کد خبر: 2859551
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۵
یوسفی ‌مقدم تبیین کرد:

موانع دستیابی به عزت نفس/ عزت آفرین را بشناسیم تا به تنش روحی دچار نشویم

گروه جامعه: رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم به تشریح موانع دستیابی به عزت نفس پرداخت و گفت: عزت آفرین را بشناسیم تا به تنش‌های روحی و روانی دچار نشویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم، رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، تقویت عزت نفس در افراد را مستلزم شناخت منشأ عزت نفس دانست و گفت: از منظر قرآن کریم عزت نفس منشأیی جز خداوند متعال ندارد.

وی به آیه 26 سوره مبارکه آل عمران که می‌فرماید: «قُلِ اللَّهُمَّ مَالِکَ الْمُلْکِ تُؤْتِی الْمُلْکَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْکَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِیَدِکَ الْخَیْرُ إِنَّکَ عَلَىَ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ؛ بگو بار خدایا تویى که فرمانفرمایى هر آن کس را که خواهى فرمانروایى بخشى و از هر که خواهى فرمانروایى را بازستانى و هر که را خواهى عزت بخشى و هر که را خواهى خوار گردانى همه خوبی‌ها به دست توست و تو بر هر چیز توانایى» اشاره و عنوان کرد: بنابراین هر عامل دیگری جز توجه به خداوند که برای دستیابی به عزت نفس به سراغ آن برویم واهی و بی‌تأثیر است.

حجت‌الاسلام یوسفی مقدم به آیاتی از سوره مبارکه کهف نیز اشاره و عنوان کرد: این آیات اشاره به مشاجره دو نفر با یکدیگر دارد که یکی از آنها مال و ثروت و فرزندان فراوان را نشانه عزت خود می‌دانست و دیگری عزت را از خدا طلب می‌کرده است.

وی با تأکید بر اینکه جاهلان گناه، نفاق و قدرت مالی در دنیا را عزت می‌پندارند، تصریح کرد: انبیای الهی همواره عزیز و بزرگوار بوده‌اند، چرا که منشأ عزت را از قدرت لایزال الهی طلب می‌کردند.

حجت‌الاسلام یوسفی مقدم به موانع رسیدن به عزت نفس اشاره و عنوان کرد: بر اساس آیات قرآن کریم سلطنت طلب و قدرت طلبان به عزت نمی‌رسند، چنانچه در آیه 34 سوره مبارکه نمل نیز آمده است: «گفت پادشاهان چون به شهرى درآیند آن را تباه و عزیزانش را خوار می‌گردانند و این گونه می‌کنند».

عوامل از بین رفتن عزت نفس

وی از دیگر عوامل از بین رفتن عزت نفس در انسان را پذیرش ولایت کافران دانست و گفت: انسانی که زیر سلطه کافران قرار گیرد فطرت خدایی خود را از دست داده و ذلیل می‌شود. در آیات 138 و 139 سوره مبارکه نساء هم آمده است که «بَشِّرِ الْمُنَافِقِینَ بِأَنَّ لَهُمْ عَذَابًا أَلِیمًا ﴿۱۳۸﴾ الَّذِینَ یَتَّخِذُونَ الْکَافِرِینَ أَوْلِیَاء مِن دُونِ الْمُؤْمِنِینَ أَیَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ العِزَّةَ لِلّهِ جَمِیعًا»؛ به منافقان خبر ده که عذابى دردناک خواهند داشت، همانان که غیر از مؤمنان کافران را دوستان [خود] می‌‏گیرند آیا سربلندى را نزد آنان می‌جویند [این خیالى خام است] چرا که عزت همه از آن خداست».

حجت‌الاسلام یوسفی مقدم شرک به خداوند متعال را نیز طبق آیات قرآن کریم سبب از بین رفتن عزت نفس در انسان دانست و گفت: برای دستیابی به عزت نفس باید در مسیر خداوند قرار گرفت و راهی را پیمود که خداوند فرمان داده است.

وی در پایان سخنان خود افرادی که به واسطه دروغ گویی، خود بزرگ‌تر جلوه دادن و متفاوت جلوه دادن ظاهر خود در صدد کسب عزت نفس هستند را گم شدگان راه دانست و گفت: عزت آفرین را بشناسیم تا به تنش‌های روحی و روانی دچار نشویم.

captcha