به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از دو کتاب با عناوین «زینب، فریاد فرمند» و «زینب کبری(س)؛ پیامآور عاشورا» عصر سهشنبه 5 اسفندماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدحسین رجبیدوانی، و اسماعیل منصوری لاریجانی، نویسنده در سالن همایش سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام خاموشی در این مراسم گفت: سازمان تبلیغات اسلامی به طور طبیعی باید در مسیر ترویج معارف اسلامی حرکت کند و آن را در اختیار مخاطبان قرار دهد؛ از این رو در این راستا دو کتاب «زینب، فریاد فرمند» و «زینب کبری(س)؛ پیامآور عاشورا» رونمایی میشود.
وی افزود: نویسندهای که در دین و آئین ما نبوده و مسیحی است، کتاب «زینب، فریاد فرمند» را به نگارش درآورده است و زمانی که از نگارش آثارش پرسیدم، گفت؛ برای نجات آثارم از دست تکفیریها آنها را منتشر میکنم؛ چرا که این گروه فکر و اندیشه را نیز هدف قرار میدهند.
حجتالاسلام خاموشی ادامه داد: پس از 13 سال تحقیق توانسته کتاب یادشده را به نگارش درآورده و به ادعای وی، برای نگارش کتابی درباره امام حسین(ع) 21 سال تحقیق کرده است و میگوید؛ هر زمان که این اثر را برای نگارش آماده میکردم، ابعاد جدیدی از شخصیت امام حسین(ع) برایم روشن میشد و کتاب را تکمیل میکردم؛ چرا که این فرد نگاه برون دینی داشته است و آنچنان عاشق شخصیت امام حسین(ع) و حرت زینب(س) شده که پیادهروی اربعین را نیز از دست نداده است و اکنون این فرد این شأنیت را دارد که آثارش را منتشر کنیم و آن را در اختیار شیعیان قرار دهیم.
وی تصریح کرد: کتاب «زینب کبری(س)؛ پیامآور عاشورا» را آقای منصوریلاریجانی به نگارش درآورده است که فردی اهل تحقیق و ترقیق هست و باید بگوییم که چرا کم مینویسید؛ چرا که باید بیشتر بنویسیم تا مخاطبان ما با معارف اسلامی آشنا شوند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: انتشارات بینالملل و سازمان تبلیغات اسلامی این را وظیفه خود میداند که برای حمایت از نویسندگان اقدام کرده و آثار فاخر آنها را منتشر کند. ما در سالهای اخیر کتابهای زیادی منتشر کردهایم، آثار زیادی هم در دست نشر هستند و در حوزه دفاع مقدس نسز در انتشارات سوره مهر کتابهای خوبی در حال چاپ هستند.
محمدحسین رجبیدوانی در ادامه این مراسم گفت: این کتاب توسط یک نویسنده مسیحی نوشته شده که در آئین خود، مذهبی است و غیرت دینی دارد و این اثر را میتوان ابراز ارادت وی به حضرت زینب(س) دانست. آنتون بارا، نویسنده اثر مسیحی است، اما با مسلمانان ارتباط نزدیک و عمیقی دارد. این کتاب میتواند برای کسانی که میخواهند از منظر یک فرد غیرمسلمان به یکی از مقاطع دلخراش کربلا نظر داشته باشند، راهگشا باشد.
وی با بیان اینکه نویسنده کسی است که تعصب ندارد و با دیدی بیطرفانه و همراه با احساسات و عواطف مسائل را توصیف کند، ادامه داد: وی در این کتاب حضرت زینب(س) را با حضرت مریم(س) مقایسه کرده و هر دو را یکسان و همتراز میداند و این حرف بزرگی است.
رجبیدوانی در ادامه گفت: وی در کشور سوریه است و احاطه عمیقی بر منابع مکتوب تاریخ اسلامی دارد و هر چند این منابع ذکر نشده اما محتوای کتاب آن برآمده از منابع مستند تاریخ اسلام است.
این پژوهشگر با اشاره به اوضاع جهان اسلام و اسلامستیزیها بیان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر نهادها و سازمانها باید این گونه آثار را به خوبی معرفی کنند، همان طور که مقام معظم رهبری نامه تاریخی خود به جوانان غربی را نوشتهاند و آنها را مورد سؤال قرار دادهاند. در این سؤالها رهبر معظم انقلاب آنها را به مراجعه به منابع اسلامی دعوت کرده و به چالش عمیق علمی کشیدهاند.
وی افزود: آثاری که از سوی پژوهشگران غیرمسلمان به غربیها معرفی شود، مؤثرتر خواهد بود و از این راه میتوانیم معارف بلندی از اسلام را به آنها ارائه دهیم تا به حقیقت اسلام رهنمون شوند. آثاری مانند آثار آنتون بارا میتواند این هجمهها از اسلام را دور کرده و ذهن مخاطب غربی را پاک کند. به ویژه جنایاتی که بنی امیه به اهل بیت(ع) روا داشتهاند بازگویی آن از زبان غیرمسلمان اثرگذارتر خواهد بود.
وی تأکید کرد: سازمانهایی چون فرهنگ و ارتباطات اسلامی که این امکان را دارند در راستای ترجمه و نشر کتابهایی از غیرمسلمانان درباره اسلام به زبانهای انگلیسی و لاتین اقدام کنند.
در ادامه این مراسم، اسماعیل منصوریلاریجانی، نویسنده کتاب «زینب کبری(س)؛ پیامآور عاشورا» گفت: اندیشه مرز شیعه عبودیت بوده و بیانتهاست و هر کسی جویای این حقیقت باشد به دنبال این اندیشه خواهد رفت و سر از پا نمیشناسد.
وی با بیان اینکه استراتژی و زیرساخت گفتمان مهدویت نیز همین تفکر است و محدودیتی ندارد، بیان کرد: علامه حسنزاده آملی نقل میکرد که به همره علامه طباطبایی(ره) در محضر هانری کربن، دانشمند آلمانی بودیم که هانری کربن گفت؛ من سر معرفتالله در امامت شیعه را پیدا کردم. از این رو باید گفت که عاشورا جلوهای از تفکر شیعی است و مرز نمیشناسد و فرامکانی و فرازمانی است.
منصوری ادامه داد: بستر تحقق وحدت شیعه و سنی، تفکر شیعی است و تنها ساحتی که میتواند همه اندیشهها را به هم نزدیک کند، همین تفکر است و ما به پلورالیسم دینی و نه غربی اعتقاد داریم.
گفتنی است، در پایان این مراسم دو کتاب «زینب، فریاد فرمند» نوشته آنتون بارا و ترجمه فارسی غلامحسین انصاری و «زینب کبری(س)؛ پیامآور عاشورا» نوشته اسماعیل منصوریلاریجانی در سالن همایشهای سازمان تبلیغات اسلامی رونمایی شد.
در بخشی از این مراسم، حمیدرضا برقعی، شاعر آئینی اشعاری درباره حضرت علی(ع) و حضرت زینب(س) قرائت کرد که با استقبال حاضران مواجه شد.