عبدالله اسفندیاری، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره این دوره را باید متوسط ارزیابی کرد که در آن هم آثار خوب وجود دارد، هم کارهای بد، اما نکته مشخص این است که در مجموع کارها از یک انسجام نسبتاً قوی بهره برده است. این امتیاز برای این رویداد یک ویژگی مثبت محسوب میشود، هر چند هنوز راه بسیاری برای رسیدن به نقطه آرمانی وجود دارد.
وی افزود: یکی از ویژگیهای مهم جشنواره امسال را باید جوانگرایی نامید، چون در این رویداد فیلمسازان جوان بسیاری حضور دارند که میتواند اتفاقات بسیار خوبی را برای سینما رقم بزند. این مسئله نیز در جای خود حائز اهمیت است، چون این امکان را به سینما میدهد تا برای آینده خود نیروهایی متخصص تربیت کند، البته چند فیلمساز باتجربه نیز در این جشنواره حضور دارند، اما این فرصتی که برای جوانان به وجود آمد نیز در جای خود قابل تامل است.
تهیهکننده فیلم «خواب لیلا» ادامه داد: نکته دیگری که درباره جشنواره میتوانم به آن اشاره کنم تنوع ژانری است که در فیلمهای سینمایی این دوره وجود دارد، البته باز هم همچون سالهای گذشته اکثریت آثار در ژانر اجتماعی تولید شدهاند، اما باز هم میتوان نوعی پراکندگی موضوعی را در آثار جشنواره به خوبی مشاهده کرد. درباره سینمای دفاع مقدس هم چنین مسئلهای صدق میکند، چون در این دوره شش فیلم با محوریت دفاع مقدس وجود دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا در جشنواره این دوره تا حدود زیادی، فیلمها از استانداردهای سینمایی فاصله گرفتهاند و بیشتر ساختار و مفهومی تلویزیونی دارند، گفت: این ضعف را میتوان برای جشنواره قائل شد، اما این ضعف را سینماگران باعث نشدهاند؛ چون در سینمایی که وضعیت مالی مناسبی ندارد معلوم است که تهیهکننده و فیلمساز سعی میکنند با ارزانترین قیمت فیلم خود را جلوی دوربین ببرند. در این میان وظیفه مسئولان سینمایی است که با راهاندازی مراکزی که در آنجا نظارت روی فیلمنامهها صورت میگیرد، زمینهای فراهم آورند تا کارهای خوبی در سینما جلوی دوربین رود، همانند اتفاقی که در گذشته روی میداد.
این کارگردان در پایان در پاسخ به این نکته که در برخی آثار سینمایی نقدهایی به موضوعات مطرح شده در جشنواره بیان میشود، اظهار کرد: از کسانی که نقدهای غیرمنصفانه از جشنواره میکنند و این رویداد را محلی برای بیان موضوعات غیردینی عنوان کردهاند، تقاضا میکنم که با انصاف ارزیابی خود را انجام دهند و از نقدهای جناحی و سیاسی پرهیز کنند، چون در بسیاری از مواقع آنچه نقد میشود، بیشتر مبتنی بر گرایشات سیاسی و حزبی است.