به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بیانیه هیئت داوران پایتخت کتاب ایران، به شرح ذیل است:
کتاب خواندن، پایه پیشرفت فرهنگی، علمی و یکی از متعالیترین لذتهای بشری است و هر فعالیتی که کتابخوانی را ترویج کند، ارجمند و شایسته تقدیر است.
طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران که برای نخستین بار در سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» بنیانگذاری شده، از این رو حرکتی ارزشمند است که به راهاندازی و تقویت حرکتهای کوچک و بزرگ ترویج کتابخوانی در سراسر کشور میانجامد. این طرح در شهرهای کوچک همانقدر مورد استفاده قرار گرفته است که در شهرهای بزرگ. در میان شصت و سه شهری که برنامههای خود را برای داوری در این طرح ارائه کردهاند؛ هم، کلانشهرهای کشور دیده میشوند و هم شهرهای کوچک و کم جمعیت.
انتخاب مجموعه برنامههای یک شهر از میان برنامههای متنوع شهرهای مختلف که از نظر امکانات با هم متفاوتند و از نظر سابقه فرهنگی، دشوار است؛ زیرا در میان برنامههای هر شهری ایدهها و طرحهای نوآورانهای دیده می شود که اجرایشان به گسترش کتابخوانی کمک می کند.
هیئت داوران مقدماتی و نهایی طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران با این که ناگزیر به انتخاب از میان شهرها بودند، امیدوارند همه این شهرها برنامه هایی را که ارائه کرده اند و نیز شهرهای دیگر برنامه های شایسته خود را در سال آینده اجرا کنند. بدیهی است اجرای این برنامه ها به عنوان یکی از معیارهای دومین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران مورد توجه قرار خواهد گرفت.
پرونده 63 شهر بر اساس معیارهای روشن از جمله نوآوری، تأثیرگذاری و ضمانت اجرایی، حضور چهره های محبوب و بانفوذ، مشارکت مردمی، نهادهای غیردولتی و دولتی و بهره گیری از ظرفیت های نهادهای صنعتی و اقتصادی توسط هیأت داوران مقدماتی مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت شهرهای اهواز، بوشهر، تبریز، شهرکرد، قم، کاشان، کرمانشاه، گنبد کاووس، نیشابور و یزد به عنوان نامزدهای اولیه پایتخت کتاب ایران تعیین شدند.
سپس هیأت داوران نهایی متشکل از محمدرضا توکل صدیقی، محسن حاجی زین العابدینی، محمدرضا سعیدآبادی، سید رضا صالحی امیری، سید عباس صالحی، علیرضا مختارپور و احمد مسجدجامعی با بررسی روند داوری مقدماتی و پرونده شهرهای نامزد، پنج شهر را به عنوان نامزدهای نهایی انتخاب، و از میان آنها دو شهر را شایسته تقدیر و یک شهر را به عنوان پایتخت کتاب ایران، انتخاب و به شرح زیر معرفی کردند.
1- به دلیل استفاده از ظرفیت های بومی و رویکرد مشارکت جویانه در تدوین برنامه های ویژه پایتخت کتاب ایران، لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو و لوح تقدیر معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم می شود به مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار محترم به نمایندگی مردم فرهیخته و کتاب دوست شهر شهر یزد نامزد پایتخت کتاب ایران.
2- به دلیل ارائه برنامه های نوآورانه، مشارکت جویانه و مردمی، استفاده از ظرفیت های بومی در تدوین برنامه های ویژه پایتخت کتاب ایران، لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو و لوح تقدیر معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم می شود به مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار محترم به نمایندگی مردم فرهیخته و کتاب دوست شهر بوشهر نامزد پایتخت کتاب ایران.
3- به دلیل ارائه برنامه های نوآورانه، کم هزینه و مردمی و استفاده از ظرفیت های محلی در تدوین برنامه های ویژه پایتخت کتاب ایران لوح تقدیر وزرای محترم کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو تقدیم می شود به رئیس محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار محترم به نمایندگی از مردم فرهیخته و کتاب دوست شهر گنبد کاووس نامزد نهایی پایتخت کتاب ایران.
4- به دلیل برنامه های نوآورانه، مشارکت جویانه و منسجم و استفاده از ظرفیت های صنعتی، فرهنگی و هنری در تدوین برنامه های ویژه پایتخت کتاب ایران، لوح تقدیر وزرای محترم کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو تقدیم می شود به رئیس محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار محترم به نمایندگی از مردم فرهیخته و کتاب دوست شهر نیشابور نامزد نهایی پایتخت کتاب ایران.
5-به دلیل ارائه برنامههای نوآورانه، مشارکتجویانه، موثر و منسجم و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، تشکلهای مردمی، صنایع و مراکز ورزشی و فرهنگی لوح افتخار وزرای محترم کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو تقدیم می شود به مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار محترم به نمایندگی از مردم فرهیخته و کتاب دوست شهر اهواز پایتخت کتاب ایران.