کد خبر: 2802794
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹
مترجم حضرت امام(ره) در فرانسه:

ادای تکلیف الهی در مبارزات امام خمینی(ره) متجلی شد

: احمد خطیب، از اساتید دانشگاه «دارالسلام» تانزانیا که در زمان حضور حضرت امام خمینی(ره) در فرانسه به عنوان مترجم ایشان انجام وظیفه می‌کرد، امام(ره) را شخصی دانست که هیچ عامل دیگری جز ادای تکلیف الهی در مبارزاتش ضد رژیم ستمگر شاه نقش نداشته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هم‌زمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، سمینار «بررسی روابط جمهوری اسلامی ایران و تانزانیا» با تأکید بر مؤلفه‌های فرهنگی و اجتماعی روز شنبه، 11 بهمن‌، به همت رایزنی فرهنگی ایران در تانزانیا در محل سالن جعفری کمپلکس شهر دارالسلام برگزار شد.
در این مراسم که مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان در دارالسلام، میهانجو، مدیر مرکز مطالعات استراتژیک تانزانیا، احمد خطیب، مترجم حضرت امام(ره) در فرانسه، چارلز مصطفی کایوکا، از اساتید دانشگاه دارالسلام، مهدی آقاجعفری، سفیر ایران و جمع کثیری از اساتید و دانشجویان حضور داشتند، روند انقلاب کم‌نظیر اسلامی ایران و بهره‌گیری تانزانیا از تجارب انقلاب اسلامی تبیین شد.
مناسبات تاریخی و فرهنگی ایران و تانزانیا
رایزن فرهنگی کشورمان در دارالسلام در ابتدا درباره نقش حضرت امام(ره) در پیروزی انقلاب مردم ایران سخنرانی و بر تجلی مناسبات فرهنگی و اجتماعی مبنی بر پیشینه روابط تاریخی دو کشور تأکید کرد.
سپس سفیر کشورمان با اشاره به تمام مشکلاتی که کشورمان در طول 36 سال گذشته داشته، ایران را دارنده رتبه ممتاز در منطقه خاورمیانه و جهان دانست و بر کسب پیشرفت‌های چشم‌گیر در حوزه‌های مختلف علمی توسط جوانانش اشاره کرد.
تجلی ادای تکلیف الهی در مبارزات حضرت امام(ره) 
احمد خطیب، از اساتید دانشگاه دارالسلام که در زمان حضور حضرت امام(ره) در فرانسه به عنوان مترجم ایشان انجام وظیفه می‌کرد، در سخنان خود به خاطرات زیبای آن دوران در محضر حضرت امام خمینی(ره) اشاره کرد.
وی حضرت امام خمینی(ره) را شخصیتی دانست که تمام عمر پُربرکتش برای اسلام و انجام تکلیف وقف شده بود و هیچ عامل دیگری جز ادای تکلیف الهی در مبارزاتش ضد رژیم ستمگر شاه نقش نداشت.
خطیب افزود: در مواجهه با محمدرضا شاه، عظمت حضرت امام(ره) به گونه‌ای بود که دوست و دشمن به آن اعتراف داشتند و این مقام و منزلت مطمئناً از ناحیه خداوند بود که امام(ره) عمر خود را به عنوان بنده مخلص خدا در خدمت احیای اسلام و عظمت مسلمانان صرف کرد.
وی نظم و انضباط امام(ره) را مایه شگفتی دانست که هیچ عاملی نمی‌توانست باعث به هم خوردن این نظم شود.
خطیب شناخت و مطالعه انقلاب اسلامی ایران را بدون درک و شناخت صحیح از حضرت امام خمینی(ره) غیر ممکن دانست و تلاش علمای مسلمان تانزانیا برای شناخت هرچه بیشتر حضرت امام(ره) و بهره‌گیری از اندیشه‌های ایشان را خواستار شد.
حفظ استقلال تانزانیا نیازمند تجارب ایران اسلامی  است
مدیر مرکز مطالعات استراتژیک تانزانیا نیز طی سخنانی ابعاد نظری و عملی انقلاب اسلامی ایران را تشریح کرد و نقش امام(ره) را در بسیج مردم و هدایت آنها در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی تأثیرگذار دانست.
وی بررسی انقلاب اسلامی ایران را از ابعاد مختلف بسیار مهم برشمرد و با تأکید بر دو مؤلفه اسلام و موقعیت استراتژیک ایران، مطالعه انقلاب اسلامی را حاوی نکات ارزشمندی برای تحلیل صحیح تحولات دنیای کنونی دانست.
میهانجو تأکید کرد: کشور تانزانیا نیازمند بهره‌گیری از تجارب انقلاب اسلامی در راستای حفظ استقلال و هویت فرهنگی خود و اتکای درست آن به توانمندی‌های درونی در برنامه پیشرفت و توسعه کشور است.
وی در سخنان خود، خواستار بررسی راه‌های افزایش همکاری‌های دو کشور و انتقال این تجارب شد و افزود: حضور ایران و ایرانی در تانزانیا، منشأ خدمات و پیشرفت تانزانیا در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی است که مردم نشانه‌های آن را در گوشه و کنار سرزمین تانزانیا شاهد هستند.
بهره‌گیری از دانش ایرانیان برای توسعه تانزانیا
چارلز مصطفی کایوکا، از اساتید دانشگاه دارالسلام در ادامه سمینار به روند تاریخی همکاری‌های دو کشور ایران و تانزانیا اشاره و تأکید کرد: آثار تاریخی منسوب به ایران که در مناطق مختلف تانزانیا موجود است، جزو ظرفیت‌ها و ویژگی‌های شایسته تمدّن ایران است.
وی در پایان با اشاره به سفرهای خود به ایران، دستاوردهای انقلاب اسلامی را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی شگفت‌انگیز دانست و تجارب و دانش ایرانیان را برای توسعه تانزانیا راهگشا برشمرد.
یادآور می‌شود، در حاشیه برگزاری این سمینار، نمایشگاه کتاب و عکس با موضوع «ایران و تانزانیا» برپا شد که مورد استقبال شرکت‌کنندگان قرار گرفت و در خلال آن، فیلم مستند «ایران اسلامی؛ سرزمین فرهنگ و هنر کهن» به نمایش در آمد.

captcha