کد خبر: 2879237
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۸
صالحی‌امیری:

جشنواره پایتخت کتاب ایران نماد انسجام‌آفرینی است

گروه ادب: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: فرهنگ انسجام‌بخش، هویت‌بخش و شخصیت‌آفرین است و جشنواره روستای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران نمونه‌ای از این بحث است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه نخستین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران و نخستین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب عصر امروز، دوم اسفندماه با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر، سیدرضا صالحی‌امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و جمعی از مسئولان فرهنگی در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد.

صالحی‌امیری در این مراسم گفت: اگر باور داشته باشیم، توسعه بدون توسعه فرهنگی امکان ندارد، سخن گزافی نگفته‌ایم؛ چرا که جوهر توسعه، توسعه فرهنگی است و در 50 سال دوره پهلوی که تلاش شد تا توسعه بدون رهنگ رخ دهد، این گونه نشد و همه آنچه که از آن به فضیلت، اخلاق و انسانیت نام می‌بریم، جوهر توسعه انسانی است و جوهره آن توسعه فرهنگی به شمار می‌آید.

وی افزود: تنها راه ممکن برای رسیده به قله‌های توسعه، عبور از مسیر فرهنگ است و اگر بناست در آینده این کشور حرکت بزرگی رخ دهد، باید از مسیر و تونل فرهنگ عبور کند و جامعه‌ای که فرهنگ ندارد، مانند این است که اکسیژن ندارد. چرا که تنفس در فضای فرهنگی به معنای زیست فرهنگی است.

صالحی‌امیری با بیان اینکه حاملان فرهنگ کتاب و قلم هستند، بیان کرد: کتاب هم بستر و هم هدف توسعه فرهنگی است و در این راه حاملان و ناقلان فرهنگ شخصیت‌هایی هستند که این آثار را خلق می‌کنند و باید مورد توجه قرار گیرند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه به اهمیت دیپلماسی فرهنگی اشاره و عنوان کرد: اگر بناست فرهنگ ایرانی و اسلامی را بشناسانیم، باید مجرای فرهنگی را که در واقع همان کتاب است، تقویت کنیم و این فضا نیازمند توسعه فرهنگی است تا جامعه زیست فرهنگی داشته باشد.

وی تصریح کرد: امروز مشکل کشور هجوم ریزگردها نیست، بلکه مشکل اساسی کشور دوری از مبانی اخلاقی است و روزی مشکل ریزگردها حل می‌شود، اما ما برای زیست فرهنگی نیازمند جامعه‌ای سالم هستیم؛ از این رو بر این باوریم که اگر می‌خواهیم اتفاق تازه‌ای رخ دهد، باید فرهنگ توسعه یابد.

صالحی‌امیری افزود: این جشنواره نماد و نمایشی است که نهادهای فرهنگی می‌توانند متولیان فرهنگی باشند، سیاستگذاری، بسترسازی و نظارت سه عرصه مهم حوزه فرهنگ است که وزارت ارشاد در این دوره تصممات مهمی در این حوزه گرفته است.

وی یادآور شد: ما براین باور هستیم که فرهنگ هم انسجام‌بخش و هم هویت‌بخش و هم شخصیت‌آفرین است و این جشنواره‌ها نمونه‌ای از این بحث است و این نماد انسجام، قابل تقدیر است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: برای توسعه باید به کتاب رجوع کنیم و از سوی دیگر خالق اثر را قدر بدانیم و در این راستا از شعار بپرهیزیم و قدم‌های اساسی در جهت تعالی جامعه برداریم.

captcha