کد خبر: 2890543
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
وزیر ارشاد:

فیلم «محمد(ص)» اوج ظرفیت سینمای ایران را نمایان ساخت

گروه هنر: جنتی اظهار کرد: فیلم «محمد(ص)»، اوج ظرفیت سینمای ایران را نمایان ساخت، چراکه این فیلم به لحاظ ارزشی در سطح بالایی قرار گرفته و از نظر فنی نیز با فیلم‌های فاخر دنیا قابل رقابت است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز، 5 اسفند در دیدار با جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر استان زنجان، با اشاره به این‌که استان زنجان، در تربیت عالمان، مجتهدان و فرهیختگان، همواره پیشگام بوده است، گفت: حوزه‌های علمیه قم از دیرباز شاهد حضور عالمان برجسته دینی زنجانی بوده‌اند.
وی افزود: سابقه فرهنگی این استان در کنار ایثارگری‌های جانبازان، شهدا، ایثارگران و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس که در دفاع از نوامیس و تمامیت ارضی کشور ایثار کردند، نمود ولایت‌مداری مردم این استان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که 75 انجمن فرهنگی، هنری و قرآنی در استان زنجان مشغول به فعالیت هستند، ابراز کرد: استعداد بالایی در زمینه فرهنگ و هنر استان زنجان وجود دارد که تربیت شخصیت‌های برجسته‌ای همچون حسین منزوی، غزل‌سرای برجسته کشور نشان از این استعداد و توان بالاست.
جنتی با تأکید بر این‌که فرهنگ زیربنای سیاست و اقتصاد کشور است، اظهار کرد: فرهنگ، جان‌مایه فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و بنا بر تأکیدات مقام معظم رهبری، سیاست و اقتصاد، ذیل فرهنگ تعریف می‌شوند.

طرح عدالت فرهنگی به تأیید مجلس شورای اسلامی رسیده است
وی، رشد و ارتقای ارزش‌های اسلامی و ملی و رشد فرهنگ و هنر کشور را وظیفه عموم شخصیت‌های فرهنگی و هنری و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و تصریح کرد: هر یک از این اعضا به فراخور دانش و هنر خود مسئولیتی در این زمینه دارند و باید از همه ابزارهایی که در اختیار دارند در جهت رشد فضایل اخلاقی در جامعه استفاده کنند.
این مقام مسئول با اشاره به برخی سیاست‌های این وزارت‌خانه، عنوان کرد: طرح عدالت فرهنگی که در حال حاضر به تأیید مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است، این زمینه را فراهم می‌کند که آحاد جامعه بتوانند از ابزارها و فضا و ظرفیت‌های فرهنگی کشور به یک اندازه بهره‌مند شده و سرمایه عظیم اجتماعی در حوزه فرهنگ از این امکانات بهره‌مند شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص واسپاری امور و کاهش تراکم نیرو در بدنه سازمان‌های فرهنگی کشور، گفت: در این راستا تلاش می‌شود که فعالیت‌ها به خود فرهیختگان واگذار شود و دولت نقش برنامه‌ریزی، حمایت و هدایت فعالیت‌های فرهنگی را داشته باشد که نمونه‌ای از آن را در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهیم دید که تلاش می‌شود امور به خود ناشران واگذار شود.

سهم فعالیت‌های اقتصاد خلاق در کشور ما بسیار ناچیز است
جنتی تأکید کرد: اقتصاد فرهنگ و هنر امروز در دنیا به «اقتصاد خلاق» معروف شده و در سطح دنیا مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفته است، به طوری که حجم تبادل محصولات فرهنگی، هنری در دنیا 8 هزار میلیارد دلار در سال برآورد شده است؛ این در حالی است که این سهم از فعالیت‌های اقتصادی خلاق در کشور ما بسیار ناچیز است و باید تقویت شود.
وی با اشاره به این که با آغاز به کار مدیریت جدید وزارت ارشاد، با بدهی 30 میلیارد تومانی صندوق هنرمندان، روزنامه‌نگاران و نویسندگان به تأمین اجتماعی ربرو شدیم، خاطرنشان کرد: توافق‌هایی برای ادامه روند فعالیت این صندوق انجام شده و در تلاش هستیم تا این صندوق به صورت بنگاه اقتصادی سودده فعالیت کرده و نیاز به حمایت دولت نداشته باشد.
این مقام مسئول با تأکید بر این‌که با تلاشی که انجام شده، ردیفی برای بیمه فعالا قرآنی و مداحان در بودجه سال 94 تعریف شده است، یادآور شد: با وجود این‌که معاونت قرآن و عترت این وزرات‌خانه، نوپاست، اما تاکنون اقدامات ویژه‌ای در این حوزه به انجام رسانده است.

جشنواره فیلم فجر امسال کمترین حاشیه را داشت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که جشنواره فیلم فجر امسال کمترین حاشیه را داشت، گفت: فیلم «محمد(ص)»، اوج ظرفیت سینمای ایران را نمایان ساخت، چراکه این فیلم به لحاظ ارزشی در سطح بالایی قرار گرفته و از نظر فنی نیز با فیلم‌های فاخر دنیا قابل رقابت است.
جنتی با تأکید بر این‌که در حوزه کتاب و نشر اشکالات به حداقل خواهد رسید، عنوان کرد: در سال گذشته 66 هزار عنوان کتاب در کشور به چاپ رسید و امسال تا اول اسفندماه نیز 56 هزار عنوان به چاپ رسیده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اصحاب رسانه جزو نخبگان جامعه محسوب می‌شوند و تلاش بر این است که در راستای ایجاد اعتماد رسانه‌ای حرکت کرده و اصحاب خبر را به سمت قانون‌گرایی هدایت کنیم تا تخلفات تاحد امکان کاهش یابد.

captcha