاتون رو هم بذارید
حسین زارعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۸:۰۶
7
21
فیلمش کجاست
captcha