به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) امروز، 29 بهمنماه در مراسم افتتاحیه طرح تخصصی معرفتافزایی دینی با محوریت آثار شهید مرتضی مطهری که به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد، اظهار کرد: خداوند غریزه را در نهاد همه انسانها قرار داده و نوع پاسخگویی به این غرایض موجب هدایت به سوی غایت نهایی که خداوند برای بندگان تعیین کرده است، میشود.
وی با بیان اینکه شکر خداوند موجب افزایش برکت در زندگی افراد میشود، تصریح کرد: برکت آن است که با کمترین امکانات بیشترین بهره را از زندگی ببریم، برکت یعنی حرکت در مقدار توانمندی محدود به طوری که اگر اهل شکر باشیم برکت خواهیم یافت.
مدیر مسئول مؤسسه بینش مطهر اظهار کرد: دلیل اینکه چرا باید بعد از سالها به بررسی آثار استاد مطهری بپردازیم و آیا تاریخ مصرف آثار مطهری پایان نیافته است را میتوان از سؤال خود شهید مطهری بر مبنای ضرورت مطالعه قرآن بعد از گذشت 1400 سال از زمان نزول، پاسخ داد.
هاشمی گفت: تلقی برخی افراد بر این است که با رشد مدرنیته در جهان و قرارگیری در روند توسعه یافتگی، پایبندی به آموزههای دینی، دچار کهنگی میشود در حالیکه بسیاری تحقیقات فلسفی و دینی اسلام در پیشبرد فرهنگی جوامع و جدید شدن و طراحی فکری آنها نقشآفرین بوده است.
وی با اشاره به اینکه در هر سطحی از اجتماع سؤالاتی مطرح میشود که از پاسخ به آنها غفلت کرده و شبهات جوانان را برطرف نکردهایم و این موجب طرح سؤالاتی در مورد اسلام، آزادیخواهی و شادی، برای جوانان شده است که در پی آن به عزاداریهای مذهبی نیز اعتراض میکنند.
هاشمی افزود: زمانیکه برای تفکر درخصوص سؤالات جوانان وقت صرف نمیکنیم و تنها با نه گفتن به خواسته ای آنان، بدون پاسخ قانعکننده به سوالاتشان برخورد و قدرت تفکر را از جامعه دور و وابستگی فکری را در جوانان ایجاد میکنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و مدیر مسئول مؤسسه بینش مطهر، بزرگترین تحریف تاریخ از نظر شهید مطهری را خوردن میوه از درخت دانش در بهشت عدن دانست و گفت: مخالفان دین با القای این تفکر و با استفاده از ناتوانی علمای دینی از پاسخگویی به شبهات دینی، تفکر مخالفت دین با تعقل را در جهان گسترش میدهند و بهشت را جایگاه نادانان لب فروبسته میانگارند این در حالی است که در آموزههای دینی اسلام، بهشت جایگاه انبیا و دانشمندان است.
هاشمی به آرای هگل و شوپن هاور نیز درخصوص پوچگرایی اشاره کرد و گفت: تفکر اجبار و پوچی زندگی از دیگر تفکرات غربی است که در تهاجم فرهنگی غرب وارد زندگی جوانان مسلمان و بالا رفتن آمار خودکشی این جوامع شده است و این بهخاطر عدم صرف وقت این جوامع در پاسخگویی به سؤالات جوانانی است که هم پیشینه فرهنگی و ملی غنی دارند و هم در خانوادههای مذهبی رشد کردهاند.
به گفته وی، این بزرگترین ایراد برای کشور ایران است که با چنین پیشینهای از تفکر و اندیشه غربی تغذیه کند و برترین دین را تنها بهدلیل هزینه نکردن وقت و سرمایه برای پاسخگویی به جوانان زیر سؤال ببرد.
وی با یادآوری بخشی از آیات سوره نبا افزود: خداوند در این آیات به فهمیدن دلایل خلقت با توجه به عظمتهای خلقت اشاره کرده و میفرماید: آنان که اهل تفکر و صبر نباشند، از آن مطلع نیستند، اما به زودی خواهند دانست.
هاشمی به میزان عمرهای دنیوی اشاره کرد و گفت: معنی زمان «به زودی» برای خداوند متفاوت از زمان دنیوی است و برای فهم آن میتوان به برداشت شهید مطهری از کلمه تقوی رجوع کرد.
وی تقوا در کلام مطهری را زمان حرکت انسان به سوی هدف غایی که خداوند مقرر کرده است، دانست و افزود: این زمان میتواند در هر سنی آغاز شود و برای کسی که در سنین پایین آغاز میشود عمر معنوی طولانی، آنانکه دیر هنگام حرکت میکنند، کوتاه و برای کسانی که متوقف هستند، ثابت است.
هاشمی به برخی عقاید در زمینه دوری گزینی برای نیفتادن به خطا اشاره کرد و گفت: تقوا باید در صحنه عمل قرار بگیرد و در این راه باید از آن مواظبت شود تا مورد تائید قرار گیرد اما متاسفانه برخی به دلیل ترس از گناه وارد صحنه نمیشوند و موجب عقب ماندگی اجتماع میشوند.