کد خبر: 2891635
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۶

تربیت مربیان قرآن در حوزه سبک زندگی دینی؛ محور برنامه‌های آموزشی اتحادیه قرآنی کشور در سال ۹۴

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: محور برنامه‌های اتحادیه مؤسسات قرآنی در سال ۹۴ در حوزه آموزش بر سه اصل، شامل تربیت معلم قرآن در حوزه سبک زندگی دینی، آموزش مدیران مراکز قرآنی و آموزش روخوانی قرآن استوار است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چهاردهمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور، روز گذشته، چهارم اسفندماه با حضور اعضای هیئت مدیره با موضوع تعیین اولویت طرح‌ها و برنامه‌های قرآنی سال ۹۴ و با ارائه پیشنهادات اعضای هیئت مدیره در رابطه با برنامه‌های سال آینده و پیگیری جدی درباره تفاهم‌نامه چهارجانبه که در زمینه انجام فعالیت‌های قرآنی با همکاری نهادها، مراکز قرآنی و هیئت‌های مذهبی منعقد شده، همراه بود.

همچنین از دیگر پیشنهادات مطرح شده این بود که مدیران عامل اتحادیه‌‌های مؤسسات قرآنی در استان‌ها به عنوان مشاورین قرآنی استانداران و فرمانداران و حتی دهیاران معرفی شوند که البته در برخی استان‌ها مدیران عامل اتحادیه‌ها و یا مدیران دارالقرآن به عنوان مشاوران قرآنی استاندار به فعالیت می‌پردازند.

پس از ارائه این پیشنهاد از سوی اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور مصوب شد که طی مکاتبه‌ای با وزارت کشور مبنی بر این‌که با توجه به این که اتحادیه مؤسسات قرآنی از ظرفیت بالایی در توسعه فرهنگ قرآنی و برقراری تعامل بین نهادهای مختلف را داراست از مدیران عامل اتحادیه‌های قرآنی به عنوان مشاوران قرآنی در بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف استفاده شود.

همچنین در این جلسه، عدم وجود ارتباط نزدیک بین اتحادیه‌های استانی و خانه‌های قرآن شهری و روستایی از سوی برخی اعضای هیئت مدیره به عنوان یکی از نقاط ضعف مطرح شد که در این بار خواستار تدوین آیین‌نامه‌ای با ارائه راهکار و تدابیر لازم از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور برای ایجاد تعامل بین اتحادیه‌ها و خانه‌های قرآن شهری و روستایی شدند.
در این زمینه نظر اکثریت اعضای هیئت مدیره این بود که تعاملات خوبی بین اتحادیه‌ها و خانه‌های قرآن وجود دارد و از این مراکز بازرسی می‌شود و حتی بخشی از این تعاملات به ساختار خانه‌های قرآن برمی‌گردد و حتی در برخی استان‌ها ارائه مجوز با تأیید اتحادیه انجام می‌گیرد.

راه‌اندازی اتوماسیون اداری

همچنین مقرر شد از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی در استان‌ها برای خانه‌های قرآن که مجوز فعالیت می‌گیرند، باید پروند تشکیل شود و بر نحوه انجام فعالیت‌های آنها نظارت انجام گیرد. در ادامه به وجود بیش از 4 هزار خانه عالم در سراسر کشور اشاره شد که  با توجه به این که بیش از900 خانه عالم در روستاها بلا استفاده است، اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور پیشنهاد دادند که این مراکز با هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در اختیار مؤسسات و خانه های قرآن قرار گیرد و البته در زمینه امور تبلیغی و ترویجی نیز با روحانیون همکاری لازم صورت پذیرد.

راه‌اندازی اتوماسیون اداری از دیگر موارد مطروحه در این جلسه بوده است تا تعامل بین اتحادیه‌ها و مؤسسات قرآنی بهتر انجام گیرد، سپس به بیمه فعالان قرآنی اشاره شد که مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و از سوی شورای نگهبان نیز تأیید شده و تأییدیه برای اجرا به دولت ابلاغ شده است و از محل تبصره 5 که مربوط به حقوق کارگران ساختمانی است تأمین می‌شود و طبق آن ماده، تمام مؤسساتی که کد کارگاه داشته باشند می توانند نیروهای‌شان را بیمه کنند.

از دیگر مواردی که در این جلسه مطرح شد، بحث راه‌اندازی پایگاه اینترنتی جدید اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور بود. همچنین برنامه‌های قرآنی در نظر گرفته شده برای سال 94 در سه حوزه آموزش، پژوهش و تبلیغ و ترویج ارائه شد که از مهمترین این برنامه‌ها می‌توان به برگزاری دوره تربیت معلم قرآن با موضوع سبک زندگی دینی، آموزش و مسابقه حفظ قرآن، آموزش قرائت قرآن، آموزش قرآن ویژه مدیران، شناسایی توانمندی‌های پژوهشی مؤسسات، برگزاری همایش و جشنواره محصولات قرآنی، اشاره کرد.

سپس حجت‌الاسلام شایق، نایب رئیس اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به اینکه این جلسه، آخرین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در سال 93 است، گفت: این جلسه پیرامون بررسی و تصمیم گیری نسبت به اولویت سرفصل برنامه های سال 94، برگزاری جلسه هم اندیشی مدیران عامل استان ها و اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهادات اعضای هیئت مدیره برگزار می‌شود.

پیگیری جدی درباره تفاهم‌نامه چهارجانبه

سپس حجت‌الاسلام کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در پاسخ به پیگیری جدی درباره تفاهم‌نامه چهارجانبه، اظهار کرد: در این راستا هر هفته توسط کمیته اجرایی که متشکل از نمایندگانی از اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور، سازمان دارالقرآن، شورای هیئات مذهبی و سازمان تبلیغات اسلامی است، جلسه تشکیل می شود و تفاهم نامه ای برای مدت 4 سال منعقد شده که با تنظیم سند بحث‌های اجرایی آن دنبال خواهد شد.

وی در این زمینه به موردی دیگر اشاره کرد و افزود: همچنین تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت کشور در خصوص توسعه فعالیت‌های قرآنی در استان‌ها، شهرها و روستاها منعقد شده که پس از ابلاغ سازمان تبلیغات اسلامی اجرایی می‌شود.

در ادامه این جلسه حسین بهبودی با اشاره به بیمه فعالان قرآنی، گفت: طبق قانونی که تصویب شده است، کارفرما از پرداخت درصد حق بیمه که باید پرداخت می‌کرد، معاف شده است و بیمه کارگران ساختمانی محل تأمین این بیمه است و محل تأمین آن از مالیات بر ارزش افزوده تأمین می‌شود و طبق تبصره‌ای که آورده شد، در رابطه با بیمه فعالان قرآنی هم مثل کارگران ساختمانی، کسری حق کارفرما از محل مالیات بر ارزش افزوده وزارت اقتصاد و دارایی تأمین می‌شود و از این باب، این دو مورد به هم وصل شده‌اند و البته درمورد کارگران ساختمانی هم به همین شکل است و آنچه کارفرمای یک کارگر ساختمانی برای بیمه باید پرداخت می‌کرد، معاف شده و در این شکل هیچ تفاوتی بین کارگر ساختمانی و مؤسسه قرآنی وجود ندارد.

وی در رابطه با این برنامه‌های پیشنهادی، اظهار کرد: اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت در زمینه برنامه‌ریزی امور قرآنی به تک فلاح، مدیر طرح و برنامه سازمان دارالقرآن مأموریت داده‌اند که برنامه‌های سال 94 را تدوین و جمع آوری کند و با توجه به این که ادغام اتحادیه‌های قرآنی در پیش است، ضروری است که هماهنگی بین برنامه‌ها وجود داشته باشد و به نظر می‌رسد که اگر برنامه‌ها به این شکل هماهنگ و تلفیق شود، انجام فعالیت‌های قرآنی با یک محوریت مشخص پیش خواهد رفت و چالش، خلأ و موازی‌کاری صورت نپذیرد و زمینه ادغام هم فراهم می‌شود.

مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور نیز در رابطه با برنامه‌های قرآنی درنظر گرفته شده برای سال 94، عنوان کرد: باید تأمل کنیم و پس از دریافت دیدگاه‌ها و راهبردهای سازمان دارالقرآن و تخصیص اعتبار در رابطه با نحوه هزینه کرد اعتبار برنامه‌ریزی شود و بودجه را به سمتی ببریم که به حوزه زیرساخت‌ها و تحقق برنامه‌های کلان مجموعه‌های قرآنی ختم شود.

وی افزود: تا جایی که سازمان دارالقرآن در زمینه انجام فعالیت‌های قرآنی دارای برنامه، متد و الگو باشد، الویت اجرا نیز همان است و وقتی اتحادیه مؤسسات قرآنی ورود پیدا می‌کند که سازمان دارالقرآن آن برنامه را در دستور کار خود نداشته باشد، در واقع اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی، مجری عملیاتی کردن برنامه‌های سازمان دارالقرآن است، اما در عین حال اگر ایده جدید داشته باشد، می‌تواند ارائه دهد و پس از تصویب اجرایی کند.

طلایی تصریح کرد: اتحادیه مؤسسات قرآنی مثل همیشه هماهنگ با سیاست‌ها و اهداف سازمان دارالقرآن عمل می‌کند و در ابتدا باید برنامه‌های سال 94 سازمان دارالقرآن را دریافت کنیم و سپس سازگاری آنها با برنامه‌های اتحادیه مورد بررسی قرار گیرد، البته به نظر می‌رسد به طور کلی سرفصل برنامه‌های قرآنی سازمان دارالقرآن نیز درهمین راستا باشد و برنامه‌های کلی در نظر گرفته شده برای سال 94 در مجمع عمومی که قرار است از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور برگزار شود مطرح و تبیین خواهد شد.

وی بیان کرد: راهبرد اتحادیه مؤسسات قرآنی در سال 94 در حوزه آموزش باید بر سه اصل استوار باشد، اول این که باید معلم قرآن تربیت کنیم، دوم مدیران را آموزش دهیم، سوم به موضوع آموزش روخوانی قرآن و چهارم به موضوع سبک زندگی پرداخته شود که البته در زمینه برگزاری دیگر دوره‌های آموزشی باید با سازمان دارالقرآن همکاری لازم صورت پذیرد.

در پایان جلسه با کلیات برنامه‌های قرآنی ارائه شده از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور، موافقت شد و قرار شد با سازمان دارالقرآن در جهت وصول بودجه و اجرای برنامه‌های قرآنی هماهنگی لازم به عمل آید و سپس به محض وصول بودجه اولویت برنامه‌ها تعیین شود.

یادآور می شود، جلسه مدیران عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی در نیمه دوم فروردین ماه سال 94 برگزار می‌شود.

captcha