کد خبر: 2847301
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶
واشیان تبیین کرد:

راه‌گشایی طب اسلامی در زمان به بن‌بست رسیدن سایر طب‌ها/ لزوم حمایت از نگاه میان رشته‌ای‌ تفسیر و طب

گروه‌ سلامت: معاون دانشکده طب و دین قم با تأکید بر اینکه طب اسلامی نظام جامعی است که هرگاه طب‌های دیگر به بن‌بست می‌رسند می‌تواند راهگشا باشد، خواستار توجه به نگاه میان رشته‌ای تفسیر و طب شد.

حجت‌الاسلام دکترعباسعلی واشیان، معاون دانشکده طب و دین قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، طب اسلامی را یک نظام جامع سالم دانست که به هیچ عنوان بخشی از یک نظام طبی دیگر نیست و گفت:  طب اسلامی خود نظام مستقلی است که می‌تواند دیگر طب‌ها را کنار هم قرار دهد.
وی تصریح کرد: این نظام جامع سلامت که از منظر قرآن و عترت آن را نظام سلامت اسلامی و یا طب اسلامی نام می‌نهیم نظام‌واره‌ای است که به هیچ عنوان با طب‌های دیگر مخالف نیست بلکه کامل کننده همه آنهاست.
عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی العالمیه ادامه داد: در دل این نظام جامع، اصول و ساختارهایی وجود دارد که چنانچه هر کدام از طب‌های دیگر به نتیجه نرسند و یا دچار اشکالاتی شوند آنگاه نظام جامع سلامت اسلامی این اشکالات را از بین می‌برد.
آیات سلامت قرآن ناظر به پیشگیری، درمان و توانبخشی است
واشیان با اشاره به اینکه خداوند در قرآن با بیان هدایت مسیر سلامت را برای مؤمنان مشخص کرده است، عنوان کرد: تمامی علوم طبی برگرفته از علم الهی هستند اگرچه ممکن است ساخته ذهن بشر باشند، با تمامی اینها بشر مخلوق خداوند است و تنها اوست که بهتر از هرکس می‌داند انسان برای سلامتش به چه راهکار و برای درمانش به چه موادی نیازمند است.
وی تأکید کرد: آیات سلامت قرآن ناظر به پیشگیری، درمان و توان بخشی است و در حوزه‌هایی که طب‌های مختلف به دلیل محدودیت‌های خود نمی‌تواند، قرآن و عترت به مشکلات این حوزه‌ها سرو سامان می‌دهد.
دانش‌های پزشکی رایج درمورد بسیاری از بیماری‌ها نمی‌توانند مثمر ثمر باشند
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: مسلما در مورد بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های روحی دانش‌های رایج پزشکی نمی‌توانند مثمر ثمر باشند، تنها دانشی که در این مورد می‌تواند راهگشا باشد همان طبی است که بر مبنای اصول قرآن و عترت بنیان نهاده شده است.
معاون دانشکده طب و دین همچنین با تأکید بر استفاده از دانش خدا و رسول (ص)، گفت: به هراندازه علوم گسترش پیدا می‌کنند محدودیت ذهن بشر بیشتر خود را نمایان می‌کند، از سوی دیگر این علوم نیز جامع و کامل نیستند، لذا باید به علمی که خدا، رسول و دیگر معصومین در اختیار ما می‌گذارند اعتماد کرده و آن را به عنوان کامل‌ترین علمی که دیگر علم‌ها از آنها سرچشمه می‌گیرند پذیرفت.
لزوم حمایت از مطالعات میان رشته‌ای تفسیر قرآن و طب
واشیان همچنین با انتقاد از عدم حمایت از مطالعات میان رشته‌ای تفسیرقرآن و طب عنوان کرد: در حال حاضر این امکان به صورت بالقوه وجود دارد که یک نگاه میان رشته‌ای در حوزه تفسیر تخصصی  وجود داشته باشد که درآن به ارکان عناصر سلامت انسان در بعد فردی و اجتماعی توجه شود. باید این نگاه تقویت و حمایت شود، اگر قرار است تفسیرهای پزشکی از قرآن در اختیار طبیبان قرار گیرد نیاز به یک حمایت تشکیلاتی از سوی دولت و نهادهای مربوطه به حوزه طب و دین وجود درد، در حالیکه تاکنون هیچ نهاد دولتی یا خصوصی متولی این امر نشده است.
وی یادآورشد: نظام سلامت اسلامی پیش ازاینکه انسان متولد شود تا زندگی اخروی او برنامه جامعی برای او دارد که در قرآن و عترت گنجانده شده است تنها باید این برنامه استخراج شده و در اختیار او گذاشته شود از این روست که نیاز به این تفسیرهای میان رشته‌ای لحظه به لحظه بیشتر احساس می‌شود.

captcha